FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Divna tema Destry 😍 Uspećemo nekako da se uklopimo i da se družimo na ovom izdanju.... ❤️

@Filhy War Hero pesmetina.....drago mi je što je ova pesma debitovala baš na izdanju koje sam ja tada organizovao 😍

Što se tiče omiljene pesme Islanda, naravno, to je ovo remek-delo:

Kad je reč o Islandu, naravno da moram da spomenem Heru i "Je ne sais quoi" ali u lepom sećanju mi je ostala i "Hear Them Calling".

I ja volim dosta pesama sa Islanda, od Silvije Night preko Johane do Pollaponk-a (ili kako već 😆), mada poslednja pesma koja mi se dopala je bila Hatrid mun sigra.

Mislim da sam s Islanda do sad slao samo ovo, davnih dana

Što se njihovih ESC pjesama tiče, dosta su mi dobra ESC nacija. Osim spomenute Hatrid mun sigra, izrazito drage su mi ove dvije:

Nastavljamo sa predstavljanjem ovogodišnjih učesnika Evrovizije. Predstavićemo 3 zemlje.

Sledeća zemlja je:

Flag_of_Poland_Crest_ml.webp

Poljska učestvuje na Evroviziji od 1994e godine. Te godine su ujedno ostvarili i njihov najbolji plasman. 2 mesto sa pesmom To nie ja! u izvedbi Edyta Górniak. Nakon debitovanja, u finalu su se našli 16 puta. Od kad su uvedena polufinala, Poljska je imala niz ispadanja i u periodu od 2005 do 2011ste godine od 7 puta oni su 6 puta ispadali u polufinalu.
Nakon povratka na Evroviziju 2014ste godine imali su kratak uspeh sa
Michał Szpak - Color Of Your Life - ovo im je bio treći top 10 učinak.
Zanimljiva činjenica vezana za Poljsku i Evroviziju je da se i JoJo Siwa javila i rekla da bi predstavljala Poljsku na Evroviziji jer je ponosna na svoje Poljske korene. Šalim se, ovo nije zanimljiva činjenica nego samo trenutak gde mogu da trolujem JoJo Siwu.

Meni je njihova omiljena pesma:

Sledeća zemlja koju predstavljamo je:
slovenia-1200x720.webp

Slovenija učestvuje na Evroviziji od 1993e godine i učestvovali su 29 puta. Njihov najbolji plasman je 7o mesto i to su uspeli da ostvare dva puta. 1995e godine i 2001e godine. Na početku njihovog ESC puta postojala je takozvana kvalifikaciona runda uspostavljena nakon što je pao Sovjetski Savez a i bivša Jugoslavija. Zbog loših rezultata u početku nisu uspevali uvek da se kvalifikuju za ESC.

Moja omiljena pesma koju je Slovenija poslala na Evroviziju je:

U zadnjih par godina su se popravili i šalju pesme po mom ukusu :D. Da li je tako i u vašem slučaju? Šta mislite o Sloveniji kao ESC zemlji?

Sledeća zemlja koju predstavljamo je:

Flag_of_Estonia.svg.webp

Estonija je debitovala na Evroviziji 1994e godine i isto kao Slovenija učestvovali su 29 puta. Njihov najbolji plasman je zapravo prvo mesto. Pobedili su sa sledećom pesmom:

Oni su postali prva zemlja od onih zemalja koje su počele da učestvuju u 90tim a da je osvojila ovo takmičenje.

Od kada su polufinala ustanovljena Estonija nije uspela da se plasira u finale 10 puta ali kada su ulazili u finale uspevali su da budu top 10 čak 5 puta.

Zanimljiva činjenica vezana za Estoniju na escu: Ukupno Estonija ima 11 top 10 rezultata a to nema nijedna druga Baltička zemlja.

Moja omiljena Estonska pesma je:

Last edited:
Back