ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Pa o tome smo pričali odavno, sećaš se Scooby da si komentarisao kad sam te tagovao da ćeš se obradovati. Sinoć je razvezala, sva se pogubila na probi glasanja, mada nije pevala svoju Drip Drop numeru. A ide druga po redu, nakon Švedske.

Tada se i "pucalo" odmah na visoko. Kad se sjetim kolika je euforija vladala sa Zeljkom 2004 i Marijom 2007, takodje dobrim dijelom i sa No Name 2005.
2006 opšti skandal. Koliko je sad ovo nakon 2008 manja zainteresovanost svih (od izvođača preko medija), uz izuzetke poput godina kada su isli Konstrakta i Hurricane, ali ni blizu početnog perioda koji si naveo.
Ok, posle pobjede 2007 su svi bili zasićeni, ali nisam mislio da će zasićenost ovoliko trajati. Ima malo i do same Evrovizije koja iz više razloga nije ono što je bila.

Sto se tice plasmana kao plasmana, zasluzili su uglavnom svi bolji plasman poslednjih par godina. Hurricane pogotovo, kao i Balkanika i Nevena po mom mišljenju.
Dobro, Konstrakta je prošla fenomenalno.
Ti kažeš da je ta zasićenost posle 2007 traje tako dugo zbog toga što Evrovizija više nije ono što je nekada bila? Šta se tu konkretno promenilo od 2000-ih, a da nama ne ide u korist,pa je zato hajp splasnuo,i nestao(izuzev Hurricane i Konstrakte)?

Ti kažeš da je ta zasićenost posle 2007 traje tako dugo zbog toga što Evrovizija više nije ono što je nekada bila? Šta se tu konkretno promenilo od 2000-ih, a da nama ne ide u korist,pa je zato hajp splasnuo,i nestao(izuzev Hurricane i Konstrakte)?

Najviše taj faktor geo politike (treba li bolji primjer od Izraela, Ukrajina 2022)+ neki drugi lobiji koji većinski dio građana ne podržava. Ne bih dalje na tu temu jer po običaju izaziva dalju raspravu a tema je osjetljiva.
Na sve to, postoji i činjenica da ljudi generalno žive drugačije danas i da mnoge navike koje su imali više nemaju. Neće da se druže kao nekad, a kamoli istim intenzitetom da gledaju esc i glasaju (uzeo sam banalan primjer za druzenje). Zato bih baš volio da vidim koliko glasova dobijaju zemlje na televotingu i koliko se često malim zemljama uzima onaj prosjek glasova od ranijih godina iz regiona. Nekad sam čitao da se tako odrede glasovi u slučaju da 10 zemalja ne dobije glasove iz neke zemlje.

Za Srbiju ok, dobije i više od 10 zemalja glasove. Samo ovde forumasi glasaju za bar toliko, ali ove male zemlje poput Crne Gore, San Marina itd ne vjerujem da imaju top 10 televotingom, ili bar ne svake godine.

Misliš zato što sada dominira pro-zapadna i Pro-NATO geopolitika(Ukrajina,Izrael),a mi ne volimo Zapad i NATO zbog bombardovanja 1999,dok je u 2000-im dominirala na ESC-u Rusija,dakle geopolitika koja nama odgovara.

Misliš zato što sada dominira pro-zapadna i Pro-NATO geopolitika(Ukrajina,Izrael),a mi ne volimo Zapad i NATO zbog bombardovanja 1999,dok je u 2000-im dominirala na ESC-u Rusija,dakle geopolitika koja nama odgovara.
Intervidenie nema alternativu!!!

Pa Ukrajina nije u NATO-u, a ni Izrael koliko znam, tako da ti ova teorija zavere pada u vodu. 🤣

Intervidenie nema alternativu!!!
Pa kada se na to doda da je u 2000-im domirala i Grčka, takođe naša bratska zemlja,jasno je ko dan zašto je tada entuzijazam bio tako ogroman. Grčka i Rusija kao naše bratske zemlje i njihova tadašnja dominacija je doprinela da i mi dominiramo tada i da imamo takav ogroman entuzijazam. Tadašnja dominantna kombinacija Grčka-Rusija je kombinacija koja nam najviše odgovara,a Ukrajina-Izrael,koja je sada domininatna,nije nam odgovarajuća nikako.

Sasvim normalno... 2004. smo se vratili posle 12 godina pauze, a 2007. prvi put kao Srbija, nakon skandala s crnogorcima 2005., a posebno 2006.
Plus se pobeda odmah dogodila, domaćinstvo tako da je nakon toga logicno da interesovanje opadne, jer je postignuto sve sto se zelelo
Iz tog razloga su potrebni novi ljudi u timu, koji zele da grizu, da se dokazu

Kad sam krenuo da citam ovaj dramatican post pomislio sam da je poslala pismo svakom clanu zirija

Sad na trećoj generalnoj probi finala, malko su ubrzali pa je glasanje žirija krenulo oko 5 minuta ranije. Svakako očekujte da glasanje žirija večeras krene otprilike između 00.10-00.15.

Sta mislite kakva ce biti gledanost finala, i generalno cele tri veceri? Da li su nasi ljudi bojkotovali RTS zbog trenutne situacije u zemlji, pa mozda nam sledi najslabija gledanost Evrovizije u zadnjih nekoliko godina???

Ljudi, ne mogu da se odlučim za koga da pošaljem 20 glasova :confused: Poljska, Albanija, Island, Grčka ili Malta?

Sad na trećoj generalnoj probi finala, malko su ubrzali pa je glasanje žirija krenulo oko 5 minuta ranije. Svakako očekujte da glasanje žirija večeras krene otprilike između 00.10-00.15.
Kakvo je predstavljanje bodova? Da li odmah prikazu 1-10 bodova ili kao prosle godine sve ubrzano?

Pitam da znam da li da pisem bodove.

Pa o tome smo pričali odavno, sećaš se Scooby da si komentarisao kad sam te tagovao da ćeš se obradovati. Sinoć je razvezala, sva se pogubila na probi glasanja, mada nije pevala svoju Drip Drop numeru. A ide druga po redu, nakon Švedske.
Па јесмо, али сам то био сметнуо. И онда је опет угледам. Ретко иритантна појава.

Због ње и због Хашише су бацали Турци клетве на мене

Back