U depresiji sam. Nije mi dobro.
Pogotovo ako si pre sampionata citao kako je jedan model prognoze, koji je pogodio prethodna 3 pobednika, prognozirao da ce Holandija osvojiti.
Mozram priznati da sam i ja malo vise navijao za Holandiju, cak sam stavio da ce biti u finalu sa Engleskom. Pre sam ocekivao da ce ispasti od Francuza ili Nemaca, a na kraju ce mozda svo troje zajedno kuci o jednom trosku.
Nisam gledao utakmicu, jer sam radio, ali po statitici deluje mi da Holandija nije igrala ofanzivan fudbal, a moza se jos i branila kada je dala gol. Po meni je Holandija na svaku utakmicu morala ici na sto vise golova, igrati otvoren fudbal, jer mi deluju da su za takav model. Ovako bez puno sansi, smanjuju mogucnost za pobedu, prolaz, a to je vise odgovaralo Maroku, koja je vise defanzivna ekipa, ali koja zna da kazni greske u odbrani. Jedino sto je opravdalo ulogu derbija to sto se odlucivalo na penale.
A Nemci su mi tek sok. Ali ako su od svakog primili po gol, onda je po toj logici ocekivano sto su i sad primili i "opusteniji" ulazak u poslednjoj utakmici u grupi, kao i mozda podcenjivanje i lakocemo (mada mi je to tesko poverovati za Nemce) uticalo na krajnji ishod. Na skracenom snimku sam video nekoliko dobrih sansi u produzetku, ali tako su trebali od samog pocetka. Penal ce uvek biti lutrija i svi su jednaki.
Brazil, kao i Kanada izbegli su da okusaju srecu na penale, pa resili u poslednjoj sekundi.
Prognoza:
Obala Slonovače - Norveška 2:3
Francuska - Švedska 4:1
Meksiko - Ekvador 2:0