ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Da. Greška. Nešto sam pomešao. Možda je to bilo za nekog prethodnog.

Edit: Možda su oni mislili da su glasali za Princa. 🤔

1768255794139.webp

A evo me i prošle godine, šaljem 10 poruka, nijednu za Irzael, verujući da će moji glasovi imati uticaja.

Koliko mi je glupo što su ukinuli ključeve, bukvalno svu tradiciju uništavaju. A jesu li ovo finalni vizuali za 2026.? Mislim lijepo izgledaju, ali više su generični nego što imaju baš neku posvetu za ovo izdanje. Otkad je BBC bio organizator od tada se krenulo u neke radikalne promjene i dan danas nešto mijenjaju i nikad da stanu.

Baš izgleda čudno bez Španije. Bez Španije Evrovizija jednostavno više nije ista. Ne znam kako je uopšte moguće da zemlja koja je Evrovizijom opsednutija više nego iko drugi u Evropi,Španci su Evrovizijom opsednuti koliko i fudbalom,sada zbog Izraela odjednom okreću leđa tom festivalu kojim su decenijama i decenijama tako vatreno bili opsednuti. Prosto neverovatno. To je isto kao kada bi Brazil,fudbalom ubedljivo najviše opsednuta zemlja na svetu,bojkotovala SP u fudbalu, ukoliko bi se Izrael hipotetički kvalifikovao za njega.

Pa to neće, jer za svaki scenario će naći neki izgovor. Sticajem okolnosti, na EP u vaterpolu koje se održava trenutno u Beogradu, Španija i Holandija su sa nama i Izraelom u grupi i obe zemlje su uredno odigrale mečeve sa Izraelom i to gde sa njima imaju direktan kontakt. Nisu se povukli i samoizolovali sa takmičenja pod izgovorom ljudskih prava, kao u slučaju Evrovizije, gde je upravo na tome bio akcenat, a ne na eventualnoj propagandi i glasanju. Još na Evroviziji ne bi morali ni da imaju direktan kontakt sa izraelskom delegacijom, što je u timskim sportovima neizbežno.

2024: Servia, Croateia and Slayvenia
2025: Slipbia, Cryatia and Flopenia
2026: ? (dve su opcije):
(Servia, Croateia and Mightenegro)
(Slipbia, Cryatia and Mehtenegro)

Back