Fudbal

Poslednji nokaut mec Italije na SP je ujedno i berlinsko finale 2006. a ja sam tad imao 7 godina 😂

Cestitke BiH, ono je realno trebalo biti reseno pre produzetaka, a kamoli penala, razbili su ih momci i bas se vidi da stasava jedna ozbiljna generacija, vidim i grupa je takva da se moze proci ako budu pravi.

Na SP se nakon 40 godina plasirao Irak!

I

Francuska
Senegal
Irak
Norveška

K

Portugal
DR Kongo
Uzbekistan
Kolumbija

Znači po kontinentima:

16 - Evropa
10 - Afrika
9 - Azija
6 - Sjeverna Amerika
6 - Južna Amerika
1 - Okeanija

Al što Afrika ima 9+1 mesta, jeste da je velik kontinent sa dosta potencijala, al to se skoro nikad nije videlo na terenu. Džabe talenat kad nemaju organizaciju, i od ovih 5 što su imali do sada bar 4 ispadne u grupi.

Vidim na netu što pljuju Šveđane što su se umuvali u plej-of za svetsko preko Lige Nacija grupe C, a u kvalifikacijama imali čitava dva boda u 6 utakmica. Realno treba bataliti taj glupavi sistem, nije mi jasno zašto Liga Nacija nije dovoljna sama po sebi kada su one zamena za prijateljske utakmice.

Iz Afrike od 1986 uglavnom prođe jedna reprezentacija, samo su 2014 i 2022 prošli 2, a 2018 nije niko. Iz Azije je 4 puta prošao Japan, 3 puta Južna Koreja i po jednom Sjeverna Koreja i Saudijska Arabija. Australija je 2 puta prošla grupu.

BiH, Češkoj, Iraku, Kataru, DR Kongu, Haitiju i Panami je ovo drugi nastup na SP.

Turskoj, Novom Zelandu i Kanadi je ovo treći nastup na SP

Egiptu, Obali Slonovače, Južnoj Africi i Norveškoj ovo će biti četvrti nastup na SP.

Gani i Alžiru ovo je peti nastup na SP.

Ovi nikada nisu prošli grupu, a učestvovali su više od 1 put:

8 - Škotska
6 - Iran i Tunis
3 - Obala Slonovače, Južna Afrika i Egipat (mada je 1934 bila samo nokaut faza)
2 - Kanada i Novi Zeland

Kanada u 2 nastupa nije osvojila nijedan bod. Takođe bodove na SP od ovogodišnjih učesnika nisu osvojili ni Irak, DR Kongo, Haiti, Panama i Katar.

Novi Zeland nema nijednu pobjedu na SP

Last edited:
Kosovo ima pravo kvalitetan tim iako nemaju neke velike pojedince. Ali napravili su tim i bore se. Zanimljivo je da su oni za kratko vreme prešišali Albaniju u svim sportovima

Back