ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Ma od 2022. ESC više nije ono što je bio, svako izdanje od tad je bilo sranje i samo neke tenzije, a ovo je samo eskalacija svega, jebeš ti natjecanje gdje znaš unaprijed da će jedna zemlja dobit 300+ na televotingu, ESC je izgubio svaki smisao, podržavam ova povlačenja, i šteta što se više zemalja ne povuče pa da se igraju samo Izrael, Ukrajina i ovih par država koji im ližu dupe

Oglasili se i Belgijanci. RTBF, koji je zadužen za odabir predstavnika Belgije u Beču, izaći će sa saopštenjem u narednim danima.

Drugi emiter, VRT, saopštio je da će svakako prenositi Pesmu Evrovizije u maju.

Šta reći.. Mislim, negdje smo nažalost svi znali da je ovo najizgledniji scenarij, ali svejedno su me uspjeli negativno iznenaditi.

Ovo je maltene gore nego situacija s otkazivanjem 2020. jer o tad izgubili godinu, a s ovime, moguće, gubimo (normalno) takmičenje kao takvo.

Mislim da neću gledati tu lakrdiju u maju. Popratit ću NF-ove čisto zbog novih muzičkih otkrića, ali pomisao da pratim taj shitshow u maju mi je malo odvratna.

Ма ништа од тога.
Ево и Португал је потврдио учешће

Kako god, nekako sam se potajno nadao da neće uspeti da potpuno us**ru sezonu ovom odlukom. Uspeli su konačno da unište sve ono što je ESC nekako izvorno predstavljao zbog je**nih dodvoranja i šlihtanja genocidašima. Bukvalno su zabili poslednji ekser u sanduk ESC-u kakav je nekad bio i sumnjam da će se više ikada vratiti na staro. Što se mene tiče, neka se nose, takođe ću ispratiti NF sezonu, a sam "event"... ne pada mi napamet.

Pa to se znalo, samo je bilo javna tajna. Uveren sam da se nijedna od te 3 države ne bi vratila pod normalnim okolnostima. Perfidno i providno, a kao sledeću udarnu vest očekujem debi Kanade i Kazakhstana. 💀

Last edited:
U ovim uslovima ne verujem da će se održati ESC, ae boli ih dupe za Irsku, Sloveniju itd., al Španiju i Holandiju teško da mogu nadomestiti.

Back