ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Slažem se, ali ipak mislim da smo bi ubedljivo najpotcenjenija država u poslednjih 12 godina. I stvarno nisam nimalo pristrasan kada ovo kažem. Nema koji žanr nismo slali a uvek ignore od strane žirija. Niko ne može da me ubedi da glasaju fer i pošteno a ne politički. Imaju dozu prezira prema zemljama Balkana, prvenstveno prema nama, ali ni druge zemlje mnogo ne zaostaju.
Aleksa, a na osnovu čega onda baziraš mišljenje da bi Princ prošao u finale da je glasao i žiri?

Princ ne bi bio u finalu ni da je glasanje žiri- televojting bilo u odnosu 3: 1.

Princ bi sa onim nastupom prosao kod zirija kao Valdana. Sa dobrim nastupom bi mozda zakacio top 10.

Nastup da je bio kao spot + da je bio žiri, mislim da bi imao šanse za 10. mjesto u pf

Ja mislim da je ipak postojala šansa da se uvuče, baš onako kao što je na kladži bilo dugo, da se ušunja nekako, sve dok nije došlo do onog nastupa i kostima, e tad su ga zakucali i tu nije bilo spasa

Aleksa, a na osnovu čega onda baziraš mišljenje da bi Princ prošao u finale da je glasao i žiri?
Kada govorim o našoj potcenjenosti govorim o finalnim rezultatima. Glasanje žirija u polufinalu i finalu nije za poređenje. Duplo manja konkurencija, samo određene zemlje glasaju i svega nekoliko zemalja ostaje bez poena.

Ove godine je u finalu od strane žirija najviše bila oštećena Albanija - njihovih 45 poena u odnosu na skoro 4x više koliko su dobili od publike - 173. Izrael je imao veću razliku, ali njihov rezultat svakako nije merodavan iz dobro poznatih razloga.

Povlačenje Španije i Slovenije (i možda Irske i Belgije) će oštetiti i sam Izrael jer upravo zahvaljujući organizovanom glasanju isti dobija top televote poene iz ovih zemalja, vrlo često i samih 12 poena. To više šteti nego povlačenje npr. Srbije, Hrvatske ili Jermenije gde će isti da popije max. 2 ili 3 poena (a žiri šta da dao je..). Isto ne verujem da će iz Bugarske, Rumunije i Moldavije da baš pršte visoki poeni.

Pa mislim da ako bi ih pozvali to bi bilo tek od 2027, ako će 2026 tek da odlučuju o tome da li će ih pozivati

Učesici Sanrema 2026:

1.Tommaso Paradiso
Chiello
Serena Brancale
Fulminacci
Ditonellapiaga
Fedez e Masini
Leo Gassmann
Sayf
Arisa
Tredici Pietro
Sal Da Vinci
Samurai Jay
Malika Ayane
Luché
Raf
Bambole di Pezza
Ermal Meta
Nayt
Elettra Lamborghini
Michele Bravi
J-Ax
Enrico Nigiotti
Maria Antonietta E Colombre
Francesco Renga
Mara Sattei
LDA e Aka7ven
Dargen D'Amico
Levante
Eddie Brock
30. Patty Pravo

Izvor: https://www.fanpage.it/spettacolo/e...ara-i-nomi-dei-big-annunciati-da-carlo-conti/

Levante ❤️❤️❤️❤️

Back