Fudbal

Nailazim na ove slike iz Dohe na Instagramu, znaci ne pamtim kad je neki domacin Svetskog prvenstva bio posvecen svim ucesnicima ovoliko.
VideoCapture_20221028-163552.jpg
VideoCapture_20221028-163558.jpg

VideoCapture_20221028-163604.jpg

Attachments

• VideoCapture_20221028-163537.webp
    VideoCapture_20221028-163537.webp
    96.3 KB · Views: 1
  • VideoCapture_20221028-163631.webp
    VideoCapture_20221028-163631.webp
    40.6 KB · Views: 1
Drug moj jako blizak radi sad u Katru. Baš zbog Svetskog Prvenstva. Hoteli su im prelepi. Bar one slike što mi je slao.

Ovo izgleda kao da neko sa ovom žurbom oko izbora predsednika namerno hoće da potkopa mir pred SP. :rolleyes::confused: Usput što je već samo po sebi cirkus u najavi, jer ako isteraju svoje, savez može da "popije" žestoku kaznu od UEFA.

Užas, ali znalo se od početka da ovaj trener nije dorastao da bude ništa više od pomoćnika... Plus nešto slabija ekipa i eto dođe na naplatu besmislena smena Stankovića samo zato što se Terzić i ovi iz uprave polakomili i nije im dosta to da se sasvim lagano čeka proleće u LE (za šta verujem da bi bez po muke ostvarili, u najgorem mislim da bi bila barem Liga Konferencija). Kad samo pomislim da su bili nosioci grupe..Al džabe..

Užasno je sve ovo. I ta smena trenera i prosto pad kvaliteta u igri. Nema konstantnosti nažalost. Baš teško sve ovo istrpeti ali biće bolje nadamo se!

Klupski fudal
Zvezda me je razocarala u Evropi. Verovatno smena trenera ili onaj poraz od Makabija je ostavilo posledica, da na kraju nisu mogli da izbore ni to 3. mesto za koje sam bio ubedjen da ce sigurno osvojiti. Na kraju nas je Ferencvaros sve iznenadio. Ne kazem da je bila laka grupa, ali se moglo izboriti prolece. Naredne godine imaju grupnu fazu LS, tako da se vec sada mogu dobro spremiti za to takmicenje i da vec sad gledaju koga mogu dovesti i sta je najpotrebnije. Znam da ce svejedno biti jaka grupa, ali cilj ce sigurno biti bar to 3. mesto koje vodi u LE i nadam se da nece biti neka vrsta izleta i da se kaze kako su igrali grupnu fazu LS. Meni se generalno dopada ekipa i nadam se da ce vecina igraca ostati.

Sa Partizanom sam vise nego zadovoljan u evropskim takmicenjima. Prolazak dalje je dobar rezultat i sad imaju priliku da preko Serifa odu korak dalje. Serif nije ona ekipa od prosle godine, promenili su skoro ceo tim, tako da se nadam i verujem da mogu "lako" preskociti tu prepreku. Partizan vise nema sta da trazi u domacem prvenstvu, nema potrebe da juri Zvezdu, nego da se koncetrise na Evropu i 2. mesto u prvenstvu koje vodi u kvalifikacije LS. I oni mogu polagano razmisljati o pojacanjima, jer ce imaju lepu priliku da se kvalifikuju makar u LE.

Reprezentacija
Prvo, sad mi jako smeta sto Ukrajina pokusava na sve nacine da se ugura na SP na konto sazaljenja. A uz njih i Italijani. Po meni bi za Italijane bilo ispod casti da se tako kvalifikuju, trazeci bilo kakav razlog da se neka reprezentacija izbaci, a da oni zauzmu mesto preko reda. Problem kod Ukrajinaca i Italijana je taj, sto to rade na pogresan nacin. Da bi oni imali sanse da se nadju na SP moraju da izbace neku evropsku ekipu, jer tako nalazu pravila. A to znaci da jedino nas mogu izbaciti na konto sto smo dobri sa Rusima i nismo im uveli sankcije.

Drugo, ovo sa Vlahovicem nije dobro. Mitrovic i on su odlican tandem i mnogo opasniji. Ne znam koliko moze Jovic da zameni.

Sve u svemu, svidja mi se atmosfera koja vlada kod nas generalno. Puni smo optimizma sa razlogom. Mislim da je doslo vreme da se malo pomerimo unapred, prodjemo grupnu fazu i tamo da cekamo Portugal ili Urugvaj sa kojima mozemo da igramo i da odemo u 1/4 f. sto bi za mene bio veliki uspeh, kao da smo osvojili EP.

Izgleda da 99.99% bez Vlahovica na Svetskom.
Na osnovu kojih izvora si ovo napisao? Kad je izašla vest da sto posto igraju obojica. I Mitrović i Vlahović. Možda neće moći protiv Brazila ali igraće obojica.

Kako god da prođemo na svetskom ja sam zadovoljan. Svakako mi ostaje gorak ukus već na startu svetskog jer su mnogi igrači iz raznih reprezentacija povređeni i samim tim je svetsko slabije. A to se dešava upravo iz tog razloga što se svetsko igra u jeku klupske sezone pa su mnogi igrači skloni povredama.

Konačni spisak:

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Majorka);

Defanzivci: Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fjorentina), Miloš Veljković (Verder Bremen), Strahinja Pavlović (Salcburg), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Srđan Babić (Alemerija), Filip Mladenović (Legija);

Sredina terena: Uroš Račić (Braga), Ivan Ilić (Verona), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Darko Lazović (Verona), Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOК), Filip Кostić (Juventus), Sergej Milinković Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Marko Grujić (Porto);

Napadači: Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Fjorentina) i Dušan Vlahović (Juventus).

Na osnovu kojih izvora si ovo napisao? Kad je izašla vest da sto posto igraju obojica. I Mitrović i Vlahović. Možda neće moći protiv Brazila ali igraće obojica.

Kako god da prođemo na svetskom ja sam zadovoljan. Svakako mi ostaje gorak ukus već na startu svetskog jer su mnogi igrači iz raznih reprezentacija povređeni i samim tim je svetsko slabije. A to se dešava upravo iz tog razloga što se svetsko igra u jeku klupske sezone pa su mnogi igrači skloni povredama.
Na osnovu toga sto trener Juventusa kaze da nece igrati protiv Lazia... Pa dobro... Nego vidim svi poceli da sazaljevaju Sadija Manea kad ono na kraju i on stavljen u konacan spisak za Senegal.
Prvo, sad mi jako smeta sto Ukrajina pokusava na sve nacine da se ugura na SP na konto sazaljenja. A uz njih i Italijani. Po meni bi za Italijane bilo ispod casti da se tako kvalifikuju, trazeci bilo kakav razlog da se neka reprezentacija izbaci, a da oni zauzmu mesto preko reda. Problem kod Ukrajinaca i Italijana je taj, sto to rade na pogresan nacin. Da bi oni imali sanse da se nadju na SP moraju da izbace neku evropsku ekipu, jer tako nalazu pravila. A to znaci da jedino nas mogu izbaciti na konto sto smo dobri sa Rusima i nismo im uveli sankcije.
I posle me zbog Ukrajinaca neki stavljaju na ignore...

Na osnovu toga sto trener Juventusa kaze da nece igrati protiv Lazia... Pa dobro... Nego vidim svi poceli da sazaljevaju Sadija Manea kad ono na kraju i on stavljen u konacan spisak za Senegal.

I posle me zbog Ukrajinaca neki stavljaju na ignore...

Pa naravno da neće igrati protiv Lacia kad je svetsko za dve nedelje a dečko mora da odmara. Tako da je to skroz normalno što ne igra ☺️

Mane je stavljen na spisak da ide ali gotovo sigurno je da niti jednu utakmicu neće igrati. Vlahović i Mitrović će igrati ali kakvi će biti to je već pitanje.

Što se Italijana i Ukrajinaca tiče, mogu samo da se žale i pričaju. Od toga da oni sad zaigraju na svetskom nema ništa. Ako izbace Iran sa svetskog ne mogu u tu grupu jer su tamo Vels i Engleska. Jedino nas da izbace ali za to nema osnova 😅

Ma necu vise o Ukrajincima kolko su mi se zgadili da ne pokrecem opet rat sa pojedinima (Niko).

Italija se nije kvalifikovala ni 2018, sto se tad nisu zalili? Dozvolili su sad da tolko nisko padnu.

Eto im prilika 2026, tad ce biti 16 ucesnika iz Evrope i voila. Kvalifikacioni sistem bi po svemu sudeci bio ovakav:

54 Uefine reprezentacije (ne racunajuci Rusiju za sad zbog suspenzije) bi bile podeljene u 8 grupa gde bi grupe A i B imale 6 reprezentacija, a grupe C-H po 7. I tu bi se kvalifikovali svaki pobednik i svaka drugoplasirana reprezentacija. Dakle, ne bi bilo baraza. Kao za Euro 2008.

Naravno da se nece nista od toga desiti.. Moraju novine da o necemu pisu i to je to.. Kakva crna diskvalifikacija.. Mislim da ce i na ovom svetskom Evropske selekcije da pokazu nadmoc nad ostatkom sveta.. Koliko god voleo Mesija, mislim da ce zavrsiti karijeru bez ovog trofeja, isto i Ronaldo.. Takodje mislim da ce i Brazil kad tada kiksnuti, 1/4 ili 1/2 i da nece biti u samoj zavrsnici.. Videcemo, svakako bice zanimljivo :)

Neće niko biti diskvalifikovan, a ja sam samo video da su pozivali na diskvalifikaciju Irana, ne nas.

Jedno je sigurno: koliko god mnogi zaludjeni fudbalski fanatici (video sam dosta na internetu) hteli finale izmedju Argentine i Portugala, to se sigurno NECE desiti.

Bez obzira sto mi se gade i Mesi i Ronaldo i sto jedva cekam da vise odu u penziju.

Neće niko biti diskvalifikovan, a ja sam samo video da su pozivali na diskvalifikaciju Irana, ne nas.
Cileanci su trazili diskvalifikaciju Ekvadora, zbog toga sto je njihov igrac Bajron Kastiljo navodno drzavljanin Kolumbije i sto je lazirao datum rodjenja.

Ja kao potencijalno iznenadjenje ovog prvenstva vidim Dansku, jedna jako potcenjena reprezentacija, koja je popunjena na svim pozicijima sa vrlo dobrim igracima.. Videcemo, bice zanimljivo..

Cileanci su trazili diskvalifikaciju Ekvadora, zbog toga sto je njihov igrac Bajron Kastiljo navodno drzavljanin Kolumbije i sto je lazirao datum rodjenja.

Dokazano je da je Kastiljo Ekvadorac tako da je to stara vest. Ekvador a i sam Kastiljo je dokazao da je tako pa tu nema više spora. I Čile i sve reprezentacije koje na taj način žele na svetsko su JADNE. Ali zaista.

Ja kao potencijalno iznenadjenje ovog prvenstva vidim Dansku, jedna jako potcenjena reprezentacija, koja je popunjena na svim pozicijima sa vrlo dobrim igracima.. Videcemo, bice zanimljivo..
Moze da se ponovi 2002, ujedno da izbace Francusku u grupnoj fazi i da se nastavi cuveno prokletstvo.

Back