ESC 2026: Polufinale i finale

Biće zanimljivo oko pobednika jer su se mnoge zemlje značajno podigle, ali kad se toleriše i dozvoli jednoj zemlji da u tolikoj meri ubije takmičenje već tri godine, onda to neminovno vodi u degresiju i oseti se pad u kvalitetu i pesama generalno i samog programa.

Svakako ćemo se potruditi da uživamo večeras! 🙏 :giggle:

Šta mislite kome naš žiri daje 12?
(to mi je i zanimljivije nego od publike pošto se posebno i javno čita)

Жири ће дати 12 Хрватској или Грчкој.
Не би ме чудило да оде Грчкој па да Кристина каже 12 појнц гоу ту... Ферто му, ферто му, ферто!

ESC 2026 Studio - Finale (Choda, Destry94, Pokahontas, Nije sve tako sivo i Milos-S)

Petorica forumaša su snimili dvočasovni podkast u susret večerašnjem finalu i simulirali su kao da čine žiri jedne zemlje, tj. rangirali su svih 24 finalista, pa primenili eksponencijalni sistem, kako bi došli do top 10 i rasporedili poene po evrovizijskom sistemu.

Da je Eurosong pošteno muzičko takmičenje, pobedila bi Hrvatska. Oni imaju sve što bi Evrovizijski pobednik trebao da ima. Vrhunske vokale, savršen scenski performans koji nalikuje na mini film, pesmu koja prezentuje identitet jedne nacije, što bi, jel, trebala biti osnovna poenta Eurosonga.
Ali pošto nažalost nije pošteno muzičko takmičenje, pitanje je da li će uopšte ući u top 10 (manifestujem da ipak uđe), ali šta je tu je. Eurosong je takav kakav je. Možemo da biramo da ga prihvatimo kakav jeste i pratimo ili da ga bojkotujemo. Izabrao sam ovo prvo.

Da je Eurosong pošteno muzičko takmičenje, pobedila bi Hrvatska. Oni imaju sve što bi Evrovizijski pobednik trebao da ima. Vrhunske vokale, savršen scenski performans koji nalikuje na mini film, pesmu koja prezentuje identitet jedne nacije, što bi, jel, trebala biti osnovna poenta Eurosonga.
Ali pošto nažalost nije pošteno muzičko takmičenje, pitanje je da li će uopšte ući u top 10 (manifestujem da ipak uđe), ali šta je tu je. Eurosong je takav kakav je. Možemo da biramo da ga prihvatimo kakav jeste i pratimo ili da ga bojkotujemo. Izabrao sam ovo prvo.
😂😂😂😂😂 ne.

• Like
Reactions: FFM
Pozdrav svima iz Australije. Mislim da su ovo najbitnija pitanja na koje cemo dobiti odgovor za par sati:
1) Da li ce Izrael opet da smuva 300+ poena kod publike? Da li ce uspeti konacno da (u slucaju pobede) dovede do kraja Evrovizije?
2) Da li ce Finska uspeti da sakupi dovoljno poena kod publike da ima vise poena od Izraela? (Mislim da ce Finska sigurno biti u top 2 kod zirija ali glasovi publike su upitni)
3) Da li ce Australija da pobedi kod zirija (sa genericnim pesmuljkom) I da ostvari vise od 100 poena kod publike? Hoce li to biti dovoljno za pobedu?
4) Da li ce Grk da pobedi ubedljivo kod publike I hoce li to biti dovoljno za ukupnu pobedu?
5) Da li ce Bugarka ili Rumunka biti mozda potencijalni pobednici kod publike I koliko ljubavi (tj. poena) ce dobiti od zirija?
6) Da li ce Čeh ili Poljakinja biti potencijalna iznenadjenja kod zirija (I potencijalno publike)
7) Da li ce dovoljno metalaca ili hard rokera da prati Evroviziju I glasa za Lavinu?
8) Da li ce iznenaditi neko kome se nismo nadali?

Leleeee....

Delusion Delu GIF by TINDER

Жири ће дати 12 Хрватској или Грчкој.
Не би ме чудило да оде Грчкој па да Кристина каже 12 појнц гоу ту... Ферто му, ферто му, ферто!
Australiji.Publika ce Grckoj,Hrvatskoj i Bugarskoj.

Ja se slazem.

Back