ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Zapravo sam ga upravo deinstalirao sa telefona jer je počeo da smara sa notifikacijama

Al scena stvarno izgleda ko new day will rise stage 😭

Više od 250.000 registracija za ulaznice za Pesmu Evrovizije u Beču

Potražnja za ulaznicama za 9 događaja u maju 2026. je ogromna. Do sada se više od 250.000 ljudi zainteresovalo za kupovinu ulaznica, a domaćin takmičenja podseća da je neophodno završiti prvi korak registracije, tj. napraviti Eurofan nalog na zvaničnom sajtu, kao i registrovati se na oeticket.com, najkasnije do 18. decembra u 23.59. Samo na taj način mogu se kupiti karte u bilo kom talasu prodaje, a prvi nas očekuje već 13. januara, dan nakon polufinalnog žreba. Najviše 4 karte se mogu kupiti po registrovanoj osobi.

Kada su krenuli da stavljaju akcenat na sceni i kadriranju nastupa, i kada su utisali celu arenu, a publika izgleda kao u pozoristu, izgubili su svaku draz i sve je postalo besmisleno. Tako da scena me vec godinama ne zanima. Ovo je postao obican talen show tipa X Factor, a ne takmicenje gde sve bruji od publike, gde su zastave na sve strane, gde se cuje huk ljudi u areni tokom nastupa. Evrovizija je toliko izgubila dusu, spontanost, emociju. Obicno plasticno barbi takmicenje.

Odlična scena, deluje otmeno i glamurozno. Drago mi je što će biti "kinematografski način" jer pomalo mi odaje utisak kao da ću gledati dodelu Oskara.

meni je scena jedna od najlošijih.. zapravo Beč mi je i dosad imao najdosadniju pozornicu, a ova je u rangu te od prije.. jedino im Lisabon parira.. i stvarno namjerno ili ne, ali previše liči na izraelski nastup... sprdačina

Ne bih da kontriram i svestan sam da je ovo zamerka skoro svake godine, ali bina izgleda stvarno minijaturno. Više mi je za neko NF.

Sa vedrije strane, manja bina/arena = bolje osvetljenje i ozvučenje.

Last edited:
Jeste bi bilo najbolje da su odlucili da Izrael ne ucestvuje, ali i da jesu ova brojka bi mozda bila i manja jer su tu i oni koji bi bojkotovali zbog toga. Tako da jedan EBU i nije imao nesto preterano izbora da sacuva broj ucesnika u ovakvoj politickoj klimi (iako opet kazem realno pravilna odluka bi bila da su izbacili Izrael)
Niko nije najavio bojkot u slucaju eliminacije Izraela, mozda bi se npr Nemacka povukla ali svakako je na ovaj nacin nacinjena dosta veca steta, jer je otislo 5 zemalja, sad mozda ima uticaja i to sto je domacin Austrija koja je decidno stala na njihovu stranu, ko zna

Није то ништа овај водитељ је пре неки дан спомињао трамваје у Новом Саду...

Back