ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Pouzdano ne možeš tvrditi ni za jednog izvođača da ne može napraviti hajp dok se ne dokaže suprotno. Ovu dvojicu sam naveo kao banalne primere, kad si se već uhvatio za njih.
Ko o čemu, ti o dijaspori. Iskreno bih voleo da je Breskvica otišla samo da vidim kako osvaja 10 poena žirija i 40 i kusur dijaspore. Dovoljno za identičan plasman poput Tejinog. Ako se ti time zadovoljavaš, ok.
Pa ja sam rekao da bi Breska prosla isto kao Teodora. Ja sam srecniji sto je Teodora nas predstavljala. Ali tvoje nipodostavanje dijaspore koja nas je i ove godine spasila ispadanja je smesno. Tako da sve sto si rekao na pocetku sezone sada je ponisteno i pokazano da nisi bio u pravu. Ne zelim vise sa tobom da se nastavljam. Stavljam tacku.

Pa otkačili smo se od dijaspore prošle godine pa izvisili.
Htjeli to priznati ili ne, dijaspora je ta koja nas održava na takmičenju
Ne znam što se uopšte takmičimo ako ne znamo da napravimo pesmu koja bi animirala glasače koji nisu Srbi koji glasaju za Srbiju.

Kao sto sam rekao treba svi da se alarmiraju, ako hocemo odlican plasman. Znaci i Mujo iz Svajcarske i neki tamo iz Letonije. Ali dokle god nema hajpa kod nasih ljudi u Srbiji i Dijaspori, nece biti ni kod stranaca. Mora kolektivno svi da se naprze.

Otkačinjanje od dijaspore jednako neulazak u finale ili tamo poslednji.
Za nas godinama SAMO i ISKLJUČIVO glasa dijaspora.
U tom smislu, Breskva bi bila top 10 na TVTu ove godine, vidite da je 50ak poena bilo dovoljno za to, a ona bi dobila podršku dijaspore kao Harikejn 2021. Znaci par 12ica i 10ki i ostalo sve nule. U krajnjem rezultatu bi bila tu negde ko ova, 15-18 mesto.

Generalno ova godina je bila u znaku Hrvatske. Srbija je bila u senci, i slabo ko je pricao o nama. Zato smo i imali utisak kao da Lazanja predstavlja nas. To su sigurno Hrvati imali takav utisak za Konstraktu. Jednostavno u ovakvoj konkurenciji Srbija sa takvom pesmom nije mogla da postane “vidljivija”. I treba da budemo zadovoljni 17. mestom
Nije problem ova godina u izolaciji nego jedan širi trend koji se u sustini ponavlja od 2016. godine sa izuzetkom Konstrakte.

Milhaus-Bazel-Frajburg, takozvani Euroairport.
Kakv Milhaus, Miluz bre. Milhaus je lik iz Simpsonovih. Izvini morao sam.

Svake godine ista priča. Suvišno je bilo šta komentarisati, jer sve je već rečeno.

Sledeće godine očekujem omaž Selin Dion u revijalnom delu. A i pobeda Francuske je sve bliža i bliža

Pa ja sam rekao da bi Breska prosla isto kao Teodora. Ja sam srecniji sto je Teodora nas predstavljala. Ali tvoje nipodostavanje dijaspore koja nas je i ove godine spasila ispadanja je smesno. Tako da sve sto si rekao na pocetku sezone sada je ponisteno i pokazano da nisi bio u pravu. Ne zelim vise sa tobom da se nastavljam. Stavljam tacku.
Tvoja mantra da izvrćeš postove iz konteksta je zaista fascinantna jer ja nikada nisam "nipodaštavao" dijasporu u smislu u kom ti sad predstavljaš, već sam isključivo naglašavao da podrška iste nije dovoljna ako pucamo na konkurentniji plasman. Tako da se ispostavilo da sam ipak u pravu.
Ti si taj koji se zapravo nadovezao na moj post, tako da si ti počeo da se nastavljaš, jer se ja tebi obratio nisam. A taj nadrkani i neprijateljski stav prema većini forumaša ovde je pitanje kojim bi možda trebalo malo podrobnije da se pozabaviš. Lep pozdrav.

Mislim da nam je svima prvi osećaj dok smo prvi put slušali pesme koje će biti na PZEu, 26. januara, bio jednak ovom rezultatu. Većina nas je bila razočarana, a onda smo sa vremenom samo nalazili razloge za nadu i povezivali se sa pesmama, ali objektivno... prvi utisak 99% forumaša je bio katastrofalan, uključujući i moj.

Back