ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Letonija ima ogromnu podršku na platformama, čak štaviše meni nije jasno kako se tako slabo kotiraju.
Ma dzabe sve kad vec duze vreme nemaju podrsku publike. Imali su i 2017. podrsku na platformama pa izvisili.

Srbija, Norveška i Finska pokidali. Generalno skoro svi sjajno iskadrirani nastupi. Bravo za Britance. Malo me je iskreno razočarala Letonija.
meni Norveška nastup sa MGPa mnogo bolji, ovo sad mi izgleda nekako statično

da li je rad svetla u pitanju ili je samo Alesandra statičnija ne znam, svakako jedna od pesama koja se nije poboljšala nastupom

Koliko je loše kadriranje kod Loreen, video sam barem 2 puta kameru u kadru, a inače to ne primećujem 😲

Vokalno su mi loši Holandija, Švajcarska onako, Hrvatska ne znam što zvuči čudno inače su uvek bili super. Mislim da se Nor, Swe, Fin čuvaju za polufinale pa su na pola gasa sada

Švajcarska mi uopšte ne izgleda kao sigurica, a nisam siguran i da je Portugal siguran kao što ljudi smatraju da jeste
Zaboravih Čehinje, definitivno konkurent za šokantan ispadak

Hrvati isto, mada čekamo da vidimo šta nam sve spremaju

Jedino mislim da Irska i Azerbejdžan sigurno ispadaju.Letonija i Malta mogu proći,pogotovo Letonija,ipak je drufačija pjesma.Hrvatska bi mogla ispasti,mislim da su od ex yu zemalja najbliži ispadanju,Moldavija isto može ispasti.

Iskreno, mogu konstatovati samo sa osnovu onih isječaka i fotki sa prve probe da su se stvarno (skoro) svi ovogodišnji učesnici maksimalno potrudili oko stejdžinga i delegacije dale sve od sebe (koliko je ko mogao), svih ovih prethodnih godina otkako pratim takmičenje i probe znalo je biti više njih koji bi razočarali i podbacili sa nastupima iako su cijelu sezonu bili miljenici fanova dok sada kao da su svi imali zacrtano u glavi da moraju biti na visini zadatka kako se ne bi obrukali, što je svakako za pohvalu...

Izdvojio bih naravno Azerbejdžan za koji sam prilično siguran da im apsolutno nema pomoći jer sa onim stajlingom blizanaca kao da i sami žele poručiti da su se već predali, jedino za njih ovako na prvu nemam nijednu pohvalnu riječ dok kod svih ostalih barem nešto pozitivno mogu izvući.

I da, malo je smor što ove godine kod dosta zemalja nastup počinje tako što je izvođač u ležećem položaju, kao da im se svima odjednom ''prispavalo'' i kopiraju našeg Luku sramota... :ROFLMAO: Baš nam ne ide da budemo autentični (osim lani sa Konstry), isto k'o one otkazane godine kada smo jedini (ili jedni od rijetkih) bili poslali ženski bop a onda iduće godine pojavilo se 20 zemalja sa istim žanrom lol.

tAI5KzZ.jpg

Evrovizijski vremeplov - online predavanje

Božidarac Online i Istorijski zabavnik vas pozivaju na online predavanje u susret Evroviziji - Evrovizijski vremeplov u četvrtak, 04. maja u 20 časova.

Izbor za Pesmu Evrovizije održaće se ove godine u Liverpulu 67. put po redu. Reč je o najvećem i najdugovečnijem muzičkom takmičenju koje svake godine prate milioni ljudi širom Evrope, ali i sveta – Evrovizija beleži veliku popularnost i u zemljama koje sa njom nemaju ništa – Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kini… Pesma Evrovizije je 2015. ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao godišnji takmičarski televizijski program koji se najduže emituje.

U čemu je tajna popularnosti ovog šou programa? Dok čekamo da vidimo u koju državu će se nakon Velike Britanije preseliti Evrovizija, podsetimo se kako je sve počelo. Predstavnici zemalja do pre deceniju zahvaćenih krvavim ratom, sastali su se u Monaku 1955. kako bi razmotrili stvaranje Pesme Evrovizije, još jednog pokušaja da se posleratna Evropa poveže i okrene saradnji i toleranciji. Uzor je bio već poznati festival u Sanremu. U prvom takmičenju, održanom u švajcarskom Luganu 24. maja 1956. godine takmičilo se sedam država. Ove godine biće ih 37, podeljenih u dve polufinalne večeri i jednom velikom finalu.

Interesantno, izraz “Evrovizija” stariji je od samog takmičenja! Njega je, misleći na mrežu Evropske unije za radiodifuziju, prvi put upotrebio britanski novinar Džordž Kempi još 1951. godine. I uopšte – Evrovizija je prešla dug put. Menjan je format glasanja. Način kvalifikacija. Broj zemalja koje učestvuju. Dužina i način izvođenja pesama… Kako se sve Evrovizija menjala? Ko su bili najveći pobednici? A ko slavni gubitnici? Šta se smatra najvećim evrovizijskim skandalom? Da li je takmičenje ikada otkazano? Ima li politike na Evroviziji? Koji su to takmičari pomerali granice i kako? I kakav je bio put Srbije na ovom takmičenju? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja saznaćete ako budete na onlajn predavanju „Evrovizijski vremeplov“ u četvrtak, 4. maja u 20 časova.

Prijavite se na linku ovde.

O predavaču:

Aleksandra Bogdanović je master novinarstva i već dugi niz godina se bavi istorijskim temama. Osnivač je Fejsbuk i Instagram grupe Istorijski zabavnik koje zajedno broje preko 310 hiljada pratilaca. Septembra 2019. godine pokrenula je i sajt Istorijski zabavnik na kome svakodnevno objavljuje tekstove o zanimljivostima iz svetske i domaće istorije i koji je 2020. godine po izboru magazina PC press proglašen za najbolji u Srbiji u kategoriji Kultura i obrazovanje. Do sada je objavila dve knjige – „Istorijski zabavnik 1 – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ do sada je štampan u 6 tiraža, a u izdanju Jež izdavaštva od nedavno je u prodaji i „Istorijski zabavnik 2“.

Predavanje je pomereno za ponedeljak u 20:00.

Izrael, Finska i Srbija definitivno današnji top 3, a još mi se svidjela i Češka

Odgledao...

Ne znam šta fali 🇨🇿, zaista, mislim da su odredile vrlo, vrlo dobro, za sada, ide to uzlaznom putanjom, ne zameram ja ovde preterano iskreno..

Negativni utisci su definitivno:

1. 🇮🇱 - ovo je u mojoj evrovizijskoj knjizi, definicija HORORA, sve što ne podnosim nikako je bilo sadržano u ovih 30 sec

2. 🇷🇸 - ljudi, nemojte da se sprdamo zaista, ovde sve manje i manje vokala, ovde vokal i ne postoji, izvinite, možete da me gađate jajima, da me mažete blatom, ali ja ovo ne mogu.. 😔 Možda su izabrali ovde baš deo gde vokala nema ni za leka, ali..

3. 🇮🇪 - ovo je jako, jako slabo vokalno, da prosto boli.. 🥺

4. 🇲🇩 - nije baš kao 🇮🇱, ali puno toga je sadržano što baš ne volim.. Uf... 😬
------------------------------------------
🇦🇿 💙❤️💚 🙌🙌🙌🙌🙌

Moram da kažem da mi 🇫🇮 bolji utisak ostavila... 🙊🙈🙉🤭

U komentarima ispod recapa se ističu Srbija, Finska i Izrael. Uz Švedsku i Novrešku moguće da će to biti top 5 ovog polufinala.

Mada s obzirom kakvim smo mi Srbi moguće da su sve te reči hvale od nas samih :LOL:

🇸🇯 se baš trudi vokalno 👍, moram pohvaliti, pesmu svakako ne volim..

Back