ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Malo vesti i iz Grčke..Skraćena je lista na 7 pesama, usput i objavljeni nazivi istih..

https://eurovisionfun.com/en/2022/12/greece-the-7-artists-of-erts-shortlist-have-been-revealed

Antonia Kaouri & Maria Maragkou – Shout Out!
Konstantina Iosifidou – We are Young
Klavdia – Holy Water
Leon of Athens – Somewhere to Go
Melissa Mantzoukis – Liar
Monika – I’ m Proud
Victor Vernicos – What They Say

Ništa od grčkog i ove godine. Pretpostavljam da bi favoriti za Liverpul, ovako naslepo mogli biti Leon of Athens (najpoznatije ime na spisku) i Klavdia sa pesmom koju je radio ARCADE tim i predložio ju je Panik Records. Mada, u gornjem tekstu piše da je i ova Monika poznata..

NeceJU grcki zbog debakla 2018. pa idu u svoju zonu komfora.

Pocinju da rade kao Svedjani.

Ali Evangelia legenda odbila direktan poziv sa Kipra jer se nadala da će je izabrati u Grčkoj... 💔

Нека узму Џозефин, имају још форе док не изврте сваку звезду на њиховој естради

Ovo šta su uradili rumuni je smejurija, pola pesama stavili sa audijom kvaliteta ko ispod šerpe da su držali mikrofon, a kvalitet pesama užas.

Favorit Andrei Dutu - Statues, bazično ali fino.

Očekujem da će izabrati Medeni Mesec poneti ovogodišnjom moldavskom pesmom.

Ali Rumunija kakav krš izbor ijuuuuuuuu... Mada "Statues" je finalista, možda top 10, sigurica. Ima još par stvarčica da vrede, al ne kupuju na prvu. (Sviđa mi se i Lele, all hoću bolji zvuk)

“Statues” je ovdje daleko najmanje zlo, ok je, ali daleko da bi to ikad moglo konkurirati za neki dobar plasman na ESC-u, bez obzira na konačnu ponudu pjesama

Ja ove godine ne pratim ništa od NF, džaba sam se jebavao da na vreme počnem sa ESC Predictions.

Dobra mi je ona cajkica Pernica moja, Lele isto da se doradi može možda da konkuriše za finale, Bla Bla Bla generična ali zarazna, ona lijepo pjeva, ako bude dobra na sceni mislim da bi mogla da pobijedi tamo i osigura dovoljno poena za finale i na ESC, naravno, u zavisnosti od drugih pjesama, ali je tip pjesama koji uvijek ima publiku makar za 10. mjesto po tvt, što joj je taman za prolazak.

Istina, nordijska nf + Francuzi mi se gledaju, ali stvarno me ništa ne vuče od ovoga šta se dešava.

Ja kao i uvek pratim samo srpski i hrvatski izbor.

Pokusao sam 2012. da pratim svaki izbor, jednostavno nemam snage a ni zivaca a ni volje da pratim svaki.

Meni bi bilo žao da ne poslušam ponudu koja se nudi na NF-ovima. Mislim, kad pogledam da mi je od top 20 najslušanijih pjesama na Spotifaju ove godine točno pola njih NF pjesme (i to one koje nisu pobijedile), shvaćam koliko bi osiromašen moj glazbeni aspekt života bio da ne pratim/slušam NF-ove

Ja cu da ispratim sve sto mogu, posto uglavnom radim vikendom. Naravno da cu uzeti slobodno za Sanremo 🤣

Meni bi bilo žao da ne poslušam ponudu koja se nudi na NF-ovima. Mislim, kad pogledam da mi je od top 20 najslušanijih pjesama na Spotifaju ove godine točno pola njih NF pjesme (i to one koje nisu pobijedile), shvaćam koliko bi osiromašen moj glazbeni aspekt života bio da ne pratim/slušam NF-ove
Jako sam žalosna. 😂

Back