FSC Šampionat: 2009 - 2020

Koji sistem glasanja bi trebalo primeniti u finalu?

• Evrovizijski sistem glasanja (1-8, 10 i 12 poena)

Votes: 14 60.9%
  • Sistem glasanja kao u Drugoj šansi

Votes: 9 39.1%

• Total voters
    23
  • Poll closed .
Wow.. pesme kod Filhija i Etice odlične.

Kod Filhija već znam ko dobija 5 poena. Nema nikakve dileme. Kod Etice će ići malo teže.

Last edited:
Uskoro glasam jer previše razmišljam kako rasporediti kod etice jer svih pet pesama mi je odlično. 😂
Kod Filhija 3 pesme taman, samo da odredim raspored. :D
Česitike, dopada mi se ova runda!😍

Opet pobedile pesme kojima nisam dala poene. Kod Ivane je i drugoplasirana dobila nulu.

Kod etice je najmlađi predlog ovde sa 16. FSC-a! 😂 Tako je to kad u ponudi imaš skoro 250 pesama i moraš da prelomiš nekako.
Jedva čekam da preslušam pesme!
Da, morala sam nekako da prelomim. Prva odluka koja mi je dosta olaksala izbor je bila ta da iz igre izbacim sve top 5 plasmane, a onda je nekako spontano doslo do toga da se usredsredim na pesme koje sam slala na pocetku. Izbor je pao na moju prvu pesmu s 1. FSC-a (Mando Diao), na moj prvi top 10 plasman (G. Cilmi) i na preostale tri zbog kojih mi je dan-danas zao sto su ostale u pf-u. Jesu starije, ali po mom misljenju vanvremenske i sve ih jako volim.

Filhijeve pesme su mi legle kao budali šamar, skoro sve mi se dopalo. Eticine prijatne takođe. Odlična runda!

S obzirom da se bližimo kraju ove preselekcione runde (ostale su nam još dve), vreme je da se polako upoznajemo sa tim šta nas čeka u Eliminacionoj fazi.

Kao što smo već pričali, Eliminaciona faza će se sastojati iz 13 duela, naravno, pod uslovom da ne bude diskvalifikovanih. Za razliku od ove runde gde smo išli dva po dva takmičara, u sledećoj fazi svih 13 duela će biti prezentovano u isto vreme i za sve će se glasati u istom trenutku. Glasanje će podrazumevati biranje jednog ili drugog dueliste, tačnije njihovih pesama, u zavisnosti od toga koja vam se više dopada, i tako za svih 13 duela, odnosno 12 ako ste učenik jer ne glasate u sopstvenom duelu.

Pobednici duela idu direktno u Veliko finale, a poraženi u Drugu šansu.

U slučaju da učesnci duela završe sa nerešenim rezultatom, pobednik se određuje tako što se gleda broj osvojenih poena ostvarenih u rundama. S obzirom da nije bio isti broj glasača u svakoj od rundi doneo sam odluku da se računaju samo glasovi forumaša koji su glasali u rundama i za jednog i za drugog duelistu. Na taj način imaćemo identičan broj glasača i kod jednog i kod drugog. U slučaju da je i tada broj osvojenih poena isti, gleda se veći broj glasača, pa veći broj 5, 3... Ako se nekim čudom desi da i tada rezultat bude nerešen i jedan i drugi duelista idu u Drugu šansu.

Za formiranje duela koristiću sajt www.randomresult.com koji će nasumično izabrati učesnike duela.

Nadam se da vam je sve jasno, ako ne, tu sam za dodatna pojašnjenja.

Glasao. Iznenadjuce mi je to sto mi se dopadaju Filhijeve pesme, s obzirom da se negotivimo na FSC-u.
Kod etice mi je Top 3 vise nego odlican.

Etica je poslala pjesme koje nisam čuo milijun godina i za koje sam zaboravio da uopće i postoje, kakav throwback, 4 pjesme su mi odlične, jedva sam jednu izbacio

Kod Filhya mi je bilo puno lakše glasat, 5ica je super

Hvala vam svima na komentarima i pohvalama! Nisam to očekivao. :D

Mislim da će kod mene jedna pesma da se izdvoji u odnosu na ostale, ali videćemo uskoro da li je tako. Voleo bih da rezultati budu što izjednačeniji.

Inače, od ovih pesama koje sam slao, Belgijanka Aurelie je sa jednog od mojih prvih FSC-ova koji mi je bio jako zanimljiv, u kome su tema bili izvođači mlađi od 25 godina koji ne pevaju na engleskom (možda je još neki jezik bio ograničenje) i organizator je bio Mark(o). Ona je jedina od ovih predloga koja nije uspela da se domogne finala. Mnogo puta sam razmišljao da je ovakva nežna pesma sa porukom i takvim spotom zaslužila neku drugu šansu i eto, sada je bila idealna prilika za to. 🙂
Hooverphonic su išli kod Stoleta sa ovim live nastupom koji je tada nakupio preko 20 miliona pregleda, što je bio uslov tog FSC-a, a Siddharta kod Ivane, mislim na nekom ex-YU takmičenju (volim taj bend, već sam jednom bio na njihovom koncertu).
Biggi je bio na prelepom nordijskom FSC-u kod plavog Miloša, a Anouk je bila sa ESC izvođačima, ali se ne sećam ko je tada bio organizator. Možda mirCo.

To je to. Glasanje je završeno. @Tetsujin nije glasao u ovoj rundi.

Krećemo sa rezultatima kroz koji trenutak.

@Filhy kod tebe mi je zanimljivo to što se poklopilo da su ti 3 od 5 prijedloga izvođači iz Beneluksa 😀

Prvo se opraštamo sa:

[TABLE=full]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Siddharta - Dolga pot domov[/TD]

[TD]
32 poena​
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

1.1.
2.2.
3.3.
4.Biggi Hilmars - War hero
35 poena​
4.
5.Siddharta - Dolga pot domov
32 poena​
5.Emilíana Torrini - Jungle Drum
41 poen​

1.1.
2.2.
3.Aurelie - Witte vlag
40 poena​
3.
35 poena​
4.Buika - No Habrá Nadie En El Mundo
51 poen​
32 poena​
5.Emilíana Torrini - Jungle Drum
41 poen​

Isti broj poena, ali više glasača. Ujedno ovo je i pesma za koju je glasalo najviše forumaša što se Etice tiče. Ali dalje od trećeg mesta nije moglo.

1.1.
2.2.
3.Aurelie - Witte vlag
40 poena​
3.The Bangles - Walk Like an Egyptian
51 poen​
35 poena​
4.Buika - No Habrá Nadie En El Mundo
51 poen​
32 poena​