ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Nzm sta reci, sa jedne strane mi je pobedio favorit, sa druge strane nije ni ovo idealna situacija. Bas ne volim kad je toliko drasticna razlika kod zirija, ali opet nije ni sad neko iznenadjenje sto su glasali toliko za nju. Ipak je po publici bila druga, da je pesma bila losa ili da performans nije bio zapazujuci onda bi imala manje od 187 i izgubila. Gorak ukus svakako ali nije da je nezasluzujuci pobednik, sistem je taj jbg.

Koliko toksičnosti u nekim komentarima.. :(
Mislim da bi se i Kaarija iz Finske postideo određenih.. :(

Pritom gluposti neopevane, kao da je Loreen bila 17. mesto kod publike, tako se neki ponašaju.. To što nije imala niti jednu 12-icu, ne znači da istima nije bila blizu sa 10-kama, vrlo moguće da je i mala razlika u glasovima, a i da nije, kakve to veze ima, zaboga.. :/

@rintintin
Da ali situacija je takva da osim puke zabave pesma Finske ne donosi nikakve muzičke kvalitete i čak je i precenjen rezultat kod žirija, eto kazaću to jer tako mislim, a mislim da i ti sam znaš da je tako.. Game over što bi Luke Black kazao..

Last edited:
@Mrm Na ESC ni ne uspeva isključivo i samo muzički kvalitet (o kome može da se polemiše i kad je Švedska u pitanju, što ne znači naravno da ga nema, kao i kod Finske), zabava je jako bitan deo takođe.
Finska nije ni bila moj lični pobednik, mnogima jeste, i ljudi sad ovako sveže to komentarišu i izražavaju mišljenja, ne vidim šta tu ima da ti bude toksično ako već i ti izražavaš svoje :)

Prema pobedniku sam mislio, i naravno samo neki komentari, to sam i kazao, ali dobro.. Što kažeš valjda je tako uvek dok se ne stiša malo sve.. Zato ja i ne volim odmah ni da čitam, ni da polemišem uvek baš.. :)

Jutro posle ipak mislim da možemo biti prezadovoljni kako smo prošli. Kad se sve sabere i jesmo bili nekako sterilni i neprimetni a i dodatno su nas upropastili redni brojevi nastupa. I meni kojem je pesma bila na 4.mestu posle finala bi pala za nekoliko pozicija kad sam pogledao sve pakete.

Jbt koliko ovi rezultati nemaju nikakve veze sa mozgom. Pazi Estonija jedva ušla u finale i onda u finalu top10 isto i Belgija. Letonija mislim da definitivno posle ovoga treba da se povuče. Jedino što mi je logično su 0 za SM i Rumuniju. Srbija za sledeću godinu mora da se vrati guzotresu jer smo ih izgleda smorili sa avangardom.

Rezultati kriminal teski.

Sto se tice Srb, mislim da bi sa Rumbom jos bolje prosli. Lukica mi nije bas za ovakav tip pjesama, nekako djeluje pre njezno za tripy song kao SMSS.

Drago mi je zbog Lorenči, nekako tu zenu volim i pratim jos od euforije. Ima to nesto u sebi, prije dok sam imao depresivne epizode samo pustim neki njen intervju i bude mi bolje. Sad mi 'to nesto' njeno izgleda potpuno krindž i ta kvazi spiritualna kretivnost o kojoj stalno bruji mi izgleda krindz.

Bilo bi fora da se esc odrzi negdje na granici sa Finskom posto su bodovno bile jaako blizu jedna drugoj.

Sto se tice Hrvatske, nezz stv tko bi bio dostojan da nasljedi Let 3, ali mislim da opet krece obodna era ispadanja.

Alpske Hrvate uopce necu da komentiram, kad ih sretnem na grindru odmah cu da ih blokiram.

Ponovo ću reći, smiješno je da neko osvoji ovoliko poena od PUBLIKE koja je glavna na Evroviziji, dobije 18 (!!!!) puta po 12 poena i na kraju ne pobijedi zbog manje od 200 ljudi koji glasaju u žiriju. Volim Tattoo, ali volim i Cha Cha Cha, i publika je rekla svoje.

Kao i 2015, uostalom, kad je Mans pobijedio a imao 100 poena manje od Il Vola. Sve kao žiri mora da bude tu jer je ReAlAn a baš slučajno svaki put Šveđani najviše profituju od njih.

Drago mi je što je Norvežanka uspjela da završi u top 5 iako je loše prošla kod žirija.

Jedna stvar me nervira kod sinoćnjeg prezentovanja glasova:
- Käärijä posle istorijskog televotinga nije dao ni jednu izjavu
- a Marco je mogao i da ne progovara, njega je trebalo samo da slikaju lol

Nije tako čudno da mutavi dobro prolaze kod žirija, ali EBU sledeće godine mora da smisli kako veći spotlight da dobije pobednik televotinga...

Utisci sa sinoćnjeg pab kviza i live prenosa u kafiću:

Osvojili smo 3. mesto jer smo grešili kod nekih gluposti, npr. kako se preziva Luke Black stavili Jovanović. 🤣 Ali zadovoljan sam jer mi je ovo bio prvi pab kviz i zabavili smo se.

Ljudi su navijali najviše za Finsku i Izrael, a bilo je i nekoliko aplauza za Jermeniju, Nemačku (?), Španiju.

Ljudi su gromoglasno aplaudirali pre nastupa Austrije, Slovenije i Hrvatske i bio sam spreman da snimim reakcije kad neka od ove 3 pokida tvt-om, ali jbg. Za HR se nisu nešto radovali jer su već svi bili ošamućeni rezultatima Srbije lol.

Pobedu Švedske ishejtovali svi.

Fun experience i vrv ću ići i sledeće godine jer je za mene u suprotnom ovo takmičenje mrtvo i nema više hajpa kao pre, a i rln oko čega da budem ishajpovan.

Back