ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Pa zato što se pogrešno piše po medijima i mrežama. Njoj je umetničko ime Thea a ne Teya...
Ne. Teodori Špirić, autorki pobedničke pesme, umetničko ime je TEYA. Ranije je koristila Thea, kada je učestvovala na Beoviziji, kasnije je promenila. Sada joj svuda stoji TEYA, kako na društvenim mrežama, tako i u izveštajima ORF-a.

Ne. Teodori Špirić, autorki pobedničke pesme, umetničko ime je TEYA. Ranije je koristila Thea, kada je učestvovala na Beoviziji, kasnije je promenila. Sada joj svuda stoji TEYA, kako na društvenim mrežama, tako i u izveštajima ORF-a.
Onda sam i ja pobrkao. 😅
Stvarno nisam znao da je u međuvremenu i ona postala Teya, hvala na razjašnjenju.

Kakve veze ima, svaka zemlja koja je u ratu treba da bude izbačena. Nije na EBU i Evroviziji da oni presuđuju ko je žrtva a ko agresor. Ako smo mogli mi da letimo za vreme sankcija i rata, a sada Rusija i Belorusija, treba da lete i Ukrajina i Izrael. Zašto su oni posebni? Ali ne.. naravno da sada imaju dvostruke aršine.

Glupost, zasto bi Ukrajina bila izbacena ako je napadnuta?
Nema to nikakve veze, svako ko je u ratu, ne treba da se takmici na muzickom festivalu. Da bi pre svega bilo fer glasanje, i da ne bi zbog toga neke druge zemlje bile uskracene za televoting. Kada se zavrsi rat, neka se slobodno vrati, a ne da se svake godine režira ziri, samo da ne bi pobedile te zemlje koje su zbog politike upletene u sam vrh. Ove godine je Ukrajina pokazala, da bilo sta da dobro ce proci, cak i osvojiti polufinale.

Ja mislim da je pre svega problem do toga što je ogroman broj Ukrajinaca izbegao u zemlje Evrope i sada glasaju za svoju maticu što je sasvim logično. U takvoj situaciji izbacivanje Ukrajine je malo besmisleno jer će ta dijaspora ostati tu i posle rata (sumnjam da će se neki veliki broj Ukrajinaca vraćati u zemlju iz koje su otišli pre sada već 3 i po godina usled rata).

Izrael je druga priča, tu se radi o monstruoznoj kampanji za televoting koju sprovodi država koja u ovom trenutku sprovodi najmonstruoznije ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Kad je mogla Rusija da bude izbačena, može i Izrael.

Ovde vec sada odosmo totalno u politiku, ali moram da se nadovezem. Ukrajinci ce svakako morati da se vrate kada se rat zavrsi, jer boravak koji poseduju u EU je u vecini slucajeva kao izbeglice i boravak im je bukvalno dozvoljen do zavrsetka rata, ne sumnjam da ce dobra vecina uspeti da obezbedi papire i da ostane.
Ukrajinu ne treba izbacivati, po meni bi oni trebali sami da se povuku, jer nema smisla da ucestvuju na muzickom takmicenju, gde im se zemlja raspada, ogromna se pomoc salje Ukrajini, tako da smatram da im u teskim trenucima ucesce na ESC-u ne bi trebalo da predstavlja prioritet, opet, sa druge strane i tu razumem, bar neku radost da im donosi to takmicenje…

Kada prođe rat i kada se "vrate" niko neće iz sažaljenja glasati za njih, prošao voz. Možda eventualno te prve godine kada bi se vratili i to je sve. A njihovo sadašnje učešće u jeku rata na koje bacaju ko zna koliko novca je toliko licemerno dok sa druge strane mole za pomoć i dok se silni novac vadi is usta od tih istih građana EU i odvaja za njih. Da imaju imalo obraza povukli se još 2022.

🇳🇱 Holandski emiteri žele da razgovaraju o „osnovnim pravilima“ evrovizijskog takmičenja sa EBU:

Prema rečima Holanđana, učešće Izraela postavlja pitanje u kojoj meri ESC još uvek funkcioniše kao apolitičan, ujedinjujući i kulturni događaj.

IMG_2975.webp

Videh da i Belgija preispituje učešće, ako EBU misli da je I*rael toliko vredan da ostane uprkos svemu, iako mnoge zemlje prete odustajanjem onda su dotakli dno, razumem da para vrti gde burgija neće ali mogu naći novog sponzora.

Back