FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Što se Švedske tiče, svaka čast svemu, ali Den vilda je magija od pjesme.

Drago mi je zbog toga, a opis pesme kao da sam ja sastavio :D

Kad god pomislim koliko su (ako izuzmemo ovu godinu) Šveđani u ovom veku smorili sa generikom i, mahom, jednim te istim stilom iz godine u godinu, odmah se setim ove pesme i to je jasan dokaz da su nekad i oni znali da budu drugačiji (a ujedno fenomenalni). Kamo sreće da i u ovom veku dobijemo nešto slično Den Vildi i/ili Rogeru Pontare-u.

U svakom slučaju, KAJ je korak u dobrom smeru :D

Spanija je najvise profitirala od uvodjenja nasnimljenih pratecih vokala, skoro svaku pesmu su im unakazili 💀

Nastavljamo sa predstavljanjem država koje učestvuju na ovogodišnjoj Evroviziji.
Flag_of_Portugal_(alternate).svg.webp

Portugal je debitovao na Evroviziji 1964e godine a od tada su takmičenje propustili 5 puta a ukupno su učestvovali 55 puta. Oni su jedna od četiri zemlje koja je propustila Evroviziju 1970e godine zbog toga što su bili nezadovoljni načinom glasanja na Evroviziji. Naime, 1969e godine pobedile su četiri države i to je izazvalo puno kontreverze pa se čak i Portugal pobunio.

Imaju samo jednu pobedu i to najubedljiviju pobedu ikada na Evroviziji sa 758 poena 2017ste godi. Zanimljivo je da je njihova pobeda ujedno i prvi put da se Portugal našao u top 5 na Evroviziji.

Zanimljivi su po tome da se konstantno drže sebe. Nikada ne odstupaju od svog nekog žanra koji inače šalju na Evroviziju i autentični su po tom pitanju da su im pesme uvek na njihovom jeziku i ne prilagođavaju se masi.

Predstaviću vam par njihovih pesama koje su starije a opet su na mene ostavile utisak.

Sledeća zemlja koju predstavljamo je:

norveska.webp

Norveška je debitovala na Evroviziji 1960e godine a od tada su učestvovali 62 puta. 2 puta su propustili takmičenje. 1970e godine (isti razlog kao i Portugal) i 2002e.

Pobedili su 1985e godine 1995e godine i 2009e.

Imaju jednu od najlepših pobedničkih pesama ikada:

Norveška je poprilično uspešna Evrovizijska zemlja. Od 63 učešća oni su 60 puta završavali u finalu što znači da su od kada su polufinala uvedena, Norveška je ispadala u polufinalu 3 puta.

Flag_of_Belgium_(civil).svg.webp

Belgija je debitovala na prvom Evrovizijskom takmičenju davne 1956e godine. Imaju 66 učešća a od njih imaju više samo Nemačka sa 68 i Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo sa 67. Nisu učestvovali samo 3 puta i to uglavnom zbog loših rezultata koje su ostvarivali u 90tim i početkom 2000tih dok je još bilo moguče da zemlja propusti takmičenje zbog loših rezultata.

Belgija je pobedila jednom i to 1986e godine sa pesmom:

Dve njihove pesme koje volim su:

A definitivno omiljena mi je:

Flag_of_Switzerland_(Pantone).svg.webp

Švajcarska koja je ujedno i domaćin ovogodišnje Evrovizije je prva zemlja organizator Evrovizije 1956e godine kada je Evrovizijsko putovanje i započeto.

Pesma sa kojom su pobedili na prvom takmičenju je:

Švajacrska je učestvovala 64 puta na Evroviziji i 4 puta kada nisu učestvovali to se dogodilo zbog loših rezultata koje su imali u 90tim. Takmičenje su propuštali 1995e 1999e 2001e i 2003e godine.

Švajcarska je očigledno veliki deo Evrovizijske istorije i nastaviće da bude. Pobedili su na Evroviziji 3 puta. 1956e godine, 1988e godine i naravno 2024e godine.

Pesme koje volim od Švajcarske:

I omiljena mi:

Ovde ćemo malo stati da bi ste i vi mogli da izaberete vaše pesme koje volite od ovih država koje smo predstavili u ovom bloku.

🇸🇪 Hero (2008.), Popular (2011.), You (2013.), Undo (2014.)
🇵🇹 Telemóvies (2019.)
🇳🇴 I feed you my love (2013.), Icebreaker (2016.)
🇧🇪 Rhythm inside (2015.), City lights (2017.), A matter of time (2018.)
🇨🇭 Time to shine (2015.)

Produžujem rok za prijave do večeras u 22:00.

Imaćemo odmah posle večernju priredbu ako je vama to ok. Znam da bi ste hteli što pre i biće ali mislim da je ok da produžim rok do večeras da bi ljudi koji žele da se prijave stigli jer verujem da je većini bio haos oko ESC nedelje pa nisu razmišljali toliko o FSCU.

Vidimo se večeras u 22:00 gde ćete imati i iznenađenje pa se nadam da ćete biti slobodni da prisustvujete onome što sam zamislio jer definitivno neće biti klasična priredba :D.

Last edited:
Back