ESC 2026: Polufinale i finale

Hajp je bio u ogromnom padu u periodu oko ESC-a, pogotovo nakon Felicijine probe, tako da me ne čudi. Ali je svakako generalno čudno, znajući da su Šveđani neviđeni ESC fanatici.

@Miloš hoće li biti izbor za Miss i Mistera ove godine? Kao da mi se čini da je prošlih godina to bilo do samog šoua
Biće. Ranije smo kretali pre Evrovizije i završavali nekoliko dana posle finala, a sad ćemo posle Evrovizije, jer nisam mogao stići da otvorim te teme, bio sam prezauzet, pa biće u skorije vreme, u ovom mesecu.

Po 16752882 put, Teya Dora je dobila 3 poena (svakako malo ali je dobila nešto). Mogli su lako da joj daju 0. Balkanika je jedina dobila 0 od Hrv.
Balkaniku su stavili na 21. mesto, nijednom članu nismo bili ni u top 10, a jedan je stavio na 23. Nije da samo srpski žiri zabrlja.

Zanimljivo...

...
Tako je odmah po proširenju sukoba u Ukrajini pobijedila upravo Ukrajina jer je trebalo promovirati ratne donacije pobjednice Euroviziji, a tada je iz ovog natjecanja izbačena Rusija. Podsjetnika radi rat u Ukrajini i pripajanje teritorija Rusiji počelo je 2014-te no tada to Euroviziji nije smetalo jer se na ruskom nastupu putem prodaje TV prava puno više zarađivalo nego na drugim članicama. Rusiju je izbacio interes politike kao što Izrael koji nije europska država nije izbacio isti taj interes.

Izrael je država za čijim Premijerom je raspisana tjeralica zbog zločinima protiv čovječnosti, te se isti ne bi smio pojaviti u državama članicama bez da bude uhićen, no svejedno Izrael nije izbačen iz ovog natjecanja poput Rusije.

Upravo činjenica da Izrael može nastupiti jedan je od uspjeha Izraela, a nadogradnja je da je upravo Izrael preuzeo jeftinu platformu za širenje svojih medijskih kampanja., a jedna od tih je prihvaćenost Izraela među "publikom".

Tehnike Izraela već odavno su poznate, a temelje se na prisvajanju i otimanja tuđeg, te kupovinu bitnih članova koji će podržati Izrael prema unaprijed pripremljenom scenariju. Ono što je Izrael napravio s prisvajanje palestinskog, sirijskog i libanonskog teritorija učinio je i s Eurovizijom upravo na isti način.
S natjecanja su tako prvo protjerane članice koje su se protivile nastupu genocidne države, a upravo otklanjanje onih koji se protive prva je pobjeda Izraela. Oni koji se bune su ionako neprijatelji koji ne bi glasali za Izrael pa je njihov nestanak ustvari nestanak glasača koji ne bi glasali za njih.

Prvi korak time je ostvaren, drugi korak je pristup državama koje zbog svojih interesa moraju podržati Izrael čak i simbolično preko bodova na Euroviziji jer bi se Izrael moga naljutiti, a treći korak je onaj u kojem Izrael koji glasi za jednu od najmoćnijih država u proizvodnji špijunskog softvera nije veliki problem dobiti veliki broj glasova u različitim državama. Jedan dio glasova pri tome je osiguran od velike migracijske baze jer izraelci su strateški raspoređeni u svim državama i dobro organizirani, dok je drugi dio osiguran softverskim rješenjima s kojima nije problem osigurati višak nepostojećih glasova na nebitnom natjecanju koji nema ni želje ni mogućnosti zaštiti se da se to ne dogodi. Pa nitko neće napraviti istragu o pravilnosti glasovanja zbog glasova na Euroviziji, a upravo su ti glasovi Izraelu potrebni.

Zašto? Zato što na ovaj način Izrael koji i inače koristi velika novčana sredstva može uljepšati mišljenje javnosti o Izraelu i neutralizirati sav negativni image na raznim prosvjedima jer za Izrael nitko ne bi glasao da oni zbilja ubijaju djecu, zar ne?

Danas image je sve, a ovo natjecanje idealno je za prikazati Izrael u pozitivnom svjetlu okružen drugima koji ga mrze, a među prvima su to one države koje su bojkotirale natjecanje zbog Izraela ili što bi stari ljudi rekli dvije muhe jednim udarcem.

Izrael je tako drugu godinu zaredom od kad traje genocid dva puta završio drugi, a ove godine glasovanje "publike" skoro je dovelo i do pobjede. Pobjeda je prema kladionicama trebala otići Finskoj no upravo je glasovanje publike dovelo do preokreta kojim je Izraelu osiguran značajno veći broj glasova od potencijalnog konkurenta Finske koja su morali pobijediti jer bi domaćinstvo Finske moglo onemogućiti nastup slijedeće godine Izraelu. Glasove publike koje nitko naknadno neće brojati ni provjeravati omogućili su Izraelu preokret u odnosu na sve ostale konkurente prema procjenama kladionica s posebnim naglaskom protiv pobjede Finske čime je Izrael preokrenuo sve glasove u svoju korist osim što je napravio propust jer predviđanja kladionica nisu predviđale Bugarsku kao mogućeg pobjednika, pa Izrael nije Bugarsku uzeo u obzir u oblikovanju glasovanja, pa su izgubili od autsajdera Bugarske.

No rezultat je postignut jer eto Izrael je dobio najviše glasova "publike" širom Europe koja jednostavno voli i obožava Izrael. Ne zaboravite Izrael brzo uči na svojim pogreškama pa bi iduće godine trebali biti sigurni pobjednici jer time u potpunosti preuzimaju kontrolu nad ovim natjecanjem što im domaćinstvo nosi kao nagradu za koju su sad poprilično zagrizli sve u svrhu stvaranja pozitivnog image jedne genocidne države.

Ukoliko vam ovo zvuči nategnuto u naslovnoj fotografiji imate glasove "publike" u Španjolskoj prethodne godine prema kojima je Izrael uvjerljivo pobijedio iako je upravo Španjolska ove godine u potpunosti bojkotirala Euroviziju upravo zbog čvrstog stava većine stanovnika Španjolske prema Izraelu i genocidu u Gazi.

Želite li se kladiti ne sigurnog pobjednika iduće godine na Eurosongu kladite se na Izrael jer nije bitno tko će nastupati s kojim pjesmama, nitko tko će bojkotirati Euroviziju. Bitni su sam glasovi "publike".

700800197_1608219014646211_4968956006560075608_n.webp

Gledam sad rezultate publike i par fun facts:

- Norveska je u top 15 u finalu po publici sa samo 19 poena od istih.
- Belgija je sve tvt poene dala za drzave koje su na kraju i bili top 10 publike
- Bugarska i Rumunija su obe dobile poene od svih drzava + ROW
- Ovo valjda nije toliko cudno kad se vidi zbir ali Svedska je poene dobila samo od drugih nordijskih/skandinavskih zemalja (Finska/Danska/Norveska)
- Litvanija dobila 12 poena i to su samo 12 od Letonije, svi ostali su im dali 0.
- Australija i Albanija su usli u top 10 publike bez da dobiju 12 od bilo koga.

Što se tiče rezultata po polufinalima - u prvom Belgija baš i nije morala proći, bolje da se provukla Estonija na konto nje, vrisketina za Švedsku koja je imala manje televota nego San Marino i da nije bilo žirija ispala bi lolčina, Grci i Finci koji su važili za''televoždere'' bili iza Srbije hahah, Poljska pomalo neočekivano prva kod žirija i po prvi put u istoriji da je prošla bolje kod žirija nego kod publike kako u polufinalu tako i u finalu... U drugom polufinalu mi je baš čudno da je Luksemburg bolje kotiran kod publike a Jermenija kod žirija (bio sam ubjeđen da je obrnuto), Švajcarska koja je imala više od teleglasanja nego od žirija mi je još jedna misterija (zaslužila je svakako finale više nego neki drugi), Čeha žiri spasio ispadanja srećom (vratili ih na vrijeme), Norvežanin bezobrazno nagruvan poenima bez ikakvog pokrića, Malta za divno čudo prošla i po žiriju i po publici i to nije bila neka velika razlika među poenima jednih i drugih. Na samom dnu obje polufinalne večeri sve tri kavkaske zemlje - ubjedljivo najveći gubitnici ove godine.

Kad je riječ o finalnim rezultatima - impresivna mi je ova televoting 0 za Njemačku koja je pri tom jedina servirala bop a koji je sam po sebi mamac za gledaoce, Litvanija i Poljska kao dva dijasporska giganta doživjeli neviđeno posrnuće kod publike, potop Francuske u public votes-u je bio i očekivan ali baš ovakvu bolnu nebitnost Švedske nisam mogao ni naslutiti te iako su mi često bili precijenjeni sad moram reć da je ona bangerčina zaslužila više poštovanja. Žirijevska Malta i Češka flopare kod publike najveće a potom mi je i Finska najveće razočarenje, Ukrajina je po meni i zaslužila ovakav plasman jer je pjesma prijatna, Italija vječno pretplaćena na to neko 5. mjesto šta god poslali (već sam se pomirio s tim), Grcima puna kapa taj top 10 i neka se ne žale.

I suma sumarum, manje-više podnošljivi rezultati ali pomalo random. :coffee:

Back