FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Znaci ne moze Serhat za San Marino. A Turska se ne takmici. :(

Paralizovana sam pod pritiskom 🥺 mogu samo da se upokojim il da trazim jos jednu preostalu osobu koja peva u luksemburgu
Napadaj Luksemburg, Maltu, Gruziju, Azerbejdzan, iskopaćeš neke dragulje sigurno! :D

Ja uvek malo priglup ispadnem samo ću to reći 😂 tresem se.

Molim vas da u prijavi takođe pošaljete i wikipediju od izvođača da vidim iz koje je države ili neku zvaničnu stranicu izvođača. Olakšaćete mi pretragu puno :D

Pošto je ovo nedelja Evrovizije odlučio sam da dam omaž svim zemljama učesnicama i da ih predstavim ovde dok traje rok za prijave!

Ićićemo redom po polufinalima. Prvo Polufinale će se održati sutra i tamo će se 15 zemalja tj 15 pesama boriti za svoje mesto u finalu!

Predstavićemo danas samo Island a sutra ćemo predstaviti bar 5 zemalja iz prvog polufinala ovogdišnje evrovizije.

iceland flag.webp

Island je debitovao na Evroviziji 1986e godine i od tada su učestvovali 36 puta! Propustili su Evroviziju samo 2 puta 1998e i 2002e godine Njihov najbolji plasman je 2 mesto i uspeli su da budu drugoplasirani dva puta. 1999e godine i 2009e godine.

Zanimljiva činjenica vezana za Island i njihovo učešće na Evroviziji je da je Island druga najuspešnija zemlja na Evroviziji a da nikada nisu osvojili ovo takmičenje. Ispred njih je samo Malta.

Moja omiljena Islandska pesma je definitivno:

Da li ste nekada slali nekog izvođača sa Islanda na FSC i koja je vaša omiljena pesma koju je Island slao na Evroviziju?

Ovo mi je 2ga omiljena što se Islanda tiče. Bar iz perioda 2000 do 2025. Tj pomešao sam :D Njihova iz 2020 mi je 2ga omiljena :D

10 years mi nije loša ali nije na nivou Think About Things :D.

• Love
Reactions: Lux
Back