ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Ma da cenim da će biti Aj Papari Baj lik, bb no mani juče izbacio novu pesmu koja je već viralna, ima turneje, festivale, mislim da je on prevelika (i prebukirana) riba trenutno da bi išao na esc u trenutku njenog zamiranja.

Kod mene opet dosta izmena ali videćemo, biće ih do kraja još. Imam problem što od Letonije ne mogu da slušam smorove od pesama pa sam ih samo jednom poslušao, većinski.

IMG_7091.webp

Nekako sastavih top 10 samo na osnovu pesama, nastupe sam ostavio po strani do maja. Generalno mi je za sada slabašna godina, ali u odnosu na prošlu mi je bolja.

Prvo polufinale mi djeluje baš predvidljivo. Estonija, Portugal, San Marino i Belgija mi djeluju već znatno slabije od ostatka. Moldavija, Gruzija i Poljska su borderline, ali ako Gruzija ne bude imala dobru pjesmu idu hladno sa ove ostale četiri zemlje i to je to. Ovi jesu pobjednici Dječije Evrovizije, ali isto tako su i predstavnici Gruzije koja rijetko kad pošalje nešto konkurentno.

Ma da cenim da će biti Aj Papari Baj lik, bb no mani juče izbacio novu pesmu koja je već viralna, ima turneje, festivale, mislim da je on prevelika (i prebukirana) riba trenutno da bi išao na esc u trenutku njenog zamiranja.
Nadam se da grešim pošto bi bb no mani spasao ovogodišnju evroviziju 🙏 🤞

Završila se još jedna uspešna sezona nacionalnih finala. Ovo su bili moji favoriti:

🇲🇪 Tamara Živković - Nova zora
🇦🇱 Inis Neziri - Ta kam fal
🇲🇩 Catalina Solomac - Pink margarita
🇲🇹 Denise - Trophy
🇱🇺 Luzac - Prison Doree
🇺🇦 Laud - Lightkeeper
🇪🇪 Ollie - Slave
🇩🇰 Soren - For vi gar hjem
🇱🇻 Krisy - Take it
🇭🇷 Stela Rade - Nema te
🇬🇷 Zaf - Asteio
🇦🇹 Lena Schaur - Painted reality
🇱🇹 Atikin - Deganti žemele
🇫🇮 Linda x Pete - Liekinheitin
🇩🇪 Sarah Engels - Fire
🇳🇴 Emma - Northern lights
🇮🇹 Ditonellapiaga - Che fastidio
🇷🇸 Lavina - Kraj mene
🇷🇴 Alexandra Capitanescu - Choke me
🇸🇲 Magdalena Tul - I’ll be around
🇸🇪 Felicia - My sistem
🇵🇹 Andre Amaro - Da me a tu a mao
🇵🇱 Alicja - Pray

Osmoro ih je zapravo pobedilo sa moje liste.

Koliko ja povatavam stvari, ostale su jos Svajcarska i Ceska i onda je to to sto se tice svih zemalja?

Back