ESC 2025: Izbor foruma za najbolju pesmu

Za Austriju 12 Švedsku 8 i Albaniju 6. Dobar top 3.

Očekivano, nisam iznenađen. Super je što je kvalitet nagrađen kod Albanije.

Kod Švedske mi je samo pitanje da li će i sada imati enormnu podršku žirija, kada je pesma tipičan tvt bait. U svakom slučaju, vrlo je realno da će na kraju izaći kao pobednik.

Da sam mogao da glasam, Svedska 0, Albanija 10 tako da bi za poen pobedili Albanci😁

Moj top 3 je u top 5 tako da može 😁
Ali pojedini se ubiše da poružne i ismećare pojedine pesme, a iste takve i sa sličnom forom, samo od druge države obožavaju 🤣

Izrael tamo gdje jeste zbog znanih razloga. Holandija je prenisko. Moja 12.Kod OGAE drži visoko i sigirno 3.mjesto. Dva najveća favorita Švedska i Austrija. Austriju još uvijek ne kontam suštinu pjesme. Osim ,naravno što on divno pjeva Švedska u sasvim drugoj poziciji u odnosu na ono na šta su nas navikli. Imam osjećaj da ove godine pobjedu nosi zemlja koja neće biti prva ni po žiriju ni publici. Kao 2019 ili 2016.To bi mogla da bude Holandija ili Francuska. Albanija po žiriju visoko nadam se ali televoting ce biti flop. Naravno, pripremimo se za Izrael opet visok plasman .Jako čudna godina, puno bezličnih pjesama, puno joke actova, EX YU pod tankim ledom. Neka igre počmu i bez press konferencija .Pa šta će oni silni kvazi novinari, influenceri fanovi, raditi tamo?

Dobar pobjednik. Bravo za drugo mjesto Albanije.
Oduševljen sam što je Litva stigla do 9. mjesta. 😍

Sad je mnogo teže dobiti akreditaciju, makar i onlajn, sve su pooštrili ili ukinuli.

Npr. u doba kada je ESC bio u Beogradu, išlo se na prvu probu, a ona ima nekoliko ponavljanja, pa onda ide prava pres konferencija te zemlje, delio se često i promotivni materijal, pa onda druga proba, pa opet konferencija, sve probe se pratile detaljnije. Onda su uveli umesto prve konferencije Meet & Greet format, a sad više nemamo ništa, sem pobedničke konferencije i neke dnevne brifinge.

U suštini, akreditovani u Bazelu mogu da obave intervju sa izvođačima, bilo tamo u pres centru ili negde van tog kompleksa da ih jure, i da izveštavaju sa tirkiznog tepiha i to je uglavnom to. Moći će da i da prenesu utiske (ne i fotke ili video) sa prve generalne probe kojoj će moći da prisustvuju, dok je ona zatvorena za javnost, i neće se emitovati ni u pres centru ni tamo u Bazelu, niti onlajn. I onda malo da izveštavaju sa druge i treće probe.

Mogu da isprate dešavanja u gradu, i tako te sporedne aktivnosti.​

Nisu loši rezultati, Holandija je mogla možda u TOP5 jedino, ali u tom slučaju ne znam koga bih izbacila iz njega. Ustvari znam, ali to što se meni pesma ne dopada, ne znači da drugi ne misle drugačije. Drago mi je zbog Albanije, nisam ih očekivala ovoliko visoko baš, kod mene su ostali među pesmama tik ispod crte. Meni je ovo prilično ujednačena konkurencija bila gde mi je za neki poen bilo otprilike 15 do 20 pesama pa su pojedini morali izvisiti.

Super rezultati Iako nisam glasao za Albaniju drago mi je da ih vidimo visoko ! Mojih 12 Austrija 10 Svedska 8 Spanija

Ne znam ko si ti, Denzo, ali je Sombor jako lijep grad pa ti opraštam na glasovima

Back