Fudbal

Ja veci anti fudbal do finala nisam video ako Spanija ne osvoji stvarno ovo ce biti najgori osvojac euro ikada .

Pa kad se setim Portugala iz 2016. na koji način su osvojili.. Ništa nije nemoguće. Mada, naravno da ću navijati za Španiju. 🙂

Usput, dupli razlog što mi "izbiše" 3 poena iz ruku. 🤣😁

Sad nešto razmišljam i skoro sam se onesvijestio, onaj klaun Southgate je odveo Englesku do:

-polufinala SP-a 2018.
-finala EURA 2021.(2020.)
-četvrtfinala SP-a 2022.
-finala EURA 2024.

Tragikomedija 🤡
Odveli su ih igrači. On je tu nebitan.

Nalupali ste ih 2018ste, ispali su svaki put ili gubili finale. Nikakav trener.

Bukvalno to, otprilike. Mislim da bi bilo ko, ko se imalo razume u fudbal sa takvom reprezentacijom postizao slične rezultate.

Nema veze, ostat će zapisano da im je Southgate bio izbornik, i u usporedbi s drugim engleskim izbornicima on ima jedne od najboljih rezultata, to je ono šta mi je tragikomično

Nema veze, ostat će zapisano da im je Southgate bio izbornik, i u usporedbi s drugim engleskim izbornicima on ima jedne od najboljih rezultata, to je ono šta mi je tragikomično
Pa tužno je. Ali ti si mogao voditi tu ekipu i slično bi prošli ako ne i bolje.

Opet da. Istorija nije kaznila Southgatea već ga nagradila. Ne znam samo zašto.

I ako osvoje, neće se čuti kraj - najbolji trener na svetu.

Haos.

Englezi za vreme Eura: IT'S COMING HOME!

Englezi za vreme Svetskog prvenstva: We still believe (it's coming home)

Iskreno se nadam da Spanjolci osvajaju.

Sad nešto razmišljam i skoro sam se onesvijestio, onaj klaun Southgate je odveo Englesku do:

-polufinala SP-a 2018.
-finala EURA 2021.(2020.)
-četvrtfinala SP-a 2022.
-finala EURA 2024.

Tragikomedija 🤡
Da je klovn ne bih imao takve rezultate.
Engleska je u istoriji igrala na 6 polufinala velikih takmičenja, a na 3 je Sautgejt bio selektor. Igrali su 4 polufinala Eura, a na 2 je selektor bio Sautgejt, nije loše za jednog dunstera i neznalicu.
Naravno za njih navijam kao i sinoć, neka se malo i oni poraduju posle mnogo mnogo godina i mnogo generacija fudbalera svetske klase koji nisu ništa veliko osvojili.

Ajmo sad secirat te rezultate

SP 2018.

Grupa sa Belgijom(poraz 1-0), Panamom i Tunisom(zabili za pobjedu u 91. minuti)

Osmina finala Kolumbija - pobjeda na penale
Četvrtfinale pobjeda protiv Švedske
Polufinale Hrvatska - poraz
Utakmica za treće mjesto - opet poraz od Belgije

EURO 2021.

Samo jednu utakmicu nisu igrali na Wembleyu btw., znači praktički domaćini turnira

Grupa sa Hrvatskom(1-0), Češkom(1-0), Škotskom(0-0)

Osmina finala - pobjeda protiv Njemačke
Četvrtfinale - pobjeda protiv Ukrajine
Polufinale - pobjeda protiv Danske nakon produžetaka(autogol i odbijanac iz penala)
Finale - poraz protiv Italije na penale, Italija 20 udaraca, Engleska 6, a igrali na svom terenu

SP 2022.

Grupa sa Amerikom, Iranom, Walesom - čak ni u ovoj grupi nisu uspjeli sve pobijedit

Osmina finala - pobjeda protiv Senegala
Četvrtfinale - poraz od Francuske

EURO 2024.

Najlošija grupa u povijesti europskih prvenstava sa Srbijom(1-0), Danskom(1-1) i Slovenijom(0-0)

Osmina finala - pobjeda protiv Slovačke nakon produžetaka, gol za izjednačenje u zadnjoj sekundi
Četvrtfinale - pobjeda na penale protiv Švicarske
Polufinale - pobjeda protiv Nizozemske u 91. minuti

Kad pogledam sve ovo prvo šta pomislim je da je tu bilo dosta sreće i sa grupama(u kojima su bili totalno blijedi) i sa ždrijebom u nokaout fazi, najbolje su odigrali euro 2021. zato jer su igrali na domaćem terenu, čak ni tad nisu uspjeli osvojit, a sve im je išlo na ruku, turnir kao stvoren da ga osvoje

Rekao bi da je Southgate glavni odgovorni što ova generacija još uvijek nema trofej jer šansa im se nudila više puta kroz lagan ždrijeb, domaći teren itd, ali su nakraju uprskali svaki put jer jednostavno ne igraju dovoljno dobar nogomet, a znamo tko je za to odgovoran

Do jucerasnje utakmice nisam toliko verovao (mada je postojalo kao mogucnost) ali sada sam uveren da postoji realna sansa da Englezi osvoje. Zapravo, ovo im je najbolja sansa da uzmu pehar u zadnjih xy godina.

Igrali su tek za nijansu lepse od Francuza ali imaju rezultat i to je ono sto se na kraju pise. U finalu protiv Spanije, imaju veliku prednost sto se tice timskog iskustva.

U principu, navijam za Spaniju ali ocekujem Engleze na tronu.

Back