ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Nisam video da naša tri prsta kad pokazujemo ikog uznemirava, valjda postoje neki interni simboli koji su u duhu neke nacije. Naravno, kod nas mora uvek neka iskrivljena realnost.
Molim? :oops: Pa Marija Šerifović je bukvalno bila mjesecima razapinjana u hrvatskim i bošnjačkim medijima jer je pobjedu proslavljala sa tri prsta, prozivali su je ''četnikušom koja se na 12-icama zahvaljuje tako što diže trofazni znak'', trebalo im je skoro 10 godina da svare njenu pobjedu.

Takođe, ja ne pamtim da je iko od naših predstavnika poslije nje uopšte dizao tri prsta (maybe Sanja Ilić lol?), tako da ničija osjećanja nisu ni mogla biti povrijeđena, meni dvoglava albanska ptičurina što je svake godine demonstriraju njihovi predstavnici ne predstavlja ništa ali razumijem da ima ljudi koji su protjerani sa KiM-a i cijele familije pobijene pa im smeta.

U sedmici Evrovizije srpski tabloidi moraju o nečemu pisati a famozni crni orao je uvijek prava tema da bi privukli više pažnje, samo nemojte taj autošovinistički narativ kako toga ima ''sAmO kOd NaS'' zlih Srba i kako su svi ostali okolo presveti i prepošteni jer ispadate smiješni.

I šta s tim?

To što tabloidne narative prisvajaš to je tvoja neukost da se s time nosiš. Vala nema ni smisla pozivati se na to “gle ovaj šta mi reče, sad ću i ja njemu”, klasično tužibabarski. Mislim ako ćemo biti mediokritet u razgovoru na tom nivou onda ok, tvoje pravo da budeš, al ne vodi nikud.

A to što kritiku nečega što može da se kaže da je deo našeg društva/mentaliteta, doživljavaš kao autošovinizam je onako, malo prosto razmišljanje.

Svi finalisti iz 1.polufinala bili su oni koje smo svi očekivali. Belgija i Kipar su ispali zbog lošeg nastupa,a za Hrvatsku,Sloveniju i Azerbejdžan to je bilo očigledno od samog početka,tj.od kad su te pesme objavljene/odabrane.

Stanje stvari sa lajkovima:

🇵🇱 36,102
🇺🇦 19,463
🇦🇱 14,949
🇪🇪 14,129
🇸🇪 11,162
🇵🇹 9,556
🇳🇱 7,066
🇧🇪 6,295 (NQ)
🇳🇴 5,688
🇮🇸 5,218
🇨🇾 4,947 (NQ)
🇸🇲 4,700
🇭🇷 4,002 (NQ)
🇦🇿 3,592 (NQ)
🇸🇮 2,707 (NQ)
---------------------
🇪🇸 20,962
🇮🇹 9,757
🇨🇭 4,909

Zapažanja:
-Poljaci, Ukrajinci i Španci standardno nabijaju sebi lajkove, ostali se čine realistično
-Ko bi rekao da će Deslocado biti skoro na nivou BBB
-BBB teško da može pobediti sa ovako malo lajkova s obzirom da se oslanjaju na tvt u finalu
-Albanija ima šansu da ostvari najbolji rezultat ikada
APDEJT:
🇵🇱 60,634
🇪🇪 47,652
🇸🇪 42,658
🇺🇦 33,225
🇦🇱 24,825
🇵🇹 15,665
🇳🇱 12,700
🇳🇴 10,936
🇧🇪 10,111 (NQ)
🇮🇸 9,577
🇸🇲 8,763
🇨🇾 8,059 (NQ)
🇭🇷 6,653 (NQ)
🇦🇿 5,764 (NQ)
🇸🇮 4,469 (NQ)
---------------------
🇪🇸 30,069
🇮🇹 19,893
🇨🇭 8,766

Digli se Švedska i Estonija, možda imaju šanse Šveđani

Pokušao sam da slušam i Esc Gabea i ostale ali jednostavno ne mogu. Nije problem woke kao woke već guranje ideologije i agende u skoro sve što kažu. Nemam problem ni kad čovek ima bias, svi ih imamo ali više volim kad se prizna da bias postoji a ne da se svako mišljenje gura kao činjenica i nema prostora uopšte za neko suprotno mišljenje.
Primer?

:lt: Katarsis – Tavo Akys

Ovo mi je najdosadniji nastup večeras, monotono, tu i tamo svetla nisu loša, kao za neki triler, da te prođe jeza, da li od toga ili dosadne pesme...
Oni prolaze 10000% imaju Letoniju, Uk, Irsku

Iznenadilo me 12. mjesto po glasovima publike iz dvorane, mislio sam da će biti 14. odmah uz Gruziju i Crnu Goru

Ja nesto sada mislim da bi Jermenija mogla u finale, i ako ne bih licno voleo.

Dakle, večerašnje polufinale će po meni biti jedno od najneizvjesnijih i najotvorenijih ikada, mnoge zemlje koje po mišljenju fandoma imaju pjesme dostojne finala su jednostavno podbacile na probama i nisu ispunile očekivanja (Grčka, Litvanija, Malta, Češka) dok neke druge sa slabijim paketima su pozitivna iznenađenja (Jermenija i Srbija lol).

Za sad, čini mi se da su samo Gruzija i Crna Gora 100% van finala. Irska je meni kjut i mogla bi poput Islanda da se progura na konto djetinjaste dopadljivosti ali mi ona nema harizmu i tanka je vokalno dok su Islanđani napravili mini-party u ta 3 minuta na sceni, Danska mi je takođe više out nego in pošto joj je stajling u paketu sa nastupom totalni promašaj (pjesmu obožavam, da ''Halucinacija'' ide za Švedsku bila bi u top 5 na kladžama za pobjedu), Letonija mi je misterija ali ne gajim neke velike nade jer ne vjerujem da će ostatku Evrope balto-paganska bajalica biti pretjerano interesantna.

Kad bi eto računali da ispadaju Gruzija, Danska, Irska, Letonija i Crna Gora znači da fali još jedna ispadačica (ili ispadač) a to bi po mom mišljenju mogao biti precijenjeni Čeh koji je razočarao interpretacijom (bilo bi suludo da on prođe a Belgijanac i Kipranin iz prve večeri nisu) ili čak Malta koja oduvijek kuburi sa televotingom a pogotovo sad nakon serviranja onog jeftinluka kao da je Zadrugovizija u pitanju.

Mislim da će Litvanija najvjerovatnije proći zato što je Litvanija kojoj je sva dijaspora na okupu bez obzira što je i njima pjesma mračna i nije za šire narodne mase (but I like it), Grčka me stejdžingom takođe nije oborila s nogu ali će se kompozicija istaći sama po sebi jer je jedna od najunikatnijih (jedino me malo brine što osim dvije balkanske zemlje nemaju više nikog ''od svojih'') tako da ostaju Jermenija, Luksemburg i Srbija koje mi nisu ni tam' ni ovam'.

100% osigurane karte za finale imaju samo Austrija, Izrael, Finska i eventualno Australija dok su skoro svi ostali u igri i očekujem ponovo neke random i šarene rezultate. Hajde neka nam je sa srećom!🤞

Back