ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Opet se Dragana Kosjerina javila u crvenoj haljini sa rukavima u obliku velike mašne, dok je u pozadini Most na Adi.
Sinoć je dodelila imaginarnih 12 poena Malti, a ovog puta srpskih 12 poena je otišlo Danskoj.

Kakvo je predstavljanje bodova? Da li odmah prikazu 1-10 bodova ili kao prosle godine sve ubrzano?

Pitam da znam da li da pisem bodove.
Odmah prikažu listu od 1-10, zasebno van glavne tabele, tj. nije kao prošle godine. Prvo prikažu to, pa onda kažu kome ide 12, i glavnu tabelu samo onda, posle te 12-ice.

Poeni od 1-10 budu ispisani na ekranu dok ovi što se javljaju hvale šou i kažu kome ide 12, okvirno to traje 20-25 sekundi, zavisno koliko ko priča.

Isprobali i saopštavanje ZERO POINTS za Litvaniju :D

Sta mislite kakva ce biti gledanost finala, i generalno cele tri veceri? Da li su nasi ljudi bojkotovali RTS zbog trenutne situacije u zemlji, pa mozda nam sledi najslabija gledanost Evrovizije u zadnjih nekoliko godina???
Videćemo u ponedeljak, ja očekujem osetan pad ali neće biti ništa kataklizmično, slično je bilo i za PzE.

Mada opet, PzE je bio pre blokade javnog servisa pa je teško proceniti.

Neka hvala, za Gaju i Justinu ni mrtav.
Moji glasovi večeras idu za Grčku, videću još koliko poruka, ali verovatno 10-ak. 😃

Sad na trećoj generalnoj probi finala, malko su ubrzali pa je glasanje žirija krenulo oko 5 minuta ranije. Svakako očekujte da glasanje žirija večeras krene otprilike između 00.10-00.15.
Miloše ti izveštavaš iz Arene, ili ti neko dojavljuje? Izvini, možda si pisao nisam pohvatao.

Na drugoj probi pobedila Jermenija, druga Malta, treća Danska. Sinoć Danska pobedila, hoće ih na probama, ali večeras mislim da neće hteti. :cool:

Uspeli su malo da ubrzaju, glasanje žirija i publike ukupno trajalo oko 45 minuta, a sinoć 50. I 5 minuta su ranije krenuli sa žirijem, tako da je ukupna ušteda 10 minuta. Znači mogu da završe ceo šou večeras do 1.05, dok su sinoć odužili do 1.15.. Ako vam znači nešto to malo ubrzanje. :LOL:

'Ajde da mi se napokon svidi running order za finale, ovako bih i ja otprilike poredao, super su pozicije za lutkice iz Finske i Malte koje su uglavljene među slow baladetinama...

Baš nešto nisam ni razmišljao o večerašnjem ishodu jer finale u kom nije Srbija mi nije nešto zanimljivo u smislu da se investiram i bavim prognozama ko će kako proći, mislim da će u igri za pobjedu biti Austrija, Francuska i Švedska... Vjerovatno postoji mogućnost da žiri ciljano spusti Švedsku kako ne bi pobijedili ponovo nakon svega dvije godine jer svi naslućujemo da će Sauna momci ošuriti na televotingu (zapravo, to bi bila prva televoting pobjeda Šveđana u moderno doba lol), na Austriju će odlijepiti jury-evci iz cijele Evrope ali Džej-džeja prosto ne vidim u vrhu kod publike jer mi nema taj appeal pobjednika, Francuska mi s druge strane jedina posjeduje kakav-takav winner vibe i mogu biti među prva tri i u jednoj i u drugoj kategoriji sa samom kompozicijom i nastupom tako da ukoliko sad ne odnesu trofej onda ne znam kad će ali ja bih svakako volio da to bude Austrija više zbog naše Teodore kao kompozitora jer možda na taj način bude primijećenija u rodnoj Srbiji lol i dovedu je na PZE da ga rifrešuje dogodine lol.

Kod žirija će u vrhu pretpostavljam biti i Portugal, Holandija i Švajcarska (možda i Malta, čak i Grčka?) a po televotima između ostalih i Finska, Izrael i Estonija (svakako će se tu motati zbog dijasporetina i Jermenija i Poljska i Ukrajina) a rezultati će suma sumarum biti pravi bućkuriš. Na dnu tabele pored Velike Britanije očekujem još i Dansku, Letoniju i San Marino.

Hajde neka je sa srećom i da pobijedi naša Špirićka! ;)

Back