ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

@GavranESC Da, zadnji deo drugog pf, skroz čudan!
Daj pomozite mi jer ne znam da li su Jermenija Armenija iste zemlje? (mene srpski nazivi tih tamo zemalja skroz zbunjuju🙄)

Paloma Rumbu tražim. Jedina jadnica koja hajpuje tu pesmu😂

CG i Hrvatska na nezahvalnim pozicijama... Za Hrvatsku se manje brinem, ali za CG polako se pripremam da je NQ scenario moguć.

Mi smo dobili topčina poziciju, mada za ovakvu pesmu to nije toliko bitno, toliko odskače od svega da je ro za nju ništa.

Ok prošle godine je Nina bila DOA sa koje god pozicije, ali Tamara je borderline q i ovako je zeznu... ne mora da znači to ništa, ali jeste bez veze. Jedino ako planiraju pauzu nakon Finske, to bi bilo ok.

Hrvatska takođe u nezahvalnoj poziciji, ali mislim da nema zime za finale.

Drugo polufinale i da propustim ne bih žalio mnogo, sad vidim koliko je dosadno, iako mi se nekih 5-6 pjesama baš sviđa, ali ostalih desetak mogu i da preskočim

Ne mislim da je CG puno oštećena, štaviše može i dalje biti borderline Q. Uopšte mi ne zvuči kao filer pesma nakon Finske, skroz je drugačija što može biti korisno. Hrvatska treća po redu u sendviču Švedske i Grčke je veća koska.

Ali oni znaju kako izgledaju nastupa. Znamo i mi kako su izgledali CG nastupi do sada ako je to neki hint

Da nije Svedska popila death slot zbog izjava njihove predstavnice o Izraelu :LOL:
Jos su odmah pre Hrvatske, koja je izuzetno dramaticna i upecatljiva. Moze samo da se nada da ce Lelekice puci vokalno 😅, mada sumnjam jer se ovde moze nasnimiti koliko hoces pratecih vokala

Prezadovoljan sam kako izgleda redosled. Ocekivao nase da zatvore.

Drugo polufinale skroz nebitno da mi ne bi bilo zao da propustim. Moracu traziti slobodan dan za 12. i 16. maj.

Ma dobro 2024. je prošlo prvih 5 (ako se ne varam) po redoslijedu nastupanja a glasala samo publika, kao što smo ustanovili, u polufinalu od 15 pjesama zaista ne igra neku ulogu redni broj.

Teya pjevala druga a prošla, Princ pretposlednji - ispao

Koliko ja pamtim, do sada su uvek na drugo mesto stavljali jednu jaču pesmu u jedno pf, a u drugo slabiju. Svesni su i oni da je druga pozicija ozloglašena među fanovima, pa da ne bude da nekog namerno sabotiraju odrade to svake godine da kvalifikacioni procenat bude bar 50% sa 2. mesta.

Mada ovi što kukaju za Švedsku stvarno ne znam na kojim su drogama, ta pesma prolazi glatko taman bila u revijalnom na početku pf.

Meni je općenito bzvz taj koncept da bi producenti trebali nekoj zemlji “pomoći” boljim brojem nastupanja, u ovom slučaju eto Crnoj Gori. Pomozi sam sebi prvenstveno slanjem odlične i konkurentne pjesme pa ti je svejedno s kojeg mjesta nastupaš, a očigledno crnogorska pjesma to ipak nije kad bi produkcija trebala intervenirati (naravno da ulogu igra i reputacija i rezultati države do sad, ali nije da si nisu sami krivi slanjem svega onoga što su slali). Ako se ljudima svidi proći će svakako (daj bože), ništa više ili manje se ne bi istaknula kao osma ili kao petnaesta.

Ma pesma CG mi je toliko bezlična, a ni izvođačica Tamara mi nešto nije harizmatična. Nastup s nf bezveze.

Meni njihova ovogodišnja najbolja koju su do sada slali
Ima neke estetske mane, ali da se to popraviti....

Ja se secam kako smo kukumakali kada su dali Tayi #2, medjutim posle nastupa nekako je imalo smisla xD Zato ne treba trcati pred rudu sa pljuvanjem

Back