ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Kao da žiri obavezno glasa samo za perfektno pevanje. Da je tako, imali bi Albaniju, Letoniju, Poljsku itd u top 10 što se naravno neće desiti. Esc nije ja imam talenat ili the voice, ni žiri, a po najmanje publiku interesuje perfektno pevanje. Biće Sale simpatičan svima, možda ne u top 10 žiriju, ali top 12 vrlo verovatno. A kad publika pogura eto ga top 10.

Ne glasa samo za pevanje to se slažem, to drugo što može da dobaci do žirija je originalni staging ili moderan zvuk ili stil pevanja u pesmi a njegovo nije ni jedno ni drugo. Prilično sam siguran da će imati sličan nastup kao Mengoni, on sam na bini i možda uđe njegova žena na kraju da odplešu par sekundi a pesma je odprilike na nivou pesama iz 80-ih po modernoći.

Ja bi rekao da će biti negde u sredini od 11.-15. mesta, eventualno ovo što FFM kaže ako ima dosta italijanofila da se ubaci od 6.-10. mesta. Publika je već nešto drugo tu može da bude i top 5 ali može isto tako da bude i sredina tabele. Ne bi me iznanadilo ni jedno ni drugo no znaćemo više kada vidimo probe. Mislim da ovo lako može biti najgori plasman Italije unazad 10 godina.

Back