Fudbal

Inače ovim porazom Njemačke nekako se u javnosti poteglo to pitanje porijekla igrača koji igraju za istu. Iako uvijek bude neko u reprezentaciji ko ima migrantsku pozadinu, u odnosu na 2014. činjenica jeste da sada u prvom redu kod njih igra znatno više igrača koji nisu njemačkog porijekla.

Inače ovim porazom Njemačke nekako se u javnosti poteglo to pitanje porijekla igrača koji igraju za istu. Iako uvijek bude neko u reprezentaciji ko ima migrantsku pozadinu, u odnosu na 2014. činjenica jeste da sada u prvom redu kod njih igra znatno više igrača koji nisu njemačkog porijekla.

A nije im smetao Sami Khedira, Mesut Ozzil, i Boateng ? Super :D

Dosadna mi ta priča. Ima i Francuska imigrante pa se svako prvenstvo oko toga polemiše treba ili ne treba. Da li žive u Nemačkoj? Žive. Imaju pravo da igraju za tu reprezentaciju a ta ista reprezentacija ne mora da ih zove ako neće. Evo ti primer Aleksandra Pavlovića koji je iz Srbije pa igra za Nemačku.

Što bi rekla jedna prelepa i prepametna osoba, ko se lača mati od mača će i pa je l'?

Dosadna mi ta priča. Ima i Francuska imigrante pa se svako prvenstvo oko toga polemiše treba ili ne treba. Da li žive u Nemačkoj? Žive. Imaju pravo da igraju za tu reprezentaciju a ta ista reprezentacija ne mora da ih zove ako neće. Evo ti primer Aleksandra Pavlovića koji je iz Srbije pa igra za Nemačku.

Što bi rekla jedna prelepa i prepametna osoba, ko se lača mati od mača će i pa je l'?

Te 2014. samo ta trojica igrača nisu porijeklom bili Njemci od cijele ekipe 22 igrača, a jučer na utakmici samo 4 igrača iz prve postave su čisti Njemci 😆

Njemačka po meni realno jest izgubila taj njemački mentalitet i identitet, tako da me ne čudi da se ljudi žale, ali izgubila je i kvalitetu

Ma znaš da je i Ozil govorio da ga vole samo dok Njemačka igra dobro i pobjeđuje, a kad nije tako, okome sa na njega. Eno i sinoć je postao viralan tvit gdje Njemac proziva Pavlovića, kao da je rođen u Srbiji a ne u Minhenu, sad bi krao auta a ne igrao loše u repki Njemačke

Obala Slonovače - Norveška 1:2
Francuska - Švedska 2:0
Meksiko - Ekvador 1:1

Nemačka se (još jednom) propisno izbrukala, zaslužena eliminacija. Brazil se provukao, neće oni daleko. A što se tiče utakmice Maroko - Holandija.......šteta što se ova utakmica desila sada, obe ekipe su više zaslužile. No, zaslužen prolaz Maroka.

Obala Slonovače - Norveška 1:3
Francuska - Švedska 3:1
Meksiko - Ekvador 2:0

Joj do Bosne sve dosadne utakmice 😳 Al sve ovo što ispadaju jake reprezentacije na kraju će najviše profitirati Francuska koja će i da pobijedi kao 2018.

Nije morao ovaj treći gol baš, taman sam mislila da ću spojiti dva tačna rezultata u istom danu.:rolleyes::LOL:

E morao je! Ja sam spojio 2 točna danas 😍

Sad samo da se nadam da bude 0-0 na slijedećoj utakmici pa da pogodim sva 3 xD

Fudbal
Back