ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Očekujem da se Balkanci raspištolje s trešom... Da mi je vidjeti Kanađane kada dođu u Burgas i vide Azisa. :ROFLMAO:

Burgas je lep gradić, davno sam bio doduše, pre više od 10 godina, ali bi trebalo da se infrastrukturno izgradio za to vreme. Ne znam iz kojih interesa bi za domaćina birali grad koji ne ispunjava kriterijume. Sofija bi bila ekonominičniji i sigurniji izbor u svakom slučaju, ali videćemo, rekoh, možda budu iznenadili. :sneaky:

Ja sam bio kao klinac sa roditeljima (dok smo letovali u blizini).
Sećam se da je tog dana padala kiša i da sam se žešće smorio.

Čudi me da je EBU samo klimnuo glavom da domaćin bude grad sa ovoliko bitnih nedostataka, ali sa Martinom na čelu ni ne čudi me. Možda je vlast u internim pregovorima zaprijetila da neće finansirati ako ne bude tamo, sad samo možemo nagađati. U svakom slučaju, biće zanimljivo ako ništa. S druge strane, ni Sofija nije sad neki grad, samo što je logistički superiorna.

Vlast i EBU su htjeli Burgas, a bugarska televizija Sofiju. Zašto Burgas, nije baš jasno...

bzvz dvorana izgleda iznutra.. koliko je to uopće mjesta...
Evo na ovoj odbojkaškoj utakmici između Bugarske i Japana, iskorišćen je skoro maksimalan kapacitet za sportske događaje, i bilo je 5.750 gledalaca.

Za Evroviziju parter će biti više slobodan, mada sa druge strane, bina će zauzeti više mesta, pa procenite. Ne deluje mi da će tu biti mesta za više od 8.000, naročito ako tu negde smeste i green room.

BUL-vs-JPN.webp

Dakle, nećemo brinuti za kadrove u ovakvoj hali. Jedan će biti iz Madrida, drugi iz Taškenta.

Možda i previše ali opet mislim da će nas iznenaditi. Ovo je stvarno velika prilika da se predstave u najboljem svetlu. A i da se izblamiraju pred celom planetom. Vidaćemo na koju će stranu prevagnuti.

A da im pošaljemo mi našeg demokratski orijentisanog predsednika?
On bi bez problema mogao da se preporuči zemlji koja je u ratu ako sledeće godine bude pobedila, i ne bih se iznenadio da mu prođe. Već zamišljam natpis Belgrade 2028, taman bi ovi naši rekli nešto na fazon - 20 godina, jubilej, simbolično, itd.

Evo na ovoj odbojkaškoj utakmici između Bugarske i Japana, iskorišćen je skoro maksimalan kapacitet za sportske događaje, i bilo je 5.750 gledalaca.

Za Evroviziju parter će biti više slobodan, mada sa druge strane, bina će zauzeti više mesta, pa procenite. Ne deluje mi da će tu biti mesta za više od 8.000, naročito ako tu negde smeste i green room.

View attachment 46395
Uzas.
Najvece muzicko evropsko takmicenje ce se odrzati u spajzu(po kapacitetu, o lepoti ne pricam).

ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena
Back