fr Francuska 2025: Louane - maman

Meni je ovo prelijepo 😍

Mogu vidjeti da publika baš glasa za ovo, posebno ako bude emotivno i skontaju da radi o majka-dijete pjesmi. Uvijek padaju na to, čak i kod lošijih pjesama.

Mene Austrija ne dotiče ni 2%, “na silu” pjesma iz laboratorija

Ništa toliko posebno da bi pobedila iako je pesma sasvim okej i lepa ali ima par pesama ove godine koje to više zaslužuju svakako, ne znam što je i pre izlaska pesme bila viđena kao pobednik
Plus, sramota je da pored živih Barbare i Slimana dođe sa ovom pesmom i pobedi, a oni nisu uspeli sa mnogo boljim pesmama (plus nema šanse da publika glasa za nju u toj količini koliko za njihove pesme)

Najveći nedostatak mi je to što se čini kao da predugo traje. Primjerice, Mon amour iako je balada, puno efektnije zvuči i prođe za taj tren i nadaš se da ima još. Ovdje je utisak, iako je lijepo, kao da traje 5 minuta. Čudno je koncipirana pjesma

Ako neko voli balade na forumu onda ih volim ja. Ovo je previše dosadno i ravno u svakom smislu. Titula ubedljivog favorita potpuno neosnovana. Nadam se da joj žiri neće dati 370 poena.

Mislim da se ovde išlo na tu emociju, pre nego na efektnost kakvu su imale dve pesme koje su gore pomenute. Tekst mi je baš lep, a iskreno mi je preslatko i što je svoju kćerku uključila u pesmu (pošto, koliko sam shvatila, po komentarima, dečiji glasić na kraju pesme je od njene kćeri). I ako publiku i žiri nešto privuče u ovoj pesmi, čini mi se da će to biti upravo to. :)

Vidim da puno ljudi poredi ovo sa Barbarom i Slimaneom.

Tekst je mnogo ličnijii i dirljiviji nego za Voila i Mon Amour.
Iako ja lično volim Voila i jedna mi je od omiljenijih pesama sa ESC, ali razlog zašto su se te pesme ljudima puno više svidele je zato što je sve bilo tako puno stereotipičnih francuskih reči, mislim, reč Voila koja se toliko puta vrti, pa pesma sa nazivom Mon Amour kojoj refren počinje sa J'taime...

Ova pesma nije baš na tu kartu, stoga mislim da je ujedno veći rizik nego ove gore napomenute i zato nisam toliko ubeđena u pobedu.

Ali jedno je kriminalno, a to je da je na aplikaciji Norveška, Malta i Finska na višem mestu nego Maman💀💀💀

Ali evrofandom koji se ponaša kao da je od početka znao kako je Mon Amour pesmetina i da će odlično proći, u odnosu na Louane. A u realnosti, od kada je ta pesma izašla, od decembra do maja, pljuvali su je svi redom da je dosadna, neinspirativna i predvidiva.

Francuska balada ne može proći nezapaženo na ESC, kao ni italijanska, to potpisujem. Još ako nastup bude intiman i dovoljno emotivan, a skup sigurno hoće, ovo je kandidat za pobedu.

Last edited:
kako ja ne volim ovaj jezik...
meni je pesma onako. solidna ali nista spec

Pesma mi ne bi bila nista spec da nisam video tekst, da nisam cuo da je ona izgubila svoje roditelje kao tinejdzer i sada peva o svom detetu i da nisam video koliko su samo para ulozili u prezentaciju pesme, pa mogu da zamislim koliko ce u sam nastup.

Ma ja sam siguran da će ovo biti u top 3 zajedno za verovatno Švedskom i Finskom, ali meni je prosto meh, drema mi se dok je slušam.

Verovatno 350 poena žirija i 270-ak publike, jer svi vole francuski i eto komotne pobede, ako joj Erika na pomrsi konce ili ukoliko Izrael ponovo ne iskrešira milion SMS kartica.

Ali evrofandom koji se ponaša kao da je od početka znao kako je Mon Amour pesmetina i da će odlično proći, u odnosu na Louane. A u realnosti, od kada je ta pesma izašla, od decembra do maja, pljuvali su je svi redom da je dosadna, neinspirativna i predvidiva.

Francuska balada ne može proći nezapaženo na ESC, kao ni italijanska, to potpisujem. Još ako nastup bude intiman i dovoljno emotivan, a skup sigurno hoće, ovo je kandidat za pobedu.
Potpisujem. 🤝

Marka i Slimana su svi otpisivali prije nastupa, kao obojica smor, neće niko glasati za njih, ne ističu se, a meni jasno od početka bilo da prvi ide u top 10 a drugi 5 sigurno. Poslije Markovog nastupa sam rekao da će i on u top 5.

Maman je pjesma za neki baš intiman, emotivan i upečatljiv nastup a iskreno vjerujem da će i biti takav. Stalo im je da pobijede i na dobrom su putu da to ostvare.

Inače, znao sam za životnu priču Louane a onda gledao film sa njom, Glas porodice Belije, rasplakao se ko dijete na kraju filma prije svega zbog toga što sam znao šta je u stvarnom životu prošla, vjerovatno će kanuti suza i na nastup

Back