ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Nikad mi nece biti jasno zasto je Sara Deop toliko zanimljiva tviterasima za trolovanje.

Ne kontam ni ja, ajde da su se zakačili za onu Lunu Ki npr, al ovo mi je baš misterij lol

A najjači komentar ispod da TRM zahteva da pesme ne smeju da budu objavljene ranije i da je to razlog odlaganja jer je prihvaćena na izbor. :D

Ne znam da li je neko vec pisao o ovome, ali Duska je zvanicno objavila da spisak za PZE23 izlazi 9. januara.

LETONIJA- SUPERNOVA
Polufinale 4. februar, finale 11 februar. Verovatno najjaca supernova ikad. Cak mislim da Letonija moze konacno u finale. Markus Riva ima najbolji pokusaj, ali po meni i dalje daleko od esc-a. JUSTS se vraca takodje ( Letonija 2016) Sve pesme su na yt kanalu supernove. Ovo su moji favoriti.

Ova pesma mi se sve vise svidja. Ne znam zasto vlada toliki hejt na supernovu, ove godine ima bas solidnih pesama.

Sad sam poslušao pesme za Latviju (trebala bi i tema da se otvori), ovo nacionalno finale je ODLIČNO!! 😮
Najviše mi da kažem nedostaje neka pesma na letonskom, to baš baš fali zapravo, i možda neka da bude prožeta etno motivima.. Ali ovako ima baš dobrih numera, u studijskoj verziji barem, produkcija je mahom dobra.. 8 pesama od 15 bih izdvojio, a 2 su mi odlične na prvo slušanje, tako da ide ovim redom:

1. SAULE - "Finally happy" 🙌🙌🙌🙌🙌 - ovo je vrhunski, i groovy, i quirky, i catchy... 💥👌I synths su odlični.. Nadma se da ovo može da se prenese na scenu kako valja..

2. JUSTS - "Strangers" - ovo je jako dobro, baš je "current", produkcija je odlična 🎧🎶🎵
-----------------------------------
3. Katrine Miller - "Beaten down" - divna midtempo pesma.. :)

4. PATRISHA - "Hush"

5. LUIZE - "You to hold me"

6. Alise Haijima - "Tricky" - ovo može biti jako zanimljivo, i možda i najbolji izbor ako valja vokal uživo naravno..

7. Sudden lights - "Aija"

8. INSPO - "Sway"

Ali Markus Riva, auuu čoveče.... dokle aman?!?? 😂
Doduše i Samanta Tina je na kraju ubola, možda će i on.. 😂

Saule diskvalifikovan jer je pesma objavljena pre septembra

Neeeee... Ja vidim maločas nema ga u playlisti na Supernova yt kanalu.. 😭😭😭 To mi bio favorit... 😡

Baš sam hteo da prokomentarišem da sam prijatno iznenađen letonskim izborom pesama ove godine, imajući u vidu njihov obično skandalozno loš standard, i onda diskvalifikuju najkvalitetniju pesmu sa takmičenja 🤦🏼 Zar nisu i Dankan i Džamala nastupali uživo sa pobedničkim pesmama pre dozvoljenog datuma? Šteta, pesme sa sint instrumentalima su kriminalno nedovoljno zastupljene na Evroviziji. Bila je baš simpa pesmica za noćne vožnje.

Elem, od preostalih pesama, Sudden Lights mi je najbolja i zvuči kao blaža verzija muzike koju pravi grupa Muse. Ne znam koliko je “evrovizijska” i koliko bi se istakla na takmičenju doduše, tako da ne verujem da ima neke šanse da pobedi ovde.

Last edited:
  • Sad
Reactions: Mrm
Objektivno JUSTS - Strangers je vrhunski paketić za Latvijeske (Supernova) standarde. Čista pobjeda

Za mene je ovo slabasan izbor, kao i spanski. Jedva da mi se dopada neka pesma, tj. za ocenu 5-. Luīze You to - Hold Me
I mozda jos ove tri pesme imaju potencijal da mi se svide: Adriana Miglāne - Like I Wanna, Katrine Miller - Beaten Down i Sudden Lights - Aijā.
Ostalo mi je ok sem 24. Avēnija - You Said; totalno mi je losa pesma.

Back