ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Zašto? Da li zato što Britanci na ESC gledaju kao na sprdnju?
Pa možda zato što u toj državi ne postoje osobe na pozicijama bilo koje moći koje smiju nešto da kažu, sve je establishment i korporacija gdje vladaju elite i odakle nikad neće doći ni kritika na račun Izraela, a kamoli da ga se suspenduje. Mislim ne predstavlja Martin Green cijeli EBU, on je samo primjerak te pasivnosti i "neutralnosti" iz zemlje iz koje dolazi.

Ako Israel moze da ucestvuje nek vrate Rusiju.
U manjini sam ali meni je iskreno lepo bez Rusije i Turske. Države su sa najgorom politikom u Evropi, muljatori, skandal majstori, imaju preglasne i iritantne dijaspore, homofobi i oni bi svake godine okupirali top 10 plasmane, što već čine Ukrajina, Izrael, Italija i Švedska. Sa Rusijom i Turskom, ostalo bi još samo 4 slobodna mesta u top 10 za ostalih 30+ država.

Što se mene tiče ne moraju da se vraćaju.

Ma baš bi se Rusija vratila sve i da joj to omoguće. Samo nekako se uvek zaboravlja da je Ukrajina odavno prestala da bude "žrtva" u ovom ratu i da već duže vreme bombarduje gradove koji su duboko na teritoriji Rusije.

U manjini sam ali meni je iskreno lepo bez Rusije i Turske. Države su sa najgorom politikom u Evropi, muljatori, skandal majstori, imaju preglasne i iritantne dijaspore, homofobi i oni bi svake godine okupirali top 10 plasmane, što već čine Ukrajina, Izrael, Italija i Švedska. Sa Rusijom i Turskom, ostalo bi još samo 4 slobodna mesta u top 10 za ostalih 30+ država.

Mislim da se pozivanje na vracanje Rusije vise odnosi na ono "kad je bal nek je maskembal". Ja zelim svim politicko-propagandnim zemljama da vidim ledja na esc, ukljucujuci i Rusiju i Izrael.

Definitivno prestajem sa praćenjem i nacionalnih finala za sada. Možda promenim mišljenje ali cela ova atmosfera mi se ne dopada. Crnogorski izbor sam ispratio, verovatno ću i uživo, ostale pesme za sada nisam slušao.

Potpuno tacno!!!

Kako su svi oni slatki sad.

Koje je on ono godine učestvovao, pobijedio i drage volje uzeo taj isti trofej? Tad očito nije bilo genocida; samo cvijeće, jednorozi i rotirajuće platforme.

Dobro, sad malo preterujte! Tek je krajem 2023. godine, kad se Nemo prijavio, Izrael krenuo sa ratnim dejstvima i nije to bilo u tolikom obimu kao ranije (to je moglo tek da se shvati kao žešći odgovor na Hamasov masakr).
I tek je 2024. na Evroviziji krenuo sa agresivnom kampanjom uloge žrtve 'October rain', uzurpacije teleglasanja, maltretiranja ostalih izvođača, te to nije moglo unapred da se zna.
Sam Nemo je tada bio jedan od onih koji su najviše bili njihova meta i koji se najviše suprotstavljao njima (zajedno sa Bambie, Marinom, Joostom i još nekima).

Bespotreban čin Nema. Šta je bilo u prošlosti, neka ostane tako, a ako mu se ne dopada aktuelni razvoj situacije, ne mora da učestvuje na budućim događajima povezanim sa Evrovizijom, kao što neće ni neki drugi, i gotovo.

Ali koliko i dalje ima ogorčenih fanova što im nije pobedio favorit. Nemo nije uzeo trofej Lazanji, koji je uzgred na sceni prikazao roze životinjice, šarene neonske mačkice i bakino milje, pa da njemu vraća. Trofej ne pripada nužno favoritu publike, već pobedniku takmičenja, samo nikako neki to da shvate.

Evo Netanjahu drhti zbog odluke tamo nekog (no)Nema koji će da vrati trofej Evrovizije. Sad će sigurno da zaustavi rat i genocid koji sporovodi. Hoće malo i Nemo da bude u centru pažnje, pošto je i kao pobednik uvek bio nebitan. Jeftina patetika i sakupljanje poena na tuđoj nesreći.

Back