Da sam očekivao šokove po pitanju rezultata drugog polufinala - očekivao sam, ali da baš Gruzija izvisi za finale mi nije bilo ni na kraj pameti...
Iru je bila fantastična večeras, pjesma jeste malo čudnjikava (pri tom ne mislim na tekst koji je svakako nebitan za gledaoce/glasače već na aranžman) ali je nastup bio besprijekoran tako da mi ostaje misterija zašto i kako je došlo do ispadanja, kapiram (kao što sam i danas napisao) da je jedna od tih power pop balada morala van' ali bih prije rekao da bi to bila Estonija... Iskreno se ne sjećam kada me je nečiji neprolazak posljednji put onako istinski rastužio (vjerovatno još od Janinog i Tijaninog lol), no Iru mi je prirasla srcu jer je u svim intervjuima bila jako prijatna i puna entuzijazma zbog takmičenja a još kada vidim koliko ju je ovo pogodilo srce mi se cijepa, najveća nepravda godine skupa sa Sudden Lights-om te mislim da bi glatko prošli i ona i oni da je glasao i žiri te donijeli svojim zemljama finale nakon 7 godina.
Islanđanka je isto izula pjevanjem i sceničnošću ali se neuspjeh mogao namirisati već odavno nažalost kao i moje predviđanje da je čeka sudbina Grete i Svale, Grk i Rumun zajedno pod ruku na kratak predah od finala a još su mi k'o braća nerođena po pitanju harizme i stajlinga lol (dakle, no surprises here), drago mi je zbog uspjeha Estonije, Jermenije, Kipra i Litvanije - totalno predvidljivo a obradovao sam se Belgijancu hahah (ujedno je i moj lični iako ga nisam stavio na listu kvalifikanata u prognozi), pokazao je šta znači iskustvo isto kao i Mimicat a i razmrdao publiku u ionako uspavanoj prvoj polovini.
Keljmendijevski krindževi se nažalost provukoše mada stejdžing je bio za svaku pohvalu (vjerovatno njihov najbolji ikad), poljsku Bejbu kada su prozvali doslovno sam vrisnuo - top je bio nastup a kontam da je prošla ponajviše zahvaljujući ukrajinskom televotingu, milo mi je i zbog Australijanaca ali i nisu bili nešto, šta znam...
Opet su za kraj proglašenja ostavili nekog od televote favorita, u ovom slučaju je to bila Slovenija umjesto da su čuvali Poljsku npr. no nebitno, kako je tako je.
Pogodio sam 8 kvalifikanata, ispale su mi Gruzija i Grčka a prošle Albanija i Belgija, nije loše.
Pri tom, moram napomenuti da su se stvarno svi potrudili ove godine oko scenografije i izvukli maksimum maksimuma iz svojih pjesama, nadam se da će se taj trend nastaviti i za ubuduće!
- Bićemo bottom 5 zajedno sa Albanijom. Od žirija očekujem ispod 15 poena a kako stvari stoje nećemo se proslaviti ni kod publike. Vrlo je niche pesma koja koja je popularna među evrovizijskom publikom, ali ne i među širokom publikom. Neki scenario kao Francuska prošle godine mi je sve izvesniji.
Iza nas gotovo sigurno možemo očekivati Albaniju, Australiju, Veliku Britaniju, Njemačku i Poljsku tako da nema teorije da budemo u bottom 5...
Isto i Austriju koja je ukanaljena time što će otvoriti finale a neku veliku podršku od strane žirija za ovu pjesmu ne vidim, Belgija je skoro uvijek miljenica žirija šta god da pošalje ali sada mislim da će ta podrška izostati pored toliko jury bait pjesama, kod publike se vjerovatno provukao u polufinalu ali u finalu slijedi potop tako da se ni oni neće proslaviti, u najgorem slučaju prolazimo kao Balkanika (19. mjesto) a sve ispod toga mi je trenutno nerealno, čuj prošlogodišnja Francuska lol!
ma Zarra kuvana, tresla se gora rodio se miš.
Moraće da se poboljša do finala ako misli da cilja visoko.
Kuvana noga bukvalno, biće Francuzi ove godine sigurno u top 10 po žiriju ali kod publike daleko od toga, mislim meni je drago što smo između Poljske (opet oni ispred nas k'o prošle) i Francuske jer smatram da nas ne mogu ugroziti s obzirom da su žanrovski potpuno različite pjesme, najbitnije je da smo što dalje od Finske i Švedske kao glavnih favorita tako da mi je ovo ok žreb kakav je zapravo mogao biti... Najviše je ''stradala'' Albanija koju su stavili između Švedske i Italije kao i Estonija između Italije i Finske, Jermenija će se izdvojiti usendvičena međ' Belgijom i Moldavijom kao i Izraelka okružena Litvanijom i Slovenijom, za Loreen su mogli i bolje iskombinovati redoslijed ali izgleda da im je bio prioritet da Fincu udovolje.
Ne sviđa mi se raspored ni za Španiju koju su metnuli ispred Švedske a iza Kipra, Slovenija i Hrvatska jedna za drugom mi je isto sumanuto al' eto barem su pri kraju pa će im svakako biti od koristi, nama svakako ne ide u prilog ni što smo opet rano plus što su zgruvani sve sami favoriti u prvom dijelu večeri dok je druga polovina 'ladovina al' šta je tu je.