ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Pa dobro sad, neko ko uveliko sluša alt i underground, njemu je vjerovatno Lavina interesantna, kao i Luke Black što je bio npr...

Meni bi bila fora da jedne godine uopšte nam ne daju pesme do maja. Pa izvolte imaš na tri, četiri, sad! da se odlučiš bez reddita, discorda, foruma...

Znam da će neko sad reći, pa to je tako svakom prosečnom gledaocu, ali ipak..

Mejni je Zejna bas interesantan lik.
Ima bas jaku i upecatljivu licnost, vrhunski glas, predstavlja veliku nacionalnu manjinu o kojoj cela Evropa zna, ali je veoma retko vidi na ekranima, a pritom i veoma glasno podrzava LGBT populaciju sto je veliki plus.
Aktivna je (i previse) na drustvenim mrezama, tako da bi se sigurno dosta povezala sa fandomom. I to bi izbilo neko sranje 100%, ali bi definitivno bilo interesantno.

Ne bih voleo da je pobedila jer mi je Lavina od samog starta bolja, ali jeste zabavna za pracenje.

Pa dobro sad, neko ko uveliko sluša alt i underground, njemu je vjerovatno Lavina interesantna, kao i Luke Black što je bio npr...
Nema to nikakve veze sa tim ko šta sluša. Ovde se ne govori o ličnom muzičkom ukusu nas kao pojedinaca, već o potencijalnom uspehu na ESC-u, a mislim da ćemo se svi složiti da ono što nam je Zejna ponudila na PZE-u kao paket nije odavalo utisak o tome da će postići uspeh, naprotiv. Što kaže Pokahontas, ni subjektivno ni objektivno ne može da se kaže da je zanimljivija od Lavine u tom smislu, a vala ni kao osoba, jer osim konstantnog piz**nja i nemogućnosti da prihvati kritike nije ništa pokazala. A pošto je već rekla da postoje i druge zemlje za koje bi konkurisala, evo može da se okuša u BiH slobodno, ako se BiH ikada i vrati na ESC. Podržali bismo.

Last edited:
U svakom slučaju, da vam neko ponudi da birate između 2 provokacije: jedne istorijske, druge žanrovske, a da ne čujete pesmu koju bi izabrali? Ja mislim većina žanrovsku. Ja sam bila skroz okej i sa Zejnom, dok nisam videla Lavinu, al ono stvarno nismo smeli ispustiti jer ko zna kad bi se ponovilo. Zejni ima mnogo, a Lavina nema.

Nema to nikakve veze sa tim ko šta sluša. Ovde se ne govori o ličnom muzičkom ukusu nas kao pojedinaca, već o potencijalnom uspehu na ESC-u, a mislim da ćemo se svi složiti da ono što nam je Zejna ponudila na PZE-u kao paket nije odavalo utisak o tome da će postići uspeh, naprotiv. Što kaže Pokahontas, ni subjektivno ni objektivno ne može da se kaže da je zanimljivija od Lavine u tom smislu, a vala ni kao osoba, jer osim konstantnog piz**nja i nemogućnosti da prihvati kritike nije ništa pokazala. A pošto je već rekla da postoje i druge zemlje za koje bi konkurisala, evo može da se okuša u BiH slobodno, ako se BiH ikada i vrati na ESC. Podržali bismo.
Covek je rekao da bi bilo zabavno pratiti je, a ne da bi ona imala vece sanse da pobedi. Ako sam ja dobro shvatio.

Da, ja sam više mislio to da bi bila zanimljivija priča sveukupno, ne nužno zbog iščekivanja ne znam ni ja kakvog plasmana. To je sad već subjektivno je li ili nije zanimljivija kao osoba od momaka iz Lavine. Meni lično jeste, nekom nije.

Ne moramo se posrati Zejni u ceo zivot i karijeru jer se jedna osoba izjasnila da im je po necemu bila bolja. Ova tema je stvarno postala toksikologija

Edit: Ju nije tema koju sam mislio loll
Nema veze, ceo forum je toksikologija.

Meni ovo nema smisla jer su prosle godine trazili Miriani Conte da izbaci rec kant tek nakon pobede. Da gledaju tekstove i odobravaju ih korigovala bi tekst pre malteskog NF. A opet ni nema smisla da EBU gleda te tekstove jer oni ne organizuju ta takmicenja. Ranijih godina su se ljudi bunili kad su bila namestanja i skandali na istocnoevropskim NF pa su iz EBU rekli da oni nisu nadlezni i da javni servisi mogu da izaberu koga god i na nacin na koji oni misle da je najbolji.

Ne bi nužno Miriana već tada menjala, jer ako EBU gleda tekstove iz nacionalnih selekcija, ne znači i da apeluje na izmenu onih kontroverznih za samo NF, baš zato što se kao ne meša državama i emiterima u odabir. Možda samo daje mišljenje i sud, koji su onda jedino relevantni tek ako takva pesma pobedi na tom NF.

A kod Miriane se videlo da je cela priča sa tekstom vrlo planski iskorišćena za marketing i buzz. Ko kaže da ona i malteški festival i emiter nisu znali na vreme, nego zašto bi ga korigovala za NF ako ne mora i izgubila hajp - korigovala ga je za ESC i od toga napravila čitavu dramu i priču. I ako se dobro sećam, problem oko njenog teksta je inicijalno napravio BBC nakon njene pobede, ne EBU, možda je i zato sve bilo naknadno, tek kad je EBU rešio da kao posluša BBC.

Ne tvrdim ništa kao definitivno ovde, samo mislim da postoji prostor za razna scenarija i varijante, i da nije potpuno besmisleno da procena adekvatnosti tekstova pesama od strane EBU postoji sada u nekom obliku, možda čak i počev od ove godine, možda baš zbog prošlogodišnjeg Mirianinog slučaja, možda i od izraelske October Rain / Hurricane priče sa izmenom teksta preprošle godine, ko zna.

Naravno, samo nagađamo oko okolnosti i svega ovoga, nego teško da šefovi i srpske i hrvatske delegacije lupetaju potpuno netačne gluposti, pa su još slučajno lupili istu.

Nakon slusanja pesama ponovo, definitivno ce biti uzivancija pratiti prvo polufinale.

Moracu traziti slobodan dan za prvo polufinale i finale.

Ima li neko objašnjenje šta zanče ikonice kod ocena. Jedino ovo prvo kontam da je onaj prosek iz kladionica.

Ima li neko objašnjenje šta zanče ikonice kod ocena. Jedino ovo prvo kontam da je onaj prosek iz kladionica.
Prvo su kladionice, drugo nisam siguran ni ja, treće je Eurovision Scoreboard, četvrto Discord i peto rekao bih Reddit

Back