ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Pa u ovom trenutku im je bliža Evropa, nego li ona tamo Okeanija što će učestvovati u novembru. Što se mene tiče, dobro došli su, i biće adekvatna zamena i za Rusiju i za Tursku

Džabe što je geografski logičnije, ako ne slede željene vrednosti. Možda su veće šanse da ih pozovu kao Australiju da učestvuju dogodine, nego da ih prime u punopravno članstvo, jer bi onda i neke druge zemlje mogle da traže isto, uprkos neispunjavanju uslova Saveta Evrope.

Meni oni kulturološki baš ne djeluju kao Evropa. Sjećam se još kad su na Dječijoj Evroviziji bili da je onaj dječak baš bio pod velikim pritiskom roditelja. Mislim, ako se desi neću se buniti, ali mislim da je suvišno. Prošao je voz za njihovo debitovanje.

Bilo kako bilo, ova sezona Evrovizije mi se ne dopada uvodjenjem Kanade. Ajd nekako sam progutao Australiju, misleci da je to vise kao izlet da se ukaze prilika da ucestvuju kao najvecem fanu Evrovizije, mada mi se ni tada nije dopala ideja da ucestvuju. Za mene je Evrovizija za Evropu.
S obzirom da otkako pratim (od 1990) Izrael je bio vec prisutan i jos kad dodam da u svim ostalim sferama sporta i zivota, neformalno se vodi kao evropska zemlja (manje-vise), nekako mi je ok da ucestvuje (ne racunam sad ova politicka desavanja).
Sto se tice Kazahstana, oni nisu ni tamo ni vamo. Malo se vode kao evropska, malo kao azijska zemlja. Oni bi jos mogli da prodju kao evropska, pa da ucestvuju na Evroviziji i za mene bi bili ok.
Mada bih licno voleo da se striktno drzi do toga gde se koja zemlja nalazi. Turska, Rusija iako su povrsinski manje u Evropi, nemam problem sa tim da ucestvuju na Evroviziji.
Ne bih dalje da sirim analizu ko bi gde trebao, ali bi se moglo analizirati.

Bez obzira na sve, ja sam za to da ucestvujemo. Sta god da posaljemo, nesto ne verujem da cemo dobro proci, tj. nemam predstavi koga i sta da posaljemo, pa da privucemo glasace, ne ziri, ali bar publiku.

ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena
Back