gr Grčka 2025: Klavdia - Asteromáta

Imaju Jermeniju i nas koji ćemo proždrnuti ovakav zvuk sa televote/om.

Meni se "Asteromata" više sviđa nego "Oneiro mou", sa kojom nikad nisam kliknuo, a i vizuelno mi je prijatnije da gledam Klavdiu nego Yiannu lol

Trenutno bih joj dao jedno 90% šanse da će proći, ali mora dobrano da ispolira nastup i energiju.

Grci ce uci u finale, ali ni ovogodišnja predstavnica nece doneti drugu pobedu Grckoj na ESCu. Kraljica ostaje na tronu. Teško je nadmašiti Paparizou. ❤️

Odlična je muzicki i drago mi je što je podelila ali nastup joj je srećna nova 1999. Tu će morati dosta da radi.

Lep kostim svakako i frizura mi se slaže.

Oniro mou je po publici bila desetoplasirana, znaci da bi po novom sistemu bila finalista. Treba imati u vidu da je bilo cak 19 pesama u tom polufinalu i da je, prema mom licnom utisku, mozda i najjace polufinale ikada.

Tako da ne brinem za Klavdiu, uci ce u finale, ocekujem da bude nesto kao nasa Teya Dora prosle godine na tabeli.

Asteromata mi je na repeatu od kako je na spotifaju, bukvalno sam emotivno vezan za pesmu. Retko se dešava da razmišljam o tekstu pesme dok slušam pesmu koja je na jeziku koji ne razumem, znam prevod napamet.

Fino je ovo dosta, njene vokalne sposobnosti ocigledno na mestu, bravo. Finale ko kuca

Asteromata sa običnim nastupom, ili ne daj bože s onim nastupom sa NF, nema čemu da se nada svakako. ALI, ako to sve unaprede, i nastup počne da liči na spotove kakve generalno snima Klavdia, nema zime.

Čak bih pravio nastup kao za neku modernu baladu, da se pomeri od tih balkanska balada kliše nastupa.

Oniro mou je po publici bila desetoplasirana, znaci da bi po novom sistemu bila finalista. Treba imati u vidu da je bilo cak 19 pesama u tom polufinalu i da je, prema mom licnom utisku, mozda i najjace polufinale ikada.

Tako da ne brinem za Klavdiu, uci ce u finale, ocekujem da bude nesto kao nasa Teya Dora prosle godine na tabeli.
Плус је имала Фурејру као мамца за грчку дијаспору која јој је 'скинула' доста бодова, тако да би уз добар наступ, Клавдија требало да је сигурна финалисткиња.

Непостојећи наступ ће да је укопа а опет можда се угура као 10. и са таквим. Са нечим моћним, могла би фин пласман да оствари

Atmosferična i jednom riječju lijepa pjesma, odiše nekom ''sofisticiranijom'' Grčkom i manje je ''balkanična'' nego recimo ''Oniro mou'' koja je bila iskonski predstavnik ovog podneblja te godine... Za Evroviziju naravno moraće mijenjati sve ako ponovo pucaju na neki pristojan plasman, ovaj beovizijski nastup ne može, ove rak-bišvilo naočare i stajling od 5 dinara ne mogu tako da ih po pitanju scenske prezentacije čekaju pune ruke posla.

Klavdia je harizmatičan djevojčurak i čar ove pjesme je u njenoj nenametljivosti (moj favorit na njihovom izboru je bila navijačica Evangelia), oko finala mislim da se ne moraju brinuti jer će se balkanske i kavkaske zemlje + grčka dijaspora popaliti na ovaj vizantijski melos a u finalu ne vjerujem da će se nešto proslaviti kod ostatka Evrope.

Poređenja sa Tejom po pitanju rezultata mislim da su suvišna jer RTS ni dinara nije uložio u promociju naše pjesme niti su prstom mrdnuli kod stranih delegacija oko razmjene žiri poena dok Grci iz godine u godinu trguju sa kim god mogu u cilju što boljeg plasmana, oni puste niz vodu samo one predstavnike za koje uvide da nisu materijal za lijevu stranu tabele i top 10 (Demy, Duska) a ukoliko namirišu potencijal (Amanda, Stefania) onda grizu k'o hijene. 😼

Back