fr Francuska 2025: Louane - maman

Zbog odličnog vokala i teksta, kod žirija će verovatno visoko a pre svega jer je kvalitetan vokal i dolazi iz Francuske.
Godina je siromašna što kvalitetnim pesmama pa i dobrim vokalima. Ima ih ali čućemo ih uživo tek sve pa će biti jasnije sve.

Sama pesma mi je lično monotana, jako dosadna, bez ikakvih prelaza, bez nekog ubitačnog aranžmana i više mi je za neki marš nego za samu Evroviziju.

Mnogo sam više očekivao od Francuske, o pobedi nema ni govora. Za Slimana mi je nakon jednog slušanja bilo jasno da će jako visoko jer pesma ima dinamiku, dobar aranžman a ne samo kvalitetan vokal.

Baš sam se smorio. Na Reditu se već polako stvara konsenzus da ovo pobeđuje, jer nema nikakvu konkurenciju kod žirija. A uspešnije francuske balade uvek budu bar top 3-4 kod žirija, tako da mislim da će biti još jedan predvidiv pobednik.

Itekako ima šanse za pobedu. Pa prošle godine bi Slimane pobedio da je žiri hteo da ga pogura kao Nema, koji je imao manji tvt od njega.
Ove godine samo Austrija je prava konkurencija što se tiče žirija, ali i to je pitanje.

Itekako ima šanse za pobedu. Pa prošle godine bi Slimane pobedio da je žiri hteo da ga pogura kao Nema, koji je imao manji tvt od njega.
Ove godine samo Austrija je prava konkurencija što se tiče žirija, ali i to je pitanje.
Austrija nije nikakva konkurencija Francuskoj ni kod žirija a još manje kod publike.

tako da mislim da će biti još jedan predvidiv pobednik.
Nije predvidiv kao Loreen, niti će ikada biti toliko očiglednog pobednika kao 2022. i 2023. , po mom mišljenju.

Nemo nije bio predvidiv, bar ne u tolikoj meri.

Аустрија ће врло вјероватно жирију у врх али довољно удаљена, као Француска од Швице прошле године.
Код публике Аустрија друга/доња половина топ 10 вјероватно, мада ме не би чудило да и ниже буде.

Шведска ако узме твт, а све су прилике да хоће, мораће баш да заостаје код жирија да би извисила за побједу. Можда Кај доживи Каарија сценарио

Taman sam se ponadao da će biti nepredvidiva godina i da će bilo ko od favorita moći da pobedi i onda izađe ova pesma. Već vidim 370 poena žirija 😭

I čak nisam ni hejter, definitivno mi je bolja posle par slušanja, ali bih se malo izbedačio da pobedi iskreno.

Last edited:
Tako si i za Lazanju govorio da pobjeđuje sigurno!

Ja se ne bih žalio da uzme Louane, sjajna je, slažem se da će osvojiti žiri ali što više razmišljam, djeluje mi kao da će i Kaj proći odlično kod žirija. Mada, i to odlično može da znači 5. mjesto i 180p a ona 1. sa 365

To svaki put kažeš 😢 Majsta mi nikad neće oprostiti što sam pogrešno predvideo pobednika za koga je 90% ljudi mislilo da pobeđuje. Sram me bilo!

Hahaha ma šalim se

Tebe cijenim jer si bio na Joostovoj strani kao i ja prošle godine, to se ne zaboravlja!

Ma ni da me dotakne, isti slučaj kao sa Slimanom prošle godine, hladna pjesma skoro pa i bez ikakvog instrumentala tako da nije ni čudo što ne mogu uspostaviti nikakvu konekciju sa temom pjesme...

Francuzi će izgleda rokati po sad već oprobanom i uspješnom receptu slanja grandioznih balada, očekujem ih ponovo u vrhu i kod žirija i kod publike a ukoliko neki drugi favoriti (ako uopšte ima takvih u ovoj nikakvoj godini) podbace, mogu da ih vidi i kao pobjednike u ukupnom zbiru. 🫴

• Like
Reactions: Lux
Meni je pesma lepa, ali ne mogu da se ukačim ni za jedan segment pesme koji iole ima nešto pobedničko u sebi. Verovatno će biti u top 3 zbog izuzetno slabe godine, ali realno gledajući, ovakve balade su često završavale u donjoj polovinu desne strane tabele. Ako prenese emociju i nastup bude adekvatan-podržavam takav ishod.

Dosta me podseca na Voila. Nesto slabija kompozicija, a jaci tekst.

Meni je poslednji minut premoćan, ali su mi i strofe i refren lijepi baš. Prijeti da mi se do maja popne na #1 pa da dvije godine za redom Francuska bude moj prvi favorit

Inace, je li primetio neko veoma pametnu strategiju pesama sa jednostavnim nazivima pesama i refrenima sa opste poznatim francuskim recima?

Sem 2020 ocigledno i realno 2019/22, sve ostalo predstavlja 90% recnika Emili nakon 3 godine zivota u Parizh.

1000036024.webp

Užas, ali mi je kliknula ova pesma 🙄

Hteo sam da je ne volim, ali me je nekako baš dirnula poslednjih dana. Mojoj mami se mnogo svidela kad je skontala da je pesma o tome kako ona peva o svojoj majci ali je i sama sada majka i nekako sam pao pod njen uticaj 😂

Svakako čekam nastup, verujem da će pesmu podići na još viši nivo.

Back