fi Finska 2026

Prva pjesma mi je ok, niŔta posebno, UMK filler. Ova druga pjesma kada sam vidio da je imala viŔe pregleda nego Ŕto je i Erika imala u 24 sata i da je Finska skočila na kladionicama mislio sam ovo bi moglo biti to i onda sam samo blago ostao razočaran. Ja volim violinu, ali nekako mi ni violina ovdje ne popravlja naročito utisak o pjesmi koja mi je bland iskreno. Možda su oni baŔ poznati tamo, jer nekako ne razumijem iskreno toliki hajp za ovom pjesmom.

Sviđa mi se ova Lululai, generalno volim uvijek vidjeti ovakve folk pjesme na izborima. Ovo očito nije konkurent da ide na Eurosong, ali podići će atmsosferu tokom večeri.

Vole Finci takve pesme. Atmosferom podseća na ovu koja je 2010. pobrala simpatije Finaca.

Očekivao sam puno od ove balade i baŔ sam se razočarao, baŔ monotono. DoduŔe pjesma zvuči moderno i svježe, ali nema nikakav evrovizijski potencijal niti emociju koja se tamo traži.

Verovatno će biti poslednja, ali meni se baÅ” dopada, pogotovo senzualni vajb u refrenu

Strofe su baÅ” lijepo počele i očekivao sam da će biti fazon Lxandre od prije koju godinu, ali refren me razočarao dosta. Najslabija mi je do sad definitivno

-Etta mi se bas svidja, jako prijatna pesma, catchy i pamtljiva + jako lep tekst
-Linda i Pete zanimljivo i mocno, super mi je melodija, mozda samo malcice bucno u nekim momentima i drugacije bih zavrsio pesmu
-Komiat dosadno i neinspirativno
-Sinikka okej, nije me pomerila

Nadam se ipak da su ostavili najbolje za kraj, tj Kiki, mada deluje kao da su Linda i Pete vec nepobedivi (na osnovu reakcija u Finskoj)

-Etta mi se bas svidja, jako prijatna pesma, catchy i pamtljiva + jako lep tekst
-Linda i Pete zanimljivo i mocno, super mi je melodija, mozda samo malcice bucno u nekim momentima i drugacije bih zavrsio pesmu
-Komiat dosadno i neinspirativno
-Sinikka okej, nije me pomerila

Nadam se ipak da su ostavili najbolje za kraj, tj Kiki, mada deluje kao da su Linda i Pete vec nepobedivi (na osnovu reakcija u Finskoj)

Definitivno treba sačekati sutraÅ”nju pjesmu prije donoÅ”enja zaključka ko bi mogao pobijediti. šŸ˜‰

Sinikka slabo, totalno nepamtljivo. Prijatan vokal, strofe su solidne, ali refren baÅ” nekako veze sa mozgom nema.

Za sad:
1. Linda Lampenius & Pete Parkkonen - Liekinheitin
2. Etta - Million Dollar Smile
3. Sinikka Monte - Ready To Leave
4. Komiat - Lululai

Za sad:
1. Linda Lampenius & Pete Parkkonen - Liekinheitin
2. Etta - Million Dollar Smile
3. Sinikka Monte - Ready To Leave
4. Komiat - Lululai

Liekinheitin super osmisljena pesma. Violina i ovi suptilni elektro prelazi su uzdigli jednu prosecnu radio pop pesmu na visi nivo. Jedino me pevac na momente smara malo. Mislim da bi se neki nezan zenski vokal bolje uklopio, neko kao Nelli od prosle godine. Bas me zanima kako ce ovo uzivo da izvedu.

Million dollar smile je pocela opasno da mi se svidja. Ne mislim da je neki potencijal za ESC ali ima nesto jako zarazno

Pesma sa violinom o kojoj svi pricaju nikako da me kupi, mene licno ne radi, iako se slazem sa stavom da je kao stvorena za Evroviziju

Back