• Zbog održavanja foruma, pristup neće biti moguć večeras od 21h do završetka radova (nekoliko sati).

fi Finska 2026: Linda Lampenius x Pete Parkkonen - Liekinheitin

Lol what pa i ja da mi se ne svidja pesma, a vidim da 99 ljudi oko mene je vole mislicu da je verojatno da pobedi, sta ima veze dali se meni svidja

Ko priča o sviđanju? Mislio sam na predikcije o pobedi. Da li zvuči pobednički ili ne. Ne mogu da se ovako raspravljam Niko! Čitaj 🤣

...

Izgleda da je popularno da se od mene pravi majmuna pa me jos i zajebavas za dzabe i kao onda ne mozes se raspravljati. Ko je ovde jos ostao da objektivno proceni sta zvuci pobednicki bez da za to uzima svoje osecaje prema istoj pesmi. Aj ti pocni da razmisljas pa kad ja pocnem citati naci cemo se na pola puta. Đenja

Ko te pravi majmunom? Ne drami molim te. Pričamo o jednoj stvari, ti menjaš na drugu i onda kao 'RaZmIsLi MaLo To Je IsTo'

Da, apsolutno sam svestan da je sve u vezi sa ovim muzičkim takmičenjem i našim doživljajima istog poprilično subjektivno. Mislim da bilo ko ko ima bar dva grama to kapira. Ne razumem zašto osećaš potrebu da meni objašnjavaš to kao da na kapiram.

Ali ne pričamo ovde o tome već o predikcijama za pobedu. Možeš da predviđaš pobedu i nekom čija ti se pesma ne dopada.

Lindina violina i Peteove gole grudi i izgled su zasluzili top 5, pobedu nikako. I ja se nadam da ce ukinuti akreditaciju tom Ognjenu. Decko izbacuje otrov non stop, laze, Zoka 5 kad potpaljuje vatru i smau sebe ukopa pa to bude bar zabavno
Pogledao sam par Ognjenovih priloga i ono je teska sramota, ukljucujuci nacin izvestavanja ali i dozu dezinformacija koje izbacuje. Nsverovatno je kako narod tokom Evrovizije dobije inspiraciju da lupeta gluposti.

meni je samo smesno sto esc fanovi toboz vape za pobednicima na drugim jezicima i smorio ih je engleski, ali Finska ove godine demonizovana na nivou Izraela :ROFLMAO: ali dobro, to samo pokazuje koliko niko ne treba da slusa online fandom i koliko je uvek realnost drugacija

ja obozavam finski, ali deluje mi da bi po njih bilo dobro da opet krenu sa pesmama na engleskom, koliko god mi bilo bolno to da priznam, ali realno samo je Kaarija doneo vrhunski rezultat na finskom, Erika i Linda&Pete bolesno podcenjeni..voleo bih da nastave sa finskim, ali ne znam kakva im je buducnost po tom pitanju

i mislim da je zaista vreme da rts dozvoli engleski na pze-u, to ne znaci da treba odmah da saljemo pesmu na engleskom, ali zasto ne bismo dali opciju, kao HRT sa dorom

Mozga sam mislio

Suspicious Monkey GIF by MOODMAN

Moje je mišljenje da ako imaš tekst koji je odličan obavezno pevanje na engleskom. Ako je tekst boza onda može i na drugim jezicima.

Baš ove godine su tekstovi na engleskom žestoko podbacili. Da podsetim na Fajr, fajr, lajr, lajr?

Nekim pesmama bi se oduzela duša kad bi bile na engleskom. Evo npr. ova. Engleski prevod ništa ne pridonosi i ne bi osetili dramu i tenziju koju finski donosi. Ili danska pa čak i naša. Doživljaj jednostavno nije isti.

Eeeee a ja recimo mnogo vise preferiram pesme na maternjem jeziku (na ovakvim takmicenjima) - gde ne moram da znam od reci do reci o cemu peva ali da to osetim (Norveska GATE, Litvanija TAVO AKIS, LUKTELK... Svedska sa BARA BARA BASTU, Nemacka BALLER, ove godine Finska, cak i Azerbejdjan sa delom na azerbejdjanskom...) mnogo vise nego da znam text FIRE FIRE LIER LIER a tek prosle godine mislim na onog Armenca - uzas...
Priznajm da sam mnogo subjektivna 🙈

P.S da dodam i Albaniju poslednje 2 godine - fenomenalno kako zvuce (o Italijanima necu jer oni su neprevazidjeni :ROFLMAO: :cool:)

Eeeee a ja recimo mnogo vise preferiram pesme na maternjem jeziku (na ovakvim takmicenjima) - gde ne moram da znam od reci do reci o cemu peva ali da to osetim (Norveska GATE, Litvanija TAVO AKIS, LUKTELK... Svedska sa BARA BARA BASTU, Nemacka BALLER, ove godine Finska, cak i Azerbejdjan sa delom na azerbejdjanskom...) mnogo vise nego da znam text FIRE FIRE LIER LIER a tek prosle godine mislim na onog Armenca - uzas...
Priznajm da sam mnogo subjektivna 🙈

P.S da dodam i Albaniju poslednje 2 godine - fenomenalno kako zvuce (o Italijanima necu jer oni su neprevazidjeni :ROFLMAO: :cool:)
I ja isto, ali ocigledno je da publika i ziri ne misle tako..Finska je ove godine imala savrsen recept za ziri pobedu, ali naravno da je ziri izabrao Bugarsku i Australiju za top 2 (nista protiv njih 2, obe odlicne svakako)
A i publika radije bira engleski realno, kada pogledamo overall top 3 iz svake od poslednjih godina, koje jezike primecujete, a da ne racunamo bizarno izraelsko pevanje na francuskom, iz ociglednih razloga

Meni je Finska pesma bila odlično zato što sam znao o čemu peva. Bez značenja bio bi mi tu negde oko 8-9. mesta. Casualci većinom sigurno nisu pogledali prevod.

Mene nervira anti kampanja koja se bez povoda vodila protiv ove pesme. Sasvim organski je izgradila sopstveni momentum, niti su se Linda i Pete nešto preterano trudili, iskakali iz frižidera, jednostavno favoritima su ih napravili fanovi i publika. Ovo je bio paket vredan top 3. Za mene i pobede.

E pa sad, Finci od kada pevaju na finskom baš beleže dobre rezultate i doživeli su preobražaj. Jedna na engleskom u skorije vreme im je takođe donela odličan plasman (Dark Side) a druge dve potop (Jezebel sa sve još slavnim bendom i No Rules) tako da stvarno mislim da nema pravila. Ne mislim da ih pevanje na finskom košta pobede.

Last edited:
Anti kampanja protiv njih je počela navodno zbog njihovog ponašanja prema delegacijama, a ja uopšte nisam stekao utisak da su nadmeni, više mi je to delovalo kao preuveličana priča. Očigledno je da su se na njih okomili zbog uloge favorita koju su imali, nema druge.

fi Finska 2026: Linda Lampenius x Pete Parkkonen - Liekinheitin
Back