Meni je sve ovo očekivano, u kom pravcu idu stvari. Blizu smo povratku zemalja koje su bojkotovale takmičenje, a da se suštinski nije promenilo ono što su isticali kao glavni argument za bojkot, a to nije glasanje, već da ne žele da stanu na binu na kojoj će se naći i predstavnik Izraela, zbog rata, kršenja ljudskih prava, zločina itd. Meni je to od starta bio loš argument, jer na Evroviziji gotovo da ne moraš ni imati kontakt sa svakom delegacijom, a u isto vreme su i Španci i Holanđani igrali sportske utakmice sa Izraelom, gde su bili u direktnom kontaktu sa njima. Dodatno, njihovi fanovi su itekako i ove godine pratili takmičenje, izvođači su neretko želeli na Evroviziju i tražili alternativni put kao Slovenci.
Videćemo konačan epilog, ali za sada mi se dopadaju nezvanične najave povratka. Time bi bili demantovani i mnogi fanovi, uključujući neke forumaše, koji su širili negativu i navijali za što manje učesnika, a i te zemlje bi povratkom potvrdile da su pogrešile u odluci da se samoizoluju zbog neke druge zemlje.