Fudbal

Format evropskih kvalifikacija za Svetsko 2026 (koje ce se odrzati 11. juna - 19. jula, znaci nazad u leto i koje ce imati 12 grupa u grupnoj fazi), nece biti kako sam mislio da repke budu podeljene u 8 grupa.

Format je takav da ce repke biti podeljene u 6 grupa po 4 tima i 6 grupa po 5 timova (doduse ukoliko se Rusiji u medjuvremenu skinu sankcije, onda ce biti 5 grupa po 4 tima i 7 grupa po 5 timova). Kvalifikacije se igraju tokom 2025. s tim sto grupe sa 5 timova pocinju kvalifikacije u martu 2025, osim onih repki koje igraju cetvrtfinale ili doigravanja za prolazak/opstanak u Ligi nacija; te repke pocinju u junu 2025. A grupe sa 4 tima kvalifikacije pocinju tek u septembru 2025. Svih 12 prvoplasiranih idu kao i obicno direktno na prvenstvo, a posto ima mesta za 16 reprezentacija, jos se ne zna da li ce se igrati baraz u martu 2026. ili ce najbolje cetiri drugoplasirane reprezentacije izboriti direktan plasman bez baraza; vise mi je realnija ova druga opcija.

Sve u svemu i Liga Nacija je pretrpela promene: u Ligi A prve dve reprezentacije iz sve 4 grupe idu u cetvrtfinale koje se igra u martu 2025. i gde kao u Ligi sampiona igraju po dve utakmice koje se bore za zavrsnicu u junu 2025. E sad, prvoplasirani iz svake grupe u Ligi B odn. Ligi C kao i uvek idu u visu ligu i poslednje plasirani iz Lige A i B idu u nizu ligu. A treceplasirani iz Lige A i drugoplasirani iz Lige B ce igrati u martu 2025. doigravanja, dve utakmice za prolazak u visu ligu odn. opstanak u ligi, isto tako i treceplasirani iz Lige B protiv drugoplasiranih iz Lige C.

Sto se tice Lige C, dva najgora poslednjeplasirana idu u ligu D, dok jedino Liga D je ista kao i do sad.

Ovo za SP mi se cini ok, dok ovo za LN mi je bez veze. Pogotovo ovo za baraz treceplasiranih sa drugoplasiranim iz nize lige.

Ma samo opterecuju fudbalere, mnogi su vec poceli da se zale zbog povecanih obaveza. A sve je to u cilju kako bi skroz potisnuli prijateljske utakmice.

Razumljivo mi je to. Ovo mi je zamena za prijateljske, a opet ima nekog znacaja. U nekoj skorijoj buducnosti, nece me cuditi da neki bitni igraci traze slobodno od reprezentativnih utakmica u LN.

Kakav je ovo cirkus u Partizanu? Nije im dovoljno što unazadiše klub toliko da sad strepi i za to 2. mesto, nego moraju još malo da se majmunišu.
I to baš izabrali dan sa tragičnim događajem, pa većini prolaze onako "ispod radara."

Završena "Superliga" (namerno pod navodnicima). U kvalifikacijama za Ligu Šampiona, uz od ranije poznatu Zvezdu, igraće i TSC koji je osvojio 2. mesto. Čukarički ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, Partizan i Vojvodina - kvalifikacije za Ligu Konferencija.
Mada mi i dalje deluje preludo, od 8 ekipa koje su igrale plej of fazu, na kraju pet izborilo pravo učešća u evropskim takmičenjima. Jeste da će većinom da poispadaju u tom kvalifikacionom delu, ali svakako je lepo za videti. :D

Pošto mi istekao edit, moram poseban. Tek sad vidim kakav je raspored, pojma nisam imala da Zvezda ovom titulom ide direktno u Ligu Šampiona. :oops: TSC će u 3. kolo kvalifikacija, Čukarički 4. kolo kvalifikacija za Ligu Eevrope, što znači da su dobre šanse da upadnu, a ako ne, onda Liga Konferencija (pretpostavljam). Jedino će možda uslovno rečeno morati da se "pomuče" Partizan i Vojvodina koji u Ligi Konferencija kreću od trećeg, odnosno drugog kola kvalifikacija.

Pošto mi istekao edit, moram poseban. Tek sad vidim kakav je raspored, pojma nisam imala da Zvezda ovom titulom ide direktno u Ligu Šampiona. :oops: TSC će u 3. kolo kvalifikacija, Čukarički 4. kolo kvalifikacija za Ligu Eevrope, što znači da su dobre šanse da upadnu, a ako ne, onda Liga Konferencija (pretpostavljam). Jedino će možda uslovno rečeno morati da se "pomuče" Partizan i Vojvodina koji u Ligi Konferencija kreću od trećeg, odnosno drugog kola kvalifikacija.

Baš sam hteo da napišem da Zvezda ne igra kvalifikacije. Ni jedan šampion ne bi igrao više kvalifikacije. Bar ne ove sezone. Naredne već ne znam.

Baš sam hteo da napišem da Zvezda ne igra kvalifikacije. Ni jedan šampion ne bi igrao više kvalifikacije. Bar ne ove sezone. Naredne već ne znam.
Samo je ove sezone tako. Od naredne ponovo igraju kvalifikacije.

Tako da neka se spreme Omonija i Serif. 🤣🤣🤣

Šteta, mada ako je istina to da je obezbeđeno učešće dva kluba i za sledeću sezonu, onda Zvezda bi valjda krenula od plej of runde, mada da, to svakako ne garantuje iz prethodnih iskustava da bi u istu i ušla. :LOL:

Iako mi je WTF ovo dovođenje trenera i igrača (u ranijim godinama) iz ekipa koje su ih izbacivali.

TSC ima zagarantovanu grupu Lige Evrope, Čuka Ligu Konferencije.

Zvezda ima zagarantovan treći šešir u grupi Lige Šampione tako da će (na papiru) dobiti jednog slabijeg protivnika u grupi.

Očekujem da Partizan prođe u Konferenciju s obzirom da imaju samo dva kola i da će biti povlašćeni u oba, a Voša teško, ali videćemo.

Inače, protivnici koji TSCu mogu doći u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona: Rejndžers:gb:, PSV:nl:, Olimpik Marsej:fr:, Braga:pt: 💀
Biće ludilo u Bačkoj Topoli.

Da, za ova dva kluba (TSC i Čukarički) će svakako biti od koristi da dobiju jake utakmice i protivnike, pa makar i ne postigli neki veći uspeh. Mada, po onome što sam pratila, verujem da imaju kvalitet da barem neku od utakmica dobiju.

TSC ima zagarantovanu grupu Lige Evrope, Čuka Ligu Konferencije.

Zvezda ima zagarantovan treći šešir u grupi Lige Šampione tako da će (na papiru) dobiti jednog slabijeg protivnika u grupi.

Očekujem da Partizan prođe u Konferenciju s obzirom da imaju samo dva kola i da će biti povlašćeni u oba, a Voša teško, ali videćemo.

Inače, protivnici koji TSCu mogu doći u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona: Rejndžers:gb:, PSV:nl:, Olimpik Marsej:fr:, Braga:pt: 💀
Biće ludilo u Bačkoj Topoli.

Stavio sam ti reakciju wow na potencijalne protivbike TSCa i činjenicu da možemo imati dva kluba u ligi šampiona. Ludilo.

Ićiću u Topolu ako dođe recimo PSV haha.

Stavio sam ti reakciju wow na potencijalne protivbike TSCa i činjenicu da možemo imati dva kluba u ligi šampiona. Ludilo.

Ićiću u Topolu ako dođe recimo PSV haha.

Ja im želim Bragu ili Rendžers, pa da vidimo. :D Mada, ako i kojim čudom prođu dalje, moraju da se sele, pretpostavljam u Novi Sad, ne znam da li još neki u Vojvodini ispunjava uslove za LŠ.

Pa zar taj novi stadion TSC-a ne ispunjava standarde za odigravanje i tih "bitnijih" utakmica?

Ok, kapiram to, ali mi je to malo bez veze. Zašto je bitan kapacitet stadiona kada je u pitanju npr. grupna faza LŠ? To je još uvek rana faza takmičenja. U slučaju da odu u knockout, onda svakako da jeste potreban veći stadion. A posebno mi je smešno izmeštati ih sa stadiona koji je iako malih dimenzija daleko moderniji od mnogih stadiona u Srbiji.

Back