ESC 2026: Polufinale i finale

Da, Finska je 17., da, Danska je prva i mozda su i Australiju pokusali da sabotiraju pa je stavili pre nas (ne znamo mi ko je kako prosao u polufinalima) a i da je sve to slucajnost, nervira me sto eto sve “slucajno” Finskoj odgovara

Da, Finska je 17., da, Danska je prva i mozda su i Australiju pokusali da sabotiraju pa je stavili pre nas (ne znamo mi ko je kako prosao u polufinalima) a i da je sve to slucajnost, nervira me sto eto sve “slucajno” Finskoj odgovara
Broj koji je Lordi imao,dozvoljavanje da se svira uzivo,bas na 20 godina od pobede...a i kladionice..mkao i u sportu,i kladionice namecu favorita ,a ne samo ljudi koji se klade,ali za taj razgovor ovde ljudi nisu spremni.

Joj Bože pa naravno da kladionice nameštaju favorite pogotovo ako se sa tim krene od početka, ali evo i Malta uplaćuje na sebe pa su garantovano bottom 5 u finalu, jedino ako se žiri ne nadrogira večeras pa ga spasi od toga.

Ali eto Finska, nije za pobedu, a ko jeste? Mene više to zanima? Bukvalno niko nije sad pokidao toliko da bi mu Finska bilo šta ukrala.

E da a to što se tiče uživo sviranja, ja bar lično ne primećujem nikakvu razliku a verujem ni da većina publike ne obraća pažnju na to?
Čak bi joj i lakše bilo da je na plejbek jer bi više mogla da se posveti scenskom izrazu nego da se samo skoncentriše na sviranje, tako da ne znam što nekome bode oči ta lajv violina kad bi bolje bilo da nije lajv (iako nije lajv u svim delovima svakako) 🎻

Ja se pridruzujem grupi “svejedno mi je ko ce pobedi” kad ni mene nista nije oduvalo. Ja bih pre Finsku od Australije jer mi je bar violinistkinja odlicna, i iako je genericna pesma, manje je genericna od Australije. A i jos mi ih je zao od Käärije. Bar im je stejdzing originalniji. Australija mi je bas bas bas genericna, 0 originalnosti, 0 noviteta, samo puca na efekat i emocije pred kraj pesme.

ESC je dotakao dno ako treba da zavisi od mišljenja Izraela ,,Ko treba biti pobednik i ko njima odgovara"? Svakako će učestvovati ko god pobedi, nema šanse da će se povući i ostati bez mesta gde mogu da se pojave i prosipaju svoje nevinašce i propagandu. A Finska kao potencijalni domaćin bi svakako dobila upute od EBU-a šta i kako treba da radi i šta treba da obezbedi i biće ,,Hoćeš, nećeš...?". Sve ove priče su prosipanje magle i znamo da se priča da bi se pričalo (i možda zarad nekih poena).

Ja stvarno mislim da zemljama pri kraju ne ide u prilog ovo glasanje od početka osim ako ne bude organizovano kao pošalješ odmah poruku za favorita

Meni su Češka i Rumunija za pobedu

90% kezualaca verovatno ni ne primeti da ostali ne sviraju uzivo, a ovo za kladionice sto se ljudi prave da Pete i Linda nisu postali favoriti od trenutka kad je izasla pesma samo dokazuje koliko ljudi samo teraju inat sa teorijama zavere.

Ma to glasanje od početka se više puta pokazalo da uopšte ne utiče toliko na bilo šta, zato je i između ostalog ukinut 2011 ili 2012, jer je EBU video da i dalje maltene svi glsaju u segmentu posle svih pesama.

Meni ne smeta da Finska pobedi. Ima taj pobednicki momenat iako je baziran na Violini (po mom misljenju) iskljucivo, ali pesma ce biti zaboravljena isto kao i zilion "pobednickih". Meni je bitan nas momentum u finalu i da se lepo ususkamo kako bismo sledece godine i mi na 20ogodisnicu pobedili :).

Meni pobjeda Finske ne bi ni najmanje smetala da nisu izveli ovu glupost sa sviranjem uzivo
Gospodja je mogla da tandrce po onoj violini i bez toga, svakako je birala koje dijelove svirati uzivo, a koje ne

Već vidim Zorju kako je Lavina ishajpovala da se vrati na PZE i već sprema nešto da pokori Helsinki 2027 😆 😆 😆

Oni od publike nece biti u top 4,dajem ruku.(Finska),A ziriji ce kao papagaji da daju njima(eventualno Australiji).Sto samim tim iz godine u godinu obrazac da se pobednik unapred od strane EBU nekako nadje,pa se hajpuje,e sad nije to nikad najgora pesma,nisu ni Finci najgori,ali ove godine ima bar 5 zanimljivijih pesama ili nastupa.I to bas na godisnjicu,a to dal cujemo razliku izmedju pravog sviranja ili matrice nije poenta nego sto je ona dobila dozvolu,a niko nikad nije i nece makar sad,sto je protekcija i privilegovanje.Samo da se desi obrt i da ne pobede i to bi bila uspesna evrovizija,pa makar mi se ne svidjala pesma(u ovom slucaju Australija mi se uopste ne svidja osim sto peva vrh,ali samo da Finci isfavorizovani ne pobede.)

Drugo polufinale se ispostavilo kao konkurentnije na kraju, jača su imena država u prvom ali ujedno je bilo više i autsajdera dok su ovdje manje-više bili k'o jaje jajetu i baladetine su dominirale za razliku od šarenolikog utorka. I da, nekako mi je čudan raspored nastupanja - prva četiri nastupa sve žene a posljednja četiri muškarci lol, nisu se nešto proslavili ni sa proglašenjem finalista - ostavili za kraj Danca i Čeha koji su bili obvious, u prvom je to bilo mnogo bolje odrađeno jer se nije moglo biti sigurno hoće li to biti Poljska ili kojim čudom Crna Gora.

Jedino Kipar zbog vokalnih (ne)sposobnosti bih izbacio a ubacio Švajcarsku koje mi je na kraju i najviše žao jer je bila baš nesvakidašnja i cool, Norveška se provukla na konto toga što su bili zatvarači, Malta isprosila kod žirija a Albanija izdivljala na dijasporu garant. Rado bih zamijenio i ove tri za Jermeniju (ipak je bilo podnošljivo i simpa sve u svemu), Letoniju (damski i classy, ujedno i dirljiva izvedba) i Luksemburg (iako je više za Dječiju, baš je sve kjut i diznijevski izgledalo), generalno rezultati mi se i nisu nešto dopali.

Što se tiče redoslijeda nastupanja u finalnoj večeri - šteta što Grčka ne otvara a Rumunija ne zatvara pošto bi to bio pravi pogodak, Srbija je dovoljno odmaknuta od Izraela i Ukrajine kao i ostalih usisivača glasova publike, dobro je što nismo na samom početku već pred kraj prve polovine i skoro pa na sredini a i generalno nemamo se čega plašiti ni od Australije a pogotovo ne od Malte. (y)

Ja volim kada krenu glasovi televota, jer tada i ja računam na digitron i onda bukvalno pred kraj već znaš da li je žiri pobedniku ostalo dosta televota za pobedu, pošto se njegov televot govori poslednji 😆

ESC 2026: Polufinale i finale
Back