Fudbal

3 od 5 liga petice su lige sa večitim šampionima, i to doskoro je tu bio i Juventus. A u Španiji je izražen dualitet. Ne znam čemu to iščuđavanje kad je većina liga svedena na dva ili još gore jedan tim. Bilo bi zdravo da se pojavi konkurencija, ali prosto niko nema kritičnu navijačku masu iz koje bi se nešto iznedrilo. Jedino neki tajkunski projekat kao Ludogorec što je pitanje da li nam treba.

Vojvodina i dva Radnička (Niš i Kragujevac) imaju potencijal da budu klubovi sa ogromnim navijačkim potencijalom ukoliko se izdignu rezultatski.

U vreme kad je Voša bila konkurent večitima i kad je pobeđivala Bursu i Sampdoriju znalo je po par hiljada Firmaša da ide na gostovanja.

ogromnim navijačkim potencijalom
ogromnom navijačkom bazom*

https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2023&mm=09&dd=25&nav_id=2404754

Ljudi u saobraćaju pogreše, ostanu bez glave. Bilo im dosadno, pa su se ubijali? Namerno pravi budalu od sebe? Malim delom se dešavaju namerene greške. Sve manje poslednjih godina. Ubeđen sam u razmaženost svih klubova i u 10 puta veću razmaženost Zvezde i Partizana. Misle da se sve vrti oko njih", rekao je Simović

konačno neko da oplete po nezahvalnoj bagri sa severa i juga

Zato ja navijam samo za reprezentaciju. Nit Zvezda, nit Partizan. Samo Srbija.

Ali sto se tice klubova City i Juve. I ne @Ro97 nije samo zbog KDB i Ducija. City ima i Rubena Dijasa, ali ja navijam za ceo tim jer City ima tu hemiju. Juve doduse nema tu hemiju koju City ima, ali gust mi je videti Chiesu i Ducija zajedno.

Savo Milošević novi selektor bh. fudbalske reprezentacije. Jao baš mi je drago.

Vojvodina i dva Radnička (Niš i Kragujevac) imaju potencijal da budu klubovi sa ogromnim navijačkim potencijalom ukoliko se izdignu rezultatski.

U vreme kad je Voša bila konkurent večitima i kad je pobeđivala Bursu i Sampdoriju znalo je po par hiljada Firmaša da ide na gostovanja.

ogromnom navijačkom bazom*

Što se tiče Radničkog iz Niša tačno je da ima Meraklija koji idu na utakmice i zaista su fanatično posvećeni. Ali znao sam i navijače OFK Beograd koji su fanatično posvećeni pa eto bez rezultata i klub i navijači se gase.

Najbolje vreme za Radnički iz Niša je bilo kad je Lalatović bio na klupi a oni završili kao drugi u prvenstvu. Ako budu tako konstantni, biće tu i njihovi navijači.

Što se tiče Radničkog iz Niša tačno je da ima Meraklija koji idu na utakmice i zaista su fanatično posvećeni. Ali znao sam i navijače OFK Beograd koji su fanatično posvećeni pa eto bez rezultata i klub i navijači se gase.

Najbolje vreme za Radnički iz Niša je bilo kad je Lalatović bio na klupi a oni završili kao drugi u prvenstvu. Ako budu tako konstantni, biće tu i njihovi navijači.
Najbolja poseta Radničkog je bila u periodu 2012-2014. kad se klub vratio u ligu posle 10 godina. Za vreme Lalatovića i drugog mesta, ljudi nisu dolazili na utakmice zbog averziji prema stranačkoj upravi (Tončev), ali i očigledno nameštenim utakmicama (videti pod *ovoga mi krsta Lalatović* i *slučaj Zarija Lambulić*)

Svakako, svi ti gradovi čak i da se iskoristi potencijal u smislu rezultata, nemaju navijačko jezgro. Ljudi mogu da dolaze na mečeve ako bude rezultata, ali ipak najveći broj njih primarno navija za CZ i Par, a dođe ovako usput da podrži klub iz svog grada. Ljudi koji baš navijaju za gradski klub, ima ih možda trocifren broj. I to su uglavnom stariji ljudi koji imaju višedecenijski staž na tribini .

Najbolja poseta Radničkog je bila u periodu 2012-2014. kad se klub vratio u ligu posle 10 godina. Za vreme Lalatovića i drugog mesta, ljudi nisu dolazili na utakmice zbog averziji prema stranačkoj upravi (Tončev), ali i očigledno nameštenim utakmicama (videti pod *ovoga mi krsta Lalatović* i *slučaj Zarija Lambulić*)

Svakako, svi ti gradovi čak i da se iskoristi potencijal u smislu rezultata, nemaju navijačko jezgro. Ljudi mogu da dolaze na mečeve ako bude rezultata, ali ipak najveći broj njih primarno navija za CZ i Par, a dođe ovako usput da podrži klub iz svog grada. Ljudi koji baš navijaju za gradski klub, ima ih možda trocifren broj. I to su uglavnom stariji ljudi koji imaju višedecenijski staž na tribini .

Pa kad sam rekao najbolje vreme za njih nisam striktno mislio na navijače. Njih je bilo jedva 100. Redovno smo mi kao navijači Zvezde bili brojniji od njih. Mislio sam na njihovu igru. Ne možeš mi reći da su ikada imali bolju sezonu od te. Bez obzira na optužbe da je sve to namešteno.

Što se navijača tiče, ljudi bi mi pričali o tim tako da kažem njihovim slavnim danima ali to je sve bilo u prošlosti i to malo daljoj prošlosti :D. Bilo je stvarno zaluđenih Meraklija do koske. Ja se nisam mnogo integrisao među njima samo znam priče neke :)

Ali znao sam i navijače OFK Beograd koji su fanatično posvećeni pa eto bez rezultata i klub i navijači se gase.
Ponovo je tu Zvezdan umesao svoje prstice! I eto OFK iz ranga u rang i dogodine u Super Ligi, jos jedna filijala, uskoro ce nasa najjaca fudbalska liga da budu zvezda, Partizan, Cukaricki, TSC i zvezdine filijale.

Ponovo je tu Zvezdan umesao svoje prstice! I eto OFK iz ranga u rang i dogodine u Super Ligi, jos jedna filijala, uskoro ce nasa najjaca fudbalska liga da budu zvezda, Partizan, Cukaricki, TSC i zvezdine filijale.
Ne zaboravi Voždovac, on ima tradiciju punjenja blizanaca

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. održaće se u Španiji, Portugaliji i Maroku!
Urugvaj, Paragvaj i Argentina će prve utakmice na tom takmičenju igrati kod kuće u čast 100 godina od prvog Mundijala!
Šest zemalja, tri kontinenta!

Pa ovako sad se otvara put za Saudijsku Arabiju kao domaćina 2034, živi bili pa vidjeli.

Bolje da su dali komplet Južnoj Americi a ne ovako, čuj tri utakmice tamo pa selidba u Španiju, Portugal i Maroko 🤡

Slažem se i ja da su njima sve trebali da daju. Ne znam samo otkud Paragvaj u celoj priči ali dobro.

Ja kad sam procitao ovo, pomislio sam "ljudi danas nije 1. april kolko znam". Skroz bezveze, konfuzno ali i iscrpljujuce. Dovoljno je sto smo imali Euro 2021. gde se selis cak od Azerbejdzana ili Rusije do Spanije ili Engleske, sad jos i od juzne Amerike do jugoistocne Evrope/severoistocne Afrike. Ne svidja mi se ovaj nacin izbora domacina, definitivno tu nesto nije kako treba. Da ne pominjem sto ce 2026. biti u 11 gradova sirom SAD, 2 grada u Kanadi i 3 grada u Meksiku.

Ali zato Euro 2028. se odrzava u :gb: i :ie: jer je :tr: povukla kandidaturu.

Severozapadna Afrika i Jugozapadna Evropa 😉

Što se domaćina Evra tiče, opet će ih bitimilion

Severozapadna Afrika i Jugozapadna Evropa 😉
Blago meni. 🤦‍♂️

Eto sta se dogadja kad Fifa izmislja vrucu vodu.

Pa senjor Pep se zali kako su fudbaleri gotovo iscrpljeni, cim se on zali, situacija je ozbiljna...

Back