ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Dodje mi da spavam duze i da ustanem sto kasnije kako bi sto krace cekao pocetak prenosa.

Publika super reaguje na nastup La Zarre :)

Ne pamtim kada sam neku Evroviziju pratio sa manje interesovanja nego ove godine. Ne samo zbog ovoga što se dešava ovde.
Delovalo je da posle onoga od prošle godine, neće više biti baš toliko očigledne političke nameštaljke oko pobednika, ali eto ova godina će nas izgleda demantovati i po ovom pitanju.

Dobili smo i lažne finaliste na drugoj generalnoj probi. Kao što su najavili, vratili su na staro, pa snimaju izvođače u green room-u, s tim da večeras nisu oni tamo, već neki random ljudi, volonteri... Nema ni one podele na 6 kvadrata pred proglašenje poslednjeg finaliste, sve je vraćeno na staro, mada ne puštaju isečke pesme prilikom proglašenja, nego samo posle rekapitulaciju finalista. Večerašnji lažni finalisti su:​

Azerbejdžan
Irska
Švajcarska
Češka
Malta
Izrael
Holandija
Hrvatska
Portugalija
Norveška

Moje viđenje trenutne situacije finalista i nefinalista po polufinalima:

Prvo polufinale:

Sigurno prolaze: Izrael, Moldavija, Norveška, Finska i Švedska.
Najvjerovatnije upadaju: Portugal, Srbija i Češka.
Borderlajneri (ni tamo ni ovamo): Letonija, Malta, Holandija, Hrvatska i Švajcarska.
Apsolutni ispadači: Azerbejdžan i Irska.

Drugo polufinale:

Sigurno prolaze: Austrija, Gruzija, Jermenija, Kipar i Slovenija.
Najvjerovatnije upadaju: Estonija, Litvanija i Poljska.
Borderlajneri (ni tamo ni ovamo): Albanija, Australija, Belgija, Grčka, Danska i Island.
Apsolutni ispadači: Rumunija i San Marino.

FvoAiZ7XsAIS98U

Šta mislite koje su to druge novine u glasanju/proglašenju finalista koje su spomenuli?

Dajte neki procureli snimak cele večeri kao što smo imali prošle godine

Back