Gaming

Da li ovde neko slučajno igra fantasy pl? Imam svoju ligu sa prijateljima pa bih vrlo rado podelio iskustva sa vama? Hahaha
Igram ja više od 10 godina, mada nekad pomislim bolje da nikad nisam igrao, odoše živci hahah

Ja igram evo 8 godina... pošalji tim da ga pogledam. Ahha

Da li je neko igrao Uncharted na PS? Meni je to brutalna igrica, jer ja ne volim klasičnu pucačinu, a ovako možeš prelaziti zapravo misiju koja je izuzetno kompleksna i ima svakakvih izazova koje moraš preći. Na kraju jedne sezone je čak negativac Srbin. HahahhA

BTW nije mi jasno zbog čega zvanični džojstici koje XBox i PS prave za svoje konzole nemaju taj hall effect kad je već toliko bolji mehanizam i duže traje.

Stigao Dispatch na Switch, nisam se spojlovao, upravo zavrsih trecu epizodu i odusevljen sam! Interaktivni superhero animirani film (ili serija), sa miniigrama!

Sony je objavio da će proizvodnja fizičkih diskova za nove igre koje izlaze na PlayStation konzolama biti obustavljena u januaru 2028. godine.

Apsolutno očekivano, ko još osim Lignje na ovom svetu koristi diskove za bilo šta? Ne pamtim kad sam poslednji put video laptop sa čitačem diska. Prevaziđena tehnologija.

Diskovi se još uvek proizvode i prodaju, naročito muzički. Ima onih koji su navikli na njih, ne žele da budu zavisni od interneta i pretplate na razne digitalne servise. Ploče se možda malo više vraćaju u modu, ali skupe su i dostupne manjem broju ljudi.

Pošto je upotreba danas ređa, uz striming i "cloud storage" servise, laptopovi se danas retko proizvode sa ugrađenim optičkim čitačem, ali dostupni su usb eksterni, pa kad zatreba, lako ae povežu sa laptopom. Ima nekih novijih modela, uglavnom japanskih proizvođača, sa ugrađenim DVD čitačem, ali većina je odustala od toga, što zbog promene navika, što zbog tanjeg dizajna.

Pa upravo o tome i pričam. Sledeće generacije i PS-a i XBox-a su pod glasinama da će potpuno izbaciti čitač diskova iz skupljih konzola. Razumem da ima ljudi koji ih koriste i dalje, kao i same ploče, ali je generalno gledano korišćenje diskova itekako prevaziđeno. Retko gde i vidim da se mogu i dalje kupiti, ili po pumpama na autoputevima ili u specijalizovanim prodavnicama gde se prodaje generalno muzika, retko i po koja knjižara ima mali deo sa diskovima.

Isto je sa Nintendo Switchom (2). Iako ti prodaju kutijucu sa karticom ona je samo keycard i kozmetika za digitalno preuzimanje igre. Sve funkcionise preko onih ultrabrzih mikrosdkartica sa velikim memorijama tako da je ocekivano da fizicka izdanja odu u proslost.

Plus trendovi dlca, gde release nikad nije full game experience, vec je neophodno svakako downloadovati content, ili cekati godinama na full deluxe release - ako ga bude.

Odavno ne kupujem fizicka izdanja, jedini problem je sto smo mi Srbija i nemamo trziste za onlajn, pa sve ide preko njihovih e shopova. Ali i tu su cene na snizenju sa konverzijom Eu ili Uk valute preko banke i do 70 posto nize na iste naslove nego npr u Games-u, koji nikad ne spustaju.

Gaming
Back