ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Ja ove godine nemam PED. Vise neko stanje katarze i pomirenosti sa besmislom svega lol

Prvo RTS se nikada nece promeniti, uvek ce imati politiku minimuma minimuma ukombinovano sa nicim opravdanim hvalisanjem, provlačenje u finale i sirotinjske i bedne nastupe. Nikada se od neke ok pesme kod nas vrhunskim nastupom nece napraviti paket za levu stranu tabele jer RTS jednostavno nece da ulozi nista u nastup. Probali smo sve kombinacije ovih 6 godina i nikada nisu ulozili nista. Jedino su imali srece da Konstrakti ulaganja i ne trebaju.

Tacno je da je najvaznija pesma i da kad smo čuli studijske verzije PZE nismo mislili da je ijedna pesma za vrh ESC ali tacno je da ima pesama koje svi otpisemo ili ne primetimo pa zavrse visoko zbog nastupa.

A drugo cak i da se RTS opameti(tm) slucaj Lazanja nam je pokazao sta nas čeka ako budemo nadomak pobede. Ajde bar smo imali srece da Konstrakta nije bila THE favorit pa nam je peto mesto bilo super.

Ma mi smo postali totalno nebitni. RTS-u u ESC delegaciji treba sveza krv. Plus neki dominantniji sef delegacije, jer ova kuvana noga nema autoritet. Mislim da je Ana Rogljic kao zena imala jaci uticaj.

Problem na ESC-u su druge stvari, to sto se glasovi slivaju samo istim zemljama. Kad krenu glasovi od prvog zirija vec mozemo da naslutimo kraj uz par izuzetaka. Svajcarska jeste dobra, ali da li je zaista toliko dobra da od vise od pola dobije 12. Na kraju je pobedio kao cetvrti kod publike ne racunajuci Izrael ciji su glasovi bili na steroidima. E to nije fer. Uradili su sve da dobiju svog pobednika jer je, u trenutnoj postavci stvari, on za njih najmanje zlo.

Jedino sto nam ostaje je da furamo svoju pricu ala Kurtic.
Sve ostalo je nepoznat teren gde smo mladi i nekopetentni.

Ako se nešto ne promeni sledeće godine, ne znam čemu se nadati rezultatima, pošto se polako glasanje pretvara u takmičenje jednog favorita publike, jednog favorita žirija (koji mogu da budu izgurani od strane kladionica) i Ukrajine i Izraela koji pokupe kajmak tvt. Nadam se da ćemo sledeće nedelje videti raspleti svih ovih skandala i da će sledeća godina biti mirnija.

Posle svega, ostaju pesme i ova godina mi je jedna od jačih što se toga tiče, vrtim stalno oko petnaestak pesama 😊

Jao ni ne provalih da Ukrajina i Hrvatsla ne dadoše ništa Izraelu, svaka čast
Не знам да ли знате али Еден Голан је на украјинској 'кил' листи јер је наступала на Криму 2015. или 2016. Имате је на сајту Миротворац, тамо је и Биковић.

Back