ESC 2025 – Bazel, Švajcarska: opšte, arena, grafika, scena

Što se tiče Evrovizije 2025. generalno, s obzirom da smo zvanično prošli 1. septembar, očekujem da će to produkcijski izgledati baš dobro, ali ne očekujem nikakav poseban show ili humor. Bazel kao Bazel mislim da neće biti ništa posebno. Jednostavno glavni gradovi i jesu najbolji za jedan ovakav događaj koliko god da se drugi gradovi uzdizali.

Volio bih žanrovski najviše da pobijedi duet naredne godine, možda country pjesma ili nešto što ima prizvuk džeza, ali imam neki osjećaj da će biti sadboy pjesma. Stavio bih Armeniju i Estoniju na vrh zemalja za koje mislim da bi mogle pobijediti naredne godine. 🙌🏻

Koliko moze da se vidi koliko je Evrovizija cvetala 2000tih, samo ako bi uporedili Ukrajinu kao zemlju domacina 2005 i 2017. Tokom 2005. prstalo je sve, kijevski trg je bio prepun ljudi, svi su pricali o ESCu. Kazu ljudi da je atmosfera tamo bila fantasticna tokom svih tih dana. 2017. pravi potop, ljudi nisu ni znali da se kod njih odrzava ESC, kupusijada u Mrcajevcima bila veci dogadjaj od ESCa te godine. Jednostavno ta popularnost, ta zagrizenost se nikada vise nece vratiti, jednostavno vecina je prestala da se trudi oko ESCa. Tako da ni ove godine ne ocekujem nista…sve se ponavlja iz godine u godinu, jednostavno malo ko ESC shvata danas kao nesto bitno gde treba da se nesto ulozi da bi bilo dobro na ESCu. Mnoge druge organizacije su zavladale ESCom, a sve je manje same muzike i dobrih hitova.

Kada bi Srbija bila ponovo domaćin mislim da bi zainteresovanost bila solidna...

Nije isto u svim zemljama, u Italiji je recimo sada Evrovizija mnogo popularnija.

Tokom 2000-ih u Italiji niko nije znao za Evroviziju.
Svima sam morala da opisujem šta je to 😅

Od Maneskina svi znaju, i baš dosta se gleda...

Neki su izgleda konstantno u mračnoj eri i nikako da izađu iz nje.

Pitanje je sta je mracna era na ESCu, 90te, 00te, ili ovo danas...kako za koga valjda...ali mislim da se danas na ESCu mnogo energije daje, dal je neko nebinaran, dal je neko u mnozini, ili u jednini, dal sebe dozivljava kao macku, ili psa, nego sa kakvom je pesmom dosao, koju zemlju predstavlja i tako dalje...

Pa isk msm da je Evrovizija sada bolja nego prije hahah, možda je manje formalnija u smislu da se ne očekuje da svako šalje nešto baš prepoznatljivo

Pre je sve bilo ustogljeno i formalno, tacno se znalo koji tip pesme se salje da predstavlja neku zemlju.
Danas je sve savremenije i komfornije, opustenije i meni zabavnije. 😉

Naravno zato i kazem kako za koga…sto se mene licno tice, iz godine u godinu je sve manji broj pesama koje se nalaze na mojoj listi koje slusam.

Pre je sve bilo ustogljeno i formalno, tacno se znalo koji tip pesme se salje da predstavlja neku zemlju.
Danas je sve savremenije i komfornije, opustenije i meni zabavnije. 😉
Daa, Evrovizija je jedna od onih stvari koja jeste bolja danas nego prije, barem meni

Meni se Evrovizije u periodu od 2014- 2019 nekako što se tiče muzike najviše dopadaju... na drugom mestu bi bio period od 2020- 2024, na trećem mestu period od 2010- 2013, pa tek na kraju period od 2004- 2009... ovo pre ni ne računam, jer nisam gledao ništa... moja prva Evrovizija je bila 2010, a ove pre sam naknadno na YT gledao sve...

U vreme korone sam opalio maraton gledanja esc-a na yt od 1983.-2019.
Ne znam što sam krenuo od '83, valjda sam hteo da počnem od Džuli i da čujem Ofru Hazu.

Ja sam u vreme karantina odgledao sve 1956-1991, dok od 1992. pa na dalje sam sve doktorirao odavno.

Back