ESC 2026: Polufinale i finale

Konačno da prvi put, još od 2021, budem zadovoljan pobednikom na ESC 👏

Od početka sam tvrdio da će Dara pojesti Antigoni za doručak, ručak i večeru sve zajedno, ali nisam uopšte slutio da će usput pojesti sve ostale 😂
Konačno nakon Karije, Lazanje, Kaja i Tomija Keša da jedna joke act pesma pobedi. Neću ulaziti u to da li je Bangaranga bolja pesma od navedenih, ali mi je jako drago jer mi je pesma od samog starta turbo zarazna, jer mi je Dara oličenje simpatičnosti i jer je konačno srušena predvidivost i kalupost.

I da kažem koliko sam srećan što je zlo od švedske konačno završilo tamo gde joj je svih ovih godina i bilo mesto - na desnoj strani tabele 😈

Za Lavinu i posebno moje Lelekice mi je jako krivo za prenizak plasman, ali u istovremeno sam ponosan na njih jer su pokazali čist kvalitet i nastaviću da ih pratim i podržavam.

A za Srpski žiri nemam reči koliko me sramota. Zaista se nadam da nam Hrvatski žiri više nikada neće davati poene jer ono što smo mi njima uradili večeras je dno dna 🙄

I koja je sada poenta vracanja zirija u pf? Da se spasu Svedska i Belgija, a izbace Estonija i Svajcarska?
Zbog ovih prvih je i vraćen xD .. ali kao da su predosetili da će toliko biti kuvani da im je i žiri bio potreban

I koja je sada poenta vracanja zirija u pf? Da se spasu Svedska i Belgija, a izbace Estonija i Svajcarska?
Pa poenta žirija je oduvek bila ta. Zaista fascinantna mi je opsesija žirija prema Švedskoj i ordure bizarre Belgiji. Za proučavanje.

Ali džabe im, ovo je stvarno bila godina za balkanske zemlje i balkansku dominaciju.

Žiri pre 3 sata stavio Feliciju na 21. mesto i već ste krenuli da smarate o žiri pumpanju i opsednutosti Švedskom, neverovatno

Mislim da se desio totalni reset Eurosonga ovom pobjedom Bugarske i da će to podstaći brojne promjene kod zemalja u samom pristupu šta misle da može pobijediti. Nadam se da počinje era kada je svaki pobjednik suprotnost na onog od prošle godine i da će svake godine pobjeđivati nešto drugačije. Isto mislim da sada sa Grčkom prestaje i trend koji traje još od Kaarije. Tek ćemo diskutovati o rezultatima, ali u svakom slučaju mislim da se ovako nešto trebalo desiti i baš sam sretan.

Mislim da se desio totalni reset Eurosonga ovom pobjedom Bugarske i da će to podstaći brojne promjene kod zemalja u samom pristupu šta misle da može pobijediti. Nadam se da počinje era kada je svaki pobjednik suprotnost na onog od prošle godine i da će svake godine pobjeđivati nešto drugačije. Isto mislim da sada sa Grčkom prestaje i trend koji traje još od Kaarije. Tek ćemo diskutovati o rezultatima, ali u svakom slučaju mislim da se ovako nešto trebalo desiti i baš sam sretan.
Možda sledeće godine možemo očekivati mnogo više bopova sada sa ovom pobedom Dare. Mada Evropa glasa kako jok dune! Ne bi me čudilo da sledeće godine pobedi opet neka fora sa operom ili tako nešto. Francuska je pukla ove godine jer je pesma bila plastična! Nije mogla pod ruku sa Nemom i JJ-om

Posto sam radila gledala sam online s vremena na vreme odgledacu sad sve al sam ukacila poentu i sta reci,ocekivala sam sam razocarana.Ovi momci su nase blago.Zaista morali su da imaju 100 makar od publike.Inace presrecna sam sto nije Finska,obilo im se o glavu smestanje,videli da publika ne gotivi pa bacili sve pare na drugu stranu.Ziri je ostetio mnoge,al sta cemo.Nekako nema smisla nista.Nikakvog.

Back