ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Ucesnici FiK-a i nazivi pesama objavljeni
Poznavaoci prilika na albanskoj sceni misle da ce se glavna bitka voditi izmedju trenutno jako popularne Fifi i Else Lile koja vec 20 godina zivi i radi u Italiji i koja se na ovaj nacin vraca na velika vrata na albansku scenu.
Inace koliko sam uspeo da shvatim Elsa je 90tih bila zvezdetina u Albaniji, a onda se preselila u Italiju i tamo gradila karijeru, cak je ucestvovala i na Sanremu.

Ma valjda smo do sada apsolvirali da je za prolaz u finale bitniji kvalitet pjesme (uz iole dobrog izvođača), kao i da polufinale ne bude baš neka klanica nego da nam plasman zavisi od toga koliko u njemu imamo država koje su nam naklonjene u glasačkom smislu... Naravno, tim bolje ako ih je više u istoj grupi sa nama jer poena neće manjkati ali ako ih nema šta da se radi, uostalom dešavalo se više puta da smo glatko prolazili bez ijedne ili samo sa jednom ex-yu zemljom u istom polufinalu kao i da smo ispadali sa 2-3 njih jer nam svakako nije bilo pomoći. :p
Srbija je jedino 2021. godine bila ''sama'' u polufinalu, 2011. i 2015. sa po jednom ex-yu republikom dok svih ostalih godina smo bili sa 2 ili više njih u istom ''sosu'' (2009-e, 2010-e, 2016-e, 2017-e, 2018-e, 2019-e i 2022-e sa po 2, dok 2013-e sa 3 a 2012. godine sa čak 4), tako da smo do sada po tom pitanju imali sreće na izvlačenjima.

Odmah na slijepo high hopes kad su Nizozemci u pitanju :love:

Objavljeno je i prvih 10 polufinalista Eesti Laula:
  • Carlos Ukareda – “Whiskey Won’t Forget”
  • Janek – “House Of Glass”
  • Alika – “Bridges”
  • Ellip – “Pretty Girl”
  • Andreas – “Why Do You Love Me”
  • Kaw – “Valik”
  • Wiiralt & Ultima Thule – “Secret”
  • Elysa – “Bad Philosophy”
  • Meelik – “Tuju”
  • Sissi – “Lighthouse”
Za čudo nema povratnika za sad, a nama vjerojatno najpoznatija imena su Sissi i Elysa. Samo se nadam da Elysi neće opet uvaliti neku brzu pjesmu na koju će biti mrtva ko Goga Sekulić u onom nastupu za Gaćice

Ucesnici belgijskog nacionalnog finala :
  • Ameerah
  • Chérine
  • Gala Dragot
  • Gustaph
  • Hunter Falls
  • Loredana
  • The Starlings
Duo The Starlings cine pevacica Kato i Tom Dice ( Belgija 2010 - 6. mesto u finalu sa pesmom "Me and my guitar") Tom i Kato su inace u braku i ove godine su objavili album "Seaside" koji je naisao na dobre kritike .
Od 9. 1. do 14. 1 bice predstavljane pesme takmicara. Svaki takmicar ce imati po dve pesme od kojih ce jedna biti izabrana za finale. Sedam pesama ce biti izvedeno u finalu, a pobednik ce biti izabran glasovima zirija i publike.

Duo The Starlings cine pevacica Kato i Tom Dice ( Belgija 2010 - 6. mesto u finalu sa pesmom "Me and my guitar") Tom i Kato su inace u braku i ove godine su objavili album "Seaside" koji je naisao na dobre kritike .
Bolje da NF bude samo izmedju njihove dve pesme na foru 2-pa-1. Znaci 🇧🇪 zakucava dogodine jos jedan top 10 plasman na "Dobar dan" 👏🏻

Gde je tema o Belgiji? Objavljeni su i učesnici festivala za Evroviziju, kao što ste napisali..
Gala Dragot i Gustaph najviše obećavaju za sada...
A ovo iznad.. No comment.. 🥶🤐

To je pesma sa izbora iz 2014. ne znači da će joj tako nešto dati i sad. Mada je nastupala kao "ft." izvođač sa tom grupom. Samo sam napisala o kojoj se pevačici radi. :D

Jel se Australija prijavila da učestvuje naredne godine?

Da. Imaš spisak zemalja koje učestvuju na 10. strani ove teme.

• Like
Reactions: Mrm
Baš će biti zanimljivo kako će zemlja, vicešapampion prošlogodišnji, sada domaćin, da izabere izvođača i numeru.. Ko li će za Britaniju da se takmiči?! 🤔

CG propustila hit?

Ja mislim da je ta žena samo mislila poslati pjesmu njima, ko zna bi li je izabrali, zašto sad nariče po mrežama

Ne razumem zašto bi neko navijačku fudbalsku pesmu za svetsko prvenstvo u Novembru i Decembru mesecu 2022. godine poslao na Evroviziju u Maju narende godine.. 🤔

Back