ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

RO mi je ok u suštini. Jedino nisam očekivao Švedsku na dead spot-u, ali njima je svakako svejedno. HR i CG nisu na zavidnim pozicijama, ali za HR baš nemam dilemu oko prolaska, dok je CG vrlo diskutabilna. Drugo pf manje više kako treba, Azeri ponovo pretenduju na nulu, kako stvari stoje. Mislim, sama pesma je po sebi nula, ali usendvičena između Bugarske i Rumunije ne postoji.

Odlično smo prošli, ne samo da zatvaramo nego su pre nas stavili dosadnu pesmu pa ćemo još više da profitiramo od poslednjeg nastupa. Ako nastup bude dobar nema šanse ne prođemo sa ovim rasporedom, ne moram više ni da gledam ostale nastupe.

Bitan je tu ceo paket. "Ljubav je svuda" uz dobar nastup mogla je proći, ali vizuelno se otišlo u skroz pogrešnu stranu, kao i u slučaju Princa, kome doduše teško da bi bilo pomoći i uz bolji nastup.

Poredio sam Vladanu sa Tamarom.
Vladana je više pesma za žiri, verovatno je podbacila u nastupu za žiri a kod publike je bila osuđena na propast od starta. Tamara je pesma za publiku i sigurno će se publici svideti samo je pitanje da li će im ostati na pamati do kraja. Tamari ide u prilog što posle nje jedino brzo što ide su San Marino i Estonija a oni teško da će gurnuti u zaborav njen nastup. Ali mora da doradi taj live nastup da to bude mnogo bolje neko u CG.

Naš ubedljivo najgori nastup je bukvalno taj iz 2013. Slažem se da se tu nastupom mogao ublažiti efekat loše pesme, a naprotiv, isti je učinio još grozomornijom.

Od starta mislim da nam je ove godine apsolutno nebitan RO, jednostavno se ističemo žanrovski i to je sasvim dovoljno za finale. Koliko je sama pesma za zatvaranje mi je pomalo diskutabilno doduše, zbog svoje kompleksnosti pre svega, ali iz perspektive rezultata i nekakvog isticanja, redosled nastupanja nam je zaista irelevantan ove godine.

Moje 3 bi prošle u finale da je nastup bio isti kao na Beos*ngu

Princ bi bio bar 11. u pf da je nastup bio kao spot

Tijana da je samo ubjedljivija i moćnija na sceni bila + da je radila promociju za dijasporu ugurala bi se u finale za ta 3 boda

Kon samo nije imao sreće sa načinom bodovanja te godine

Ne volim i ne slušam našu pesmu ali mi je drago da su nas stavili da nastupimo poslednji u polufinalu

Ne volim i ne slušam našu pesmu ali mi je drago da su nas stavili da nastupimo poslednji u polufinalu

Otprilike je ovako i kod mene, jedino nemam problem da je nekad poslušam. Mada mi je čudan izbor da naša zatvara, ali hvala im svakako. 😀

Od drugog polufinala, bukvalno me zanimaju jedino Kipar i Danska, ovu drugu sam očekivala malo kasnije u redosledu, mada verovatno bi prošli sa bilo koje pozicije.

Nego, sad sam baš gledala video, neko je pravio "ili-ili" sa ovim i izdanjem od pre 11 godina, ne znam da li je neko provalio da je Moldavija otvarala prvo polufinale i 2015.

Back