ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Ako nešto ima 100+ miliona fanova jako je logično da rasporda Arenu od 20 hiljada mesta, čak i ako 80 miliona bojkotuje.

Ta dvorana nema 20k mesta, ali ulaznica ima 4-5 puta više od toga jer se radi o 9 događaja. Naravno, kao i uvek, ovo je bio tek prvi talas prodaje.

Bojkot o više desetina miliona ni ne postoji. Evo koliko samo na forumu ima onih koji kao priželjkuju krah u svakom segmentu organizacije, a čini mi se da još niko nije odlučio da će bojkotovati Evroviziju i da je neće gledati u maju. Štaviše, redovno posećuju teme i prate aktuelnosti.

Ja lično sam odlučio da pratim nacionalne izbore jer mi opet nije svejedno hoće li pobijediti Izrael ili neka druga država koja možda bude imala kvalitetnu pjesmu dostojnu pobjede, za šta sumnjam da će Izrael imati, a ne vidim neku konkretnu svrhu individualnog bojkota osim ličnog neinteresovanja, a i sam se tjeram da slušam pjesme sa nacionalnih izbora lol

Bojkot o više desetina miliona ni ne postoji. Evo koliko samo na forumu ima onih koji kao priželjkuju krah u svakom segmentu organizacije, a čini mi se da još niko nije odlučio da će bojkotovati Evroviziju i da je neće gledati u maju. Štaviše, redovno posećuju teme i prate aktuelnosti.
Ja sam rekao da ću doneti odluku tamo negde posle završenih svih nacionalnih selekcija.

A tad će se nešto značajno promeniti? Sporadičnih slučajeva bojkota, jer se ljudima ne gleda iz ovog ili onog razloga, uvek može biti.

I ne zaboravite da je ovo forum fanova Pesme Evrovizije, a ne hejtera, kojih ima dovojno bez foruma i ESC društvenih mreža. Ok su povremene konstruktivne kritike, ali ne i mržnja i spamovanje kroz koje se priziva debakl na svim poljima. Više pozitivne energije neće škoditi.

Ja sam rekao da svakako pratim ESC, ali ako se namesti pobeda Izraela, onda se moja posvecenost ESCu ozbiljno dovodi u pitanje.

Više pozitivne energije neće škoditi.

Razumem tvoj stav ali ne znam koliko će moja pozitivna energija (ili bilo čija) da promeni nameštanje televotinga u korist Izraela treću godinu zaredom.

Postaje malo bezveze da budem u delululendu da je sve pozitivno a bukvalno pet država se povuklo sa takmičenja i skoro svaka godina je praćena nekim skandalima koliko god se EBU trudio da to ispegla i prekrije.

Kao super što su se rasprodale karte i što će da ih rasprodaju sve kao i svake godine.

Pa ruku na srce, neće ni konstantno negativisanje ništa promeniti. Zašto mora iz krajnosti u krajnosti uvek sa Balkancima? 🤣

Ne kažem da će se nešto promeniti niti to očekujem. Jednostavno želim da propratim sezonu nacionalnih selekcija (ne sve), a za sam ESC ću videti kakva bude situacija/raspoloženje (pa zavisi i od naše pesme). A ako budem pratio, kao i prethodne dve godine prebacujem kanal dok ,,sveopšte spominjana država" izvodi svoj performans.

Pa nismo iznenađeni licemerstvom fanova, niti je realno bilo očekivati da se ništa ne rasproda jer:

a) ima mnogo više ljudi koje je briga/podržava Izrael nego što mislimo nažalost
b) većinu Evropljana zabole da menjaju bilo šta što će poremetiti njihovu "tradiciju" praćenja festivala iz svoje zone komfora

A ne znam iskreno što se ovde likuje nad ovom situacijom kao "gotcha" momenat za mnoge fanove koji jesu iskreno razočarani takmičenjem zbog toga šta su dopustili i pokazali da ih zabole za napuštanje pravih evropskih zemalja sa dugom istorijom na takmičenju, jer im je Izrael bitniji od bilo koje evropske države.

Barem mene nećete nikada videti da se radujem ovim stvarima koja dolazim iz države kojoj je apsolutno SVE bilo zabranjeno 90-ih, a ESC i na više od decenije. Licemerstvo je tu mala reč.
Više ne gledam nacionalna finala, za CG znam predstavnicu i verovatno ću isprati ko je pobedio na Dori i naravno PZE jer su to naša regionalna takmičenja ali ESC zaista ne gledam, ionako nije bilo prijatno pratiti ga već tri godine uzastopno.

A ukoliko se desi da Izrael pobijedi u maju, ja ću se samo slatko nasmjehnuti. Ako već idemo u to sve znači nema plakanja u maju ako se taj scenario desi jer je postojala šansa da se spriječi. Tih pet zemalja što su se povukle nemaju takav pritisak jer ih neće ni biti tamo.

Najrealniji pokazatelj interesovanja biće cifre gledanosti, to ćemo saznati nakon takmičenja.

Last edited:
Razumem tvoj stav ali ne znam koliko će moja pozitivna energija (ili bilo čija) da promeni nameštanje televotinga u korist Izraela treću godinu zaredom.

Postaje malo bezveze da budem u delululendu da je sve pozitivno a bukvalno pet država se povuklo sa takmičenja i skoro svaka godina je praćena nekim skandalima koliko god se EBU trudio da to ispegla i prekrije.

Kao super što su se rasprodale karte i što će da ih rasprodaju sve kao i svake godine.
Od tebe uglavnom ni ne očekujem takvu energiju, već uglavnom ponavljanje kritika i nekih situacija do iznemoglosti. Kakvi ste to fanovi ako vam se skoro ništa ne sviđa? Nema svrhe vrteti u krug priču o džogeru, Joci Ajkuli, kako se sve vrti oko Izraela itd.

Svi smo svesni krize, koja je verovatno najveća u dužem periodu, ali i samo odraz trenutne svetske geopolitičke situacije. Neće se ništa drastično promeniti ako se širi negativna energija, i ističe kako je neverovatno što čak tri zemlje neće prenositi Evroviziju.

Ne zaboravite da vas niko ne tera da pratite ESC 🙏🏻 možete već sad da odustanete ako vam nešto smeta, ne morate konstantno da mračite na forumu koji je namenjen da diskutujemo o nac.izborima i samoj evroviziji u maju, pustite nas kojima se gleda da čitamo o nečemu drugom a ne o Izraelu samo

Evo da se odmaknemo malo od mračenja, šuška se da bi dosta bivših ESC-ovaca moglo biti dio ovogodišnjeg Dansk Melodi Gran Prixa:

Sissal
Anja Nissen
Brinck
Jedan od likova iz onog benda 2016.
+ Saba kao autorica pjesme

Spominje se i Simone, nadam se da je riječ o Heart shaped hole Simone, taman 10 godina od tog njenog zadnjeg DMGP nastupa

Donekle se slažem da u jednom trenutku ne treba uništavati ugođaj fanovima koji žele da prate i možda mi koji istinski nismo zadovoljni trenutnom situacijom, ne samo sa učešćem te zemlje već i generalno svim ovim naglim promjenama u takmičenju u zadnje dvije godine, a što se održava u ovoj temi, treba samo da prešutimo. Mada meni lično ni u jednom trenutku nije cilj da trolam ili spemujem, sve što napišem je i ono što mislim bez forsiranja.

Back